Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megpróbálnátok akadályozni,...

Megpróbálnátok akadályozni, hogy a még otthonélő, 20 év körüli lányotok "fiúsan" öltözködjön? Normális az ilyesmi?

Figyelt kérdés

Mondjuk vesz/talál a szekrény mélyén egy hozzá képest túlméretezett férfiinget, tetszik neki. Mivel a szakmádból adódóan fényévekkel jobban tudsz varrni, mint ő, felajánlod neki, hogy igazítasz az említett ruhán. Aztán elkezded az "igazítást", itt-ott felvágod a folyamat miatt, aztán véletlenül sose készülsz el vele, "véletlenül" eltűnteted, stb. És egyéb ilyen dolgok, hogy csak ne hordja azt a szerinted túl férfias, rusnya, méretben még az esetleges átszabást követően sem stimmelő inget.

Ti csináltok/csinálnátok ilyesmit? Ez normális?

Leszögezném, nem velem csinálja ezt anyám, még mielőtt tippeket kapnék a megoldásra. Csak van egy idősebb hölgy munkatársam, akinek a lányával egyidős vagyok, és tőlem kért tanácsot, hogy mit csináljon a lánya "fiús" öltözködésével. Hozzáteszem, a képek alapján a szóbanforgó csajszi a néha túlméretezett férfi ingeken kívül tök nőiesnek tűnik közösségi média alapján, tehát ezért sem értem a munkatársam aggodalmát.

És bennem így megkérdőjeleződik, hogy normális-e a viselkedése. Mit gondoltok.

2023. aug. 22. 17:19
1 2 3
 11/22 Négyszögletű Kerék ***** válasza:
100%

Normális szülők semmilyen életkorban se szólnak bele ilyesmibe. Egy 20 évesnél pedig röhej, hogy akar korlátozni az alapvető emberi jogokban egy felnőtett? 😂😂 rohadt toxikus lehet az a közeg, ahol egy percig is felmerül ilyesmi.

Mondd meg az idióta nőnek hogy viselkedjen normálisan a lányával. Az ilyen betegesen korlátozó szülők maradnak végül egyedül, mert a gyerekük egy idő után nem kíván kapcsolatot fenntartani velük.

2023. aug. 22. 18:10
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Véleménye lehet anyukának, meg el is mondhatja, de ennyi. Nem veheti el tőle a ruháit. Más értelme nincs ennek, mint hogy kettőjük kapcsolatát elrontsa ezzel, de ő tudja.
2023. aug. 22. 18:11
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nem szólnék bele más felnőtt ember öltözködésébe akkor se, ha az illető a saját gyerekem, másrészt ha "eltünteti" vagy tönkreteszi a ruháit, az konkrétan lopás vagy szándékos rongálás.

A ruháknak amúgy sincs nemük. A divat folyamatosan változik, ami egyszer férfiasnak számított, az simán lehet pár évvel később már nőies.

2023. aug. 22. 18:49
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg pont a túlméretezett, oversize ruhák a divatosak. Én ugyan a karcsúsított darabokat kedvelem, de nagyon sok nőnek jól állnak ezek. Bár csak 29 éves vagyok, szerintem bunkóság bele szólnia, sosem kérném többé a segítségét.
2023. aug. 22. 18:53
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

"és tőlem kért tanácsot, hogy mit csináljon a lánya "fiús" öltözködésével."

Tanácsold azt, hogy fogadja el és támogassa őt. Ha szereti a férfiasabb ruhákat hordani, hadd szeresse.

2023. aug. 22. 19:11
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek, később kamaszok, aztán felnőttek külön személyiségek. Ők nem mi vagyunk. Nekik saját véleményük és saját ízlésük van.
2023. aug. 22. 20:14
 17/22 anonim ***** válasza:
Öltözzön úgy ahogy jól esik neki.
2023. aug. 22. 22:36
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kevés olyan lányismerősöm, rokonom stb. van, akinek NEM volt egy olyan időszaka, amikor valamilyen fiús stílust nyomott. Én és baráti társaságom a rock/metál zenét szerettük/szeretjük, ennek megfelelően húszas éveinkben fekete bakancs-farmer-zenekaros póló, bőrkabát, farmerkabát stb. kombóban toltuk, felnővel egyikőnknek maradt csak meg ez a stílusa, illetve én hordok még ilyesmit "kispolgárosítva". DE! Ha nem "csak" egy hóbort, hanem maradandó vagy az van mögötte, amitől - gondolom - annyira retteg a szóban forgó lány anyukája, vagyis hogy inkább fiúnak érzi magát és/vagy lányokhoz vonzódik, akkor mi van? Lehet persze trükközgetni az ing eltűntetésével, persze, de a bizalom oda lesz, jogosan, és majd vesz magának máshonnan, anyuka meg jöhet panaszkodni a gyakorira, hogy a lánya nem oszt meg vele semmit az életéből, miért?
2023. aug. 23. 00:08
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Most divat az oversize meg hasonló túlméretezett ruhák 🤷🏼‍♀️. Nekem 14éves kis-nagy kamaszom van. Kicsinek csak azt volt hajlandó felvenni, ami tüllös, flitteres, ha hagyom télen nyáron "kopogós" cipőben járt volna (télen nem engedtem, nyáron kapott balerina cipőket). Extra csajos volt, rengeteg szoknya stb. Most oversize meg az aktuális trendek mennek 🤷🏼‍♀️. Szoknyát jelenleg utálja, a színek kimerülnek a fekete, fehér és bézs kominációkban. Szerintem csinosabb ruhákat is választhatna, de vásárlásnál max mutatok neki másmilyen fazont, ha tetszik jó ha nem akkor nem, ő választ.
2023. aug. 23. 09:45
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Öhm, mintha mostohaanyámról olvasnék :D - pontosan ugyanez a passzív-agresszív szar viselkedés ment bármiről legyen szó... undorító az ilyen ember.
2023. aug. 23. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!