Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám rajtunk akar élősködni...

Anyukám rajtunk akar élősködni. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Anyukám 45 évesen abbahagyta a munkát. Apukám vállalta, hogy eltartja. Ez így jelenleg rendben is van. De mi van akkor, ha apukám előbb hal meg?

Anyukámnak nem lesz nyugdíja, vagy legalábbis nagyon kevés összeg, amiből nem tudja majd magát fenntartani.

Én nagyon aggódok emiatt és ezt neki is elmondtam. Erre az volt a válasz, hogy majd mi (én és a tesóm) gondoskodunk róla.

Mondtam neki, hogy én biztosan nem tudok róla gondoskodni. Vannak nekem is gyerekeim, az egyik ráadásul beteg. Lakáshitelem is van. Örülök, hogy megélünk.

A bátyám egyedülálló, de neki is lehet időközben családja, gyerekei, akiket etetni kell. Mégis hogy teheti ezt meg anyukám, hogy teng-leng a világban és rajtunk akar élősködni? Most le akarja magát százalékoltatni, hogy legyen pénze. Mondtam neki, hogy ez nem így működik, nem fogja megkapni, mert nincs olyan súlyos egészsegkárosodása, ami ezt indokolná.

Mit tehetnék, hogy jobb belátásra térítsem és vissza menjen dolgozni? Nem akarom, hogy idős korára hajléktalan legyen, de eltartani sem fogom tudni.

2023. szept. 1. 16:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

Nem is kell majd eltartanod, hiszen önhibájából kerül majd olyan helyzetbe amilyenbe.

Ha apukádnak olyan jól megy, fizethetne neki nyugdíjjárulékot/nyugdíjpénztárat.

2023. szept. 1. 17:01
 2/16 anonim ***** válasza:
8%
Jajj isnetenem,úgy látom hogy a panaszkodás az megy,inkább ha ennyire nehezedre esik az anyukád jövőbeli gondozása majd,inkább most kezdjetek el keresni a testvéreddelegy idősekotthonát,és amúgy meg vannak mások is ebben a helyzetben mint ti de mégis tudnak segíteni az idős szüleinek is,én csak a szegény szüleidet sajnálom
2023. szept. 1. 17:09
 3/16 A kérdező kommentje:

2-es! Nem a gondozása esik nehezemre, hanem az eltartása!! Etetni, ruházni és fizetni a rezsijét, a gyógyszereit és az egyéb kiadásait, amit minden normális idős ember a saját nyugdíjából finanszíroz és nem a gyerekeitől kéri be ezt a havi több százezer forintnyi összeget.

Anyukám azért nem dolgozik már évek óta, mert nincs kedve, lusta. És belőlünk akar majd megélni. Ne tegyünk már úgy, mintha ez természetes lenne.

2023. szept. 1. 17:20
 4/16 anonim ***** válasza:
32%
Nem árt, ha elkezded begyűjteni a bizonyítékokat erről, ha mégis perelne később.
2023. szept. 1. 17:23
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
2es, valóban mindenki álma eltartani egy ingyenélőt.
2023. szept. 1. 17:27
 6/16 anonim ***** válasza:
98%
2-es ! Szerinted az rendben van, ha valaki 45 évesen már nem dolgozik, mert nincs hozzá kedve ?
2023. szept. 1. 17:29
 7/16 anonim ***** válasza:
98%
Ja és még annyit, hogy idősek otthona is pénzbe kerül és a jobb fajta nem is kevésbe.
2023. szept. 1. 17:30
 8/16 anonim ***** válasza:
98%
Közölni kell vele, hogy erre ne számítson. Felnőtt ember, oldja meg. Nektek is van kiket eltartani. Ha most nem érti meg, akkor majd rájön, amikor eljön az ideje. A szülőtartásról meg ne álmodozzon. Az nem ilyen esetre van, és érdemtelenül nem is kapja meg. És az összege sem annyi, hogy abból továbbra is lazán tudná otthon mereszteni a seggét.
2023. szept. 1. 17:37
 9/16 anonim ***** válasza:
95%

"Anyukám 45 évesen abbahagyta a munkát. Apukám vállalta, hogy eltartja. Ez így jelenleg rendben is van."

Már bocs, de ez mitől van rendben??

Az, hogy apád kidolgozza a belét egy lusta nőre??

2023. szept. 1. 17:39
 10/16 anonim ***** válasza:
89%
A "jólét" nem igazán sarkallja az embert gondolkodásra és cselekvésre. Ilyen esetben sajnos a szellemi leépülés is hamar bekövetkezik.
2023. szept. 1. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!