Ha a szülő azt mondja a gyerekének, hogy ha tudta volna előre, akkor nem vállalt volna gyereket, mert inkább szívás, mint öröm, akkor nem okoz neki lelki fájdalmat?
18, abban igazad van, hogy lehet önkénteskedni, lehet vigyázni más gyerekére is, stb. Csak az a baj, hogy olyankor jönnek azzal (már ha idegesíti vagy fárasztja a gyerek/gyerekek), hogy majd ha neked lesz, akkor teljesen más lesz.
Én nem érzem úgy, nem hiszem el. Világ életemben idegenkedtem a gyerekektől, idegesítenek, zavarnak. De nem is szeretnék. De azt nem hiszem el, hogy ha nekem lenne, akkor az más lenne, ez dajkamese, és sokan beveszik.
Szerintem meg nem lehet sehogy rákészülni. Pár órányi gyerekvigyázás nagyon nem egyenlő azzal, hogy valaki szülő. Plusz a gyerek, ha már van akkora, máshogy viselkedik a szüleivel, mint másokkal.
Az már valós képet festene, ha valakitől egy hétre el lehetne kérni a 2 hónapos babáját, hogy na muti, milyen az alváshiány meg az állandó sírás. De ez ugye abszurd.
Az emberek önismerete elég rossz, sokan rossz munkát választanak, rossz kapcsolatban vannak, miért lenne a gyerekvállalás más? Csak ugye ennek az a hátulütője, hogy a gyereket visszacsinálni nem lehet, és konkrétan létrehozott egy másik embert, hogy megtapasztalja, hogy neki ez nem tetszik.
Az az érdekes az egészben, hogy előre senki nem tudja, hogy milyen szülő lesz.
Ezért írtam, hogy már az iskolákban lenne jó, ha megtanítanának a szülőségről, gyereknevelésről sok dolgot, mert ez így nincs rendjén, hogy egy csomóan megbánják, mert rájönnek hogy kicsit sem alkalmasak szülőnek.
És ezt a gyerek is érzi. Sajnos.
Az biztos, csak meg kell nézni, hogy hány százezer ember alkalmatlan szülőnek.
Ide sorolom azokat, akik egész nap üvöltenek-ordítanak a gyerekkel/gyerekre, megbánják, hogy szültek (ez inkább azokra jellemző akik nem olyan gyereket kaptak, amilyet elképzeltek) vagy esetleg úgy érzik, hogy elcseszték az életüket, és nincs kiút.
De hát igen, Orbánkánk szerint szülni keeell, mert fogy a magyar nép, de az nem esik le nekik még véletlenül sem, hogy milyen ocsmány helyzet van ebben az országban.
Ha Szlovéniában árvíz van, rögtön küldeni kell magyar mentőhelikoptereket, de ha itt porig ég egy családi ház, aaz nem számít.
Szóval ilyen országba még csak szülni sem érdemes.
Meg basszus, azok akik a kérdésemben szerepelnek, talán jobban végiggondolhatták volna a gyerekvállalást..
Miért? Nem tudták, mi a szívás benne, könyörgöm?
Nem hiszem, hogy nem tudták volna felmérni, hogy na most akkor több-e benne a szívás, vagy az öröm ellensúlyozza a sz*r napokat?
Igen, biztos ők is társadalmi nyomásra szültek. 🤷
Van esze a vezírnek, tudja mi van, csak játssza a hülyét. Vissza akarja hozni a száz évvel ezelőtti állapotokat, legyen parasztság meg ilyenek.
Már rég le kellett volna váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!