Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lányodról hogyan ítélkeznél...

Lányodról hogyan ítélkeznél ha ilyen titok derülne ki róla?

Figyelt kérdés

18 éves lány, most érettségizett (most május).

Kemény gimibe irattuk be, 3 évig volt kitűnő folytatva a negyedikig. Ballagáson díjat és oklevelet kapott, többet is. Harmadik év végére már három érettségije volt és negyedik évfolyamban két középfokú, valamint 3 felső fokon letette nyelvvizsgákat. Büszke volt rá mindenki a családban.

Tanulmányi sikerei miatt szinte mindent megengedtek neki, anyagilag jutalmazták bőven. Milliót kapott szószerint és mellé egy lakást anyai ágon anya és a két szülője által.

Tökéletes minden de a szülők helyében te mihez kezdenél ha kiderülne a gimnáziumi négy esztendő alatt idegen nyelvek-en másból közel nullát sem tanult linkelt, és így lettek olyan jegyei. Csalással találta meg az útját mindenből szinte 4 éven át?

2023. aug. 21. 18:28
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is ragadt rá valami... Különben kétlem, hogy szín kitűnőre le lehet érettségizni szóbelin null tudással. Ott hogyan csal?
2023. aug. 21. 18:29
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Érettségin nem igazán lehet úgy puskázni mint az iskolában. Ha pedig idő előtt akarják letenni, akkor előtte osztályozóvizsgát kell tenni, ott sem hiszem, hogy egyszerű a csalás.
2023. aug. 21. 18:30
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez a történet érdekes, mert egy erős gimnáziumban kizárt, hogy ne legyen szóban is számonkérés ott elég nehéz lehet csalni.

A helyzet az, hogy az életben nem az számít, hogy milyen lexikális tudással rendelkezel, hanem az, hogy mennyire vagy kreatív, milyen gyorsan tudsz megoldást találni egy kérdésre és tudd, hogy mire hol találod meg a választ.

Aki olyan magas szintre képes fejleszteni a puskázást, hogy 4 évig kitűnő tudott lenni, az nagy valószínűséggel az életben is meg fogja állni a helyét, de mint írtam, kizártnak tartom, hogy ez így igaz legyen.

2023. aug. 21. 18:30
 4/28 anonim ***** válasza:
94%

Azt nem értem, ezt minek kéne elmondani. Érettségin nem lehet puskázni, illetve teljesen hülye sem lehet, mert CSAK puskázással nem lehet kitűnőnek lenni, mindegy ki mit mond, maximum ha valami kisegítő iskolai dolgozatokat iratnak folyton.

Nem mellesleg az életben egy nem egy szar gimnázium meg pár érettségi fog számítani, innentől kezdve nincs nagy jelentősége.

2023. aug. 21. 18:31
 5/28 anonim válasza:
100%
nyilván a versenyeken, amikért a díjakat kapta, ott is puskázott, igaz?
2023. aug. 21. 18:31
 6/28 anonim ***** válasza:
96%
Ha csak puskázással volt végig kitűnő, akkor nagyon is életre való. Én is rengeteget puskáztam, ha tudtam még egyetemen is, de nem is voltam soha kitűnő. Illetve gimiben csak abból, amit valóban tudtam
2023. aug. 21. 18:36
 7/28 Irdatlan Infláció ***** válasza:
100%
Ez a szituáció sehogy sem reális. De tegyük fel az: Amíg van ami érdekli, és a továbbtanulást/munkát komolyan gondolja, nem ellógósan, addig nem érdekelne.
2023. aug. 21. 18:40
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy otthon nem tanult nem jelenti azt, hogy csalt meg semmi ilyent. Vannak olyan emberek, akik baromi gyorsan tanulnak és nem kell nekik erőfeszítés sem.

Különben meg érettségin, nyelvvizsgákon lehetetlen csalni, főleg úgy hogy kitűnő legyen.

2023. aug. 21. 18:48
 9/28 A kérdező kommentje:
A szóbeli, év közbeni számonkérésekre van egy jó megoldás. Év elején, az első órákon jelentkezni felelni, plusz év közben, amikor van valami nagyon könnyű anyag, esetleg gyűjtőmunkákat, prezentációkat bevinni. Ezektől odavannak a tanárok.
2023. aug. 21. 18:51
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
De ezt honnan veszed, hogy végig csalt? Eléggé képtelenül hangzik szerintem. én is sokat puskáztam, de a legtöbb tudás puska írás közben ragadt rám
2023. aug. 21. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!