Ha a szülő azt mondja a gyerekének, hogy ha tudta volna
előre, akkor nem vállalt volna gyereket, mert inkább
szívás, mint öröm, akkor nem okoz neki lelki fájdalmat?
11/40 A kérdező kommentje:
8-as, hogy érted, hogy "mi vár rám"?
Egyébként nem lenne szabad azoknak szülni, akiket mindenféleképpen rá akarnak beszélni, vagy akik társadalmi nyomásra szülnek, mert gyerek KELL, akkor is ha egyetlen porcikájuk sem kívánja..
Nagyrészt ezek az emberek bánják meg, hogy szültek.
Attól, hogy egy gyerek rengeteg problémával jár, nem halhat ki az emberiség, akkor ennyi erővel mindenki megbánná, nem?
Nekem kijelentette kerek perec az anyám, hogyha visszacsinalna egyikünket sem szulne meg. 6 gyereket összesen, egyikünket sem nevelt fel, intézetben , nagyszuloknel voltunk, a legkisebb örökbe lett adva. Sok gondja nem volt velünk.
2023. aug. 19. 13:04
Fő az őszinteség. Szerintem fájdalmasabb mikor tudod róla pontosan hogy ezt gondolja de megjátssza magát.
2023. aug. 19. 13:31
14/40 A kérdező kommentje:
Jó, abban az esetben meg tudom érteni, ha a gyereke rossz útra terelődött nagyobb korában, esetleg nehéz eset, stb.
Mert igaz, hogy a tündéri gyerekek is lélekölőek, fárasztóak, de ha mégis jó gyerek, a szülő nem kényszerül rá, hogy ilyet mondjon.
Mérgében is modnhatta pl.
2023. aug. 19. 14:26
De ez pont nem a gyerekről szól. Hanem arról, hogy rájön, hogy nem neki való a szülő szerep.
2023. aug. 19. 14:27
17/40 A kérdező kommentje:
Igen, de sokaknál olvastam már, (és egyébként ez igaz) hogy már az iskolákban kellene tanítani a gyereknevelést, (persze aki szeretne) és valamilyen formában felkészíteni a lányokat & fiúkat erre az egészre.
Van amire nem lehet felkészülni, de ez így egyáltalán nem jó, hogy az emberek csak a gyerek születése után jönnek rá, hogy hoppá, mégsem kellett volna vállalni, mert full alkalmatlanok rá.
Le leszek szavazva, de én ezt a megítélést mindigis undorítónak találtam. A gyereket 100%-ban a szülő vállalja (kivéve a világ azon részein ahol az abortusz illegális ugyebár -.-) Manapság már végtelen mennyiségű anyag áll rendelkezésre arról, hogy milyen nevelni. Lehet önkéntesként is gyerekekre vigyázni. Ha valaki a mai modern világban gyereket vállal, nekem ne jöjjön azzal, hogy "jaaaaaj ez nagyon rossz és utálom a babámat és bár meg se szültem volna". Akkor nem a gyerek a rossz, hanem ő, sajnálom, megvolt neki az esély hogy utána nézzen és tapasztaljon mielőtt bevállalta. Aki pedig ezt még közli is a gyerekével, mert szerinte az ő hibája (és nem azért mert mondjuk pedofil, hanem mert úgy viselkedik mint bárki más vele egyidős) az 0 emberileg. Ha már valaki rájön hogy utálja a gyerekét és megbánta akkor legyen benne annyi gerinc hogy lemond róla, hátha szerető családhoz kerül, aztán köttesse el magát. El sem tudom képzelni miért hiszik egyesek azt, hogy nyugodtan mondhatják a saját kisgyereküknek hogy megbánták. Biztos semmi lelki sebet nem fog okozni szerencsétlennek, hogy a szüleinek csak teher, és jobban örülnének, ha nem létezne. Kíváncsi vagyok, ezek az emberek mit éreznének, ha olyanokkal kéne együtt élniük 18-20 évet akiknek teher még a létezésük is -.- Nyilván olyan van hogy valaki 12 órából megjön arra hogy a kisgyerek kifestette pirosarannyal a fehér szőnyeget, és akkor azt kívánja bárcsak ne lenne gyereke, de ezek pillanatnyi dolgok és nem lehet összehasonlítani azzal, mikor valaki alapból így érez.
2023. aug. 19. 20:05
19/40 A kérdező kommentje:
Amúgy én soha nem értettem, hogy sokan miért fikázzák a szülőséget.
Értem én, hogy vannak okok arra, ha valaki nem élvezi vagy utálja, de attól még nem biztos hogy mindenkinek szar, de sajnos egyes emberek (főleg a gyerektelenek) ezt nem tudják elfogadni, és akik nem szeretnének gyereket, saját magukat győzködik folyamatosan, hogy márpedig gyereket vállalni szar.
20/40 A kérdező kommentje:
Sokaknak csak a negatív dolgok jutnak róla eszükbe, de arra bezzeg nem gondolnak, hogy egy gyerek végtelen mennyiségű szeretetet is tud adni..
Kapcsolódó kérdések: