Szülők, miben segítitek a gyerekeiteket, unokáitokat?
Nekem még nincsenek unokáim, de a gyerekeimet a következőkkel:
-mindegyiknek
diploma
jogsi
autó
lakás
Havi apanázs(1 átlagfizetésnyi összeg havonta)
Mielőtt megvádolna valaki: nem nyomorgok, nem szűkölködünk azért, hogy ezt megadjam nekik..Szívesen adtam, jobb, mintha rajta ülök ,amíg értküket vesztik.Inkább odaadom előre, nem örökségként- ne kelljen a halálomat várniuk. Meg szeretném, ha jobban boldogulnának, élvezhetnék az életet fiatalon, ne a kuporgatással, spórolással teljenek az ifjú éveik.
Lakás, jogsi, kocsi.
2 gyerek van, a mindkét nagyszülő Budapesti lakásban élt, ezeket örökölték meg.
Az első kocsiba 3-3 milliót adtunk bele, az egyik ebből vett használtat, a másik kipótolta és vett egy újat.
Ha kérik és indokolt bármikor segítünk anyagilag is
Én gyerekként válaszolok: az én szüleim semmivel nem segítettek soha, az egyik lelépett, a másik sosem élt jól, meg amúgy is azt vallja, neki is sz*r volt, más is kibírja, örüljünk, hogy felnevelt egyáltalán.
A férjem szüleitől kaptunk pár éve 2 milliót az esküvönkre (ez pont fedezte a költségeket), 1-2 nagyobb értékű dolgot a hàzba és a gyerekeknek mindig hoznak valamit, ruhát, gyümölcsöt, nekik is megvették drágább dolgokat, pl. babakocsi vagy autósülés.
Válaszolók, eláruljátok, hogy tudtok ennyi mindent finanszírozni a gyerekeiteknek?
Mi is szeretnénk majd legalább egy lakásönerővel elindítani őket ( mondjuk még kicsik), de elképzelni sem tudom, hogy lehet ezt megcsinálni, miközben még a sajt házunkra is fizetjük 20 évig a hitelt :/
Gyerekként válaszolok:
anyukám évek óta utal nekem havi húszezer forintot, ami a megtakarításunkba megy. Több testvérem van, nekik pedig több gyerekük is, anyukám mindegyikre sokat költ, sokszorosan többet, mint rám. Ennyit engedhet meg magának, amiért hálás vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!