Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szülő azt mondja a...

Ha a szülő azt mondja a gyerekének, hogy ha tudta volna előre, akkor nem vállalt volna gyereket, mert inkább szívás, mint öröm, akkor nem okoz neki lelki fájdalmat?

Figyelt kérdés
2023. aug. 19. 10:44
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

30, igen, minden abba az irányba megy.

Miért van az, hogy az én gyerekem egyetemre járt, automatikusan nem járt már rá a családi és a szem.jöv.adó kedvezmény, csak az érettségiig. Amelyik gyerek meg szakmát tanult (OKJ volt akkor, most nem tudom), arra járt még utána is, (persze nem sokáig, csak 20 éves koráig, de az egyetemistára egy másodpercig sem).

2023. aug. 20. 10:55
 32/40 anonim ***** válasza:
82%

Miért kellene szégyellnie az igazságot akár a saját gyereke előtt?

Nekem is megmondta anyám, ha tudja, milyen sok lemondással jár, nem vállalt volna. NEM engem nem szeretett, hanem a gyerekneveléssel járó ezer minden csipcsup szart, és tök megértem.

Bébiszitterkedek, tudom, miről beszél, pedig én "csak" 6 órában vigyázok egy gyerekre.

Viszont nekem nem lesz sajátom, amikor ő szült, akkor az volt a szégyen, ha valakinek nem volt gyereke.

2023. aug. 20. 11:51
 33/40 Metionin ***** válasza:
75%
Nem, nekem nem okozott, abszolút megértem és egyetértek vele. Azzal nem értek egyet, hogy ha sosem szerette a gyerekeket, akkor miért szült.
2023. aug. 20. 18:00
 34/40 A kérdező kommentje:

Akkor a te anyád is biztos társadalmi nyomásra szült, mert értelmes ember tudja, és fel is tudja mérni még gyerekvállalás előtt, hogy mennyi lemondással jár.

Nem hiszem, hogy ezeket nem tudta. 😅💁

2023. aug. 20. 19:54
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Ez az a fajta igazság, amit nem való kimondani. Jobb senkinek se lesz tőle, a gyereknek meg a lelkébe gázol. Mit gondol ilyenkor a szülő? Azt, hogy érzései csak neki vannak, a gyerek érzéseit bezzeg telibe lehet sz.. ? Gratula!
2023. aug. 21. 00:13
 36/40 anonim ***** válasza:
57%

"értelmes ember tudja, és fel is tudja mérni még gyerekvállalás előtt, hogy mennyi lemondással jár"

Miért nem érted meg, hogy ez egy olyan helyzet, amit nem lehet elképzelni?

2023. aug. 21. 02:12
 37/40 A kérdező kommentje:

Igen, és erre mondják, hogy "illik körbeköpködni azt, aki ezt ki meri mondani.."

Aha, csak azt nem fogják fel sokan, hogy az a gyerek egy életre megjegyezte, hogy az anyjának egy púp a hátán, és húdeszar, hogy ő megszületett.

Hát vannak ilyen emberek sajnos.

2023. aug. 21. 08:43
 38/40 A kérdező kommentje:

Nem is értem, hogy valaki hogy nem sértődik meg ezen.

A legtöbb olyan szülő, aki ilyet mond a gyerekének, inkább arra tereli a gyerekét, hogy még csak véletlenül se vállaljon gyereket, mert a gyerekes élet egy kalap szar.

:) 👏👏

2023. aug. 21. 08:44
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
A saját szülői sikertelenséget semmiképp sem kéne átnyomni a gyerekre. Nem egy embert ismerek akiknek csapnivaló szüleik voltak, de ők nagyon jó szülők lettek.
2023. aug. 21. 08:56
 40/40 A kérdező kommentje:

Pontosan.

Annyit elég lenne normális hangnemben elmondani, ha a szülő esetleg úgy érzi, alkalmatlan szülőnek, (mert persze ez csak a gyerek születése után derül ki) hogy hát édes gyerekem, téged szeretlek a világon a legjobban, de sajnálom, én, mint szülő, elbuktam, nem igazán vagyok anyának/apának való.

Így már mindjárt más, mintha valaki azt mondja, hogy hát ha tudtam volna bla bla bla akkor inkább nem szültem volna gyereket.

2023. aug. 21. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!