Anyukám rajtunk akar élősködni. Mi a teendő?
Anyukám 45 évesen abbahagyta a munkát. Apukám vállalta, hogy eltartja. Ez így jelenleg rendben is van. De mi van akkor, ha apukám előbb hal meg?
Anyukámnak nem lesz nyugdíja, vagy legalábbis nagyon kevés összeg, amiből nem tudja majd magát fenntartani.
Én nagyon aggódok emiatt és ezt neki is elmondtam. Erre az volt a válasz, hogy majd mi (én és a tesóm) gondoskodunk róla.
Mondtam neki, hogy én biztosan nem tudok róla gondoskodni. Vannak nekem is gyerekeim, az egyik ráadásul beteg. Lakáshitelem is van. Örülök, hogy megélünk.
A bátyám egyedülálló, de neki is lehet időközben családja, gyerekei, akiket etetni kell. Mégis hogy teheti ezt meg anyukám, hogy teng-leng a világban és rajtunk akar élősködni? Most le akarja magát százalékoltatni, hogy legyen pénze. Mondtam neki, hogy ez nem így működik, nem fogja megkapni, mert nincs olyan súlyos egészsegkárosodása, ami ezt indokolná.
Mit tehetnék, hogy jobb belátásra térítsem és vissza menjen dolgozni? Nem akarom, hogy idős korára hajléktalan legyen, de eltartani sem fogom tudni.
"45 évesen hagyta abba a munkát."
Ennek màr sok-sok éve.
Ha csak 45 évesek lennének a szüleim nyílván nem aggódnék, hogy esetleg meghalhat apukám.
Nem vagyunk romák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!