Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szülő azt mondja a...

Ha a szülő azt mondja a gyerekének, hogy ha tudta volna előre, akkor nem vállalt volna gyereket, mert inkább szívás, mint öröm, akkor nem okoz neki lelki fájdalmat?

Figyelt kérdés
2023. aug. 19. 10:44
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

18, abban igazad van, hogy lehet önkénteskedni, lehet vigyázni más gyerekére is, stb. Csak az a baj, hogy olyankor jönnek azzal (már ha idegesíti vagy fárasztja a gyerek/gyerekek), hogy majd ha neked lesz, akkor teljesen más lesz.

Én nem érzem úgy, nem hiszem el. Világ életemben idegenkedtem a gyerekektől, idegesítenek, zavarnak. De nem is szeretnék. De azt nem hiszem el, hogy ha nekem lenne, akkor az más lenne, ez dajkamese, és sokan beveszik.

2023. aug. 19. 20:10
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nem lehet sehogy rákészülni. Pár órányi gyerekvigyázás nagyon nem egyenlő azzal, hogy valaki szülő. Plusz a gyerek, ha már van akkora, máshogy viselkedik a szüleivel, mint másokkal.

Az már valós képet festene, ha valakitől egy hétre el lehetne kérni a 2 hónapos babáját, hogy na muti, milyen az alváshiány meg az állandó sírás. De ez ugye abszurd.

Az emberek önismerete elég rossz, sokan rossz munkát választanak, rossz kapcsolatban vannak, miért lenne a gyerekvállalás más? Csak ugye ennek az a hátulütője, hogy a gyereket visszacsinálni nem lehet, és konkrétan létrehozott egy másik embert, hogy megtapasztalja, hogy neki ez nem tetszik.

2023. aug. 19. 20:18
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Gyerektől függ hogy magára veszi-e, de amúgy a gyerek maga is észreveszi ha a szülője nem éppen remekel a szülőségben. Felnőttkorban meg normális esetben ki vannak mondva az ilyen dolgok, én is mondtam már szülőmnek hogy kicsit jobban átgondolhatták volna a gyerekvállalást, persze az 'igazi' sztorit mai napig nem tudjuk.
2023. aug. 19. 20:49
 24/40 A kérdező kommentje:

Az az érdekes az egészben, hogy előre senki nem tudja, hogy milyen szülő lesz.

Ezért írtam, hogy már az iskolákban lenne jó, ha megtanítanának a szülőségről, gyereknevelésről sok dolgot, mert ez így nincs rendjén, hogy egy csomóan megbánják, mert rájönnek hogy kicsit sem alkalmasak szülőnek.

És ezt a gyerek is érzi. Sajnos.

2023. aug. 19. 20:56
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Biztos van akinek fájna, nekem nem. Teljesen reális amit mond, még ha tabu is róla beszélni.
2023. aug. 19. 22:01
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
#24 Dehogynem tudja. Semmi misztikus nincs abban, hogy milyen jellemű emberből lesz jó szülő. Csak ebben az országban a gyerek egyre inkább kezd az élet kötelező részévé válni, érző lény helyett. Egyre többen vannak (megint) úgy vele Viktorunk Nagyvezírünk örömére, hogy szülni KELL. Magasról leszarják hogy jó szülők lesznek-e, még azt se kérdőjelezik meg hogy egyáltalán akarnak-e azok lenni. Aztán ha nem tetszik nekik, akkor jön az utálom a gyerekemet, szar a gyerekem, verem a gyerekemet, 5 percenként ordítok a gyerekemmel, és hasonlók. Nekik ez ugyanolyan, mint hogy kötelező dolgozni járni, de rühellik a munkahelyüket és folyamatosan szidják. Szerintem rengetegen fel se fogják, hogy a gyerek egy érző lény és simán lelkiismeret furdalás nélkül éreztetik vele, hogy mekkora teher, és milyen k*rva jó lenne, ha nem létezne. De legalább az ország nem hal ki, az a lényeg, nem? :)
2023. aug. 19. 23:26
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól leírta az utolsó , én is így látom. Nálunk apám volt ilyen , már felnőtt vagyok de sose kaptam tőle szeretett mindig azt éreztem utál, mert ő csak élte volna a világát nem ezt hülye családosdi játszotta volna szíve szerint. Csak ugye már már kötelező hogy gyereked legyen , akkor is ha totál alkalmatlan vagy az egészre meg nem vagy felnőve a feladathoz. Ebből pedig fakadnak az ilyen helyzetek , hogy a gyerek egy nyűg meg hogy éreztetem vele utálom. A gyerek érzi ha nem szeretik , ha nem mondjak ki akkor is , én is sokszor gondoltam ilyenekre minek születtem meg mert éreztem nyűg vagyok.
2023. aug. 20. 08:55
 28/40 A kérdező kommentje:

Az biztos, csak meg kell nézni, hogy hány százezer ember alkalmatlan szülőnek.

Ide sorolom azokat, akik egész nap üvöltenek-ordítanak a gyerekkel/gyerekre, megbánják, hogy szültek (ez inkább azokra jellemző akik nem olyan gyereket kaptak, amilyet elképzeltek) vagy esetleg úgy érzik, hogy elcseszték az életüket, és nincs kiút.

De hát igen, Orbánkánk szerint szülni keeell, mert fogy a magyar nép, de az nem esik le nekik még véletlenül sem, hogy milyen ocsmány helyzet van ebben az országban.

Ha Szlovéniában árvíz van, rögtön küldeni kell magyar mentőhelikoptereket, de ha itt porig ég egy családi ház, aaz nem számít.

Szóval ilyen országba még csak szülni sem érdemes.

2023. aug. 20. 10:06
 29/40 A kérdező kommentje:

Meg basszus, azok akik a kérdésemben szerepelnek, talán jobban végiggondolhatták volna a gyerekvállalást..

Miért? Nem tudták, mi a szívás benne, könyörgöm?

Nem hiszem, hogy nem tudták volna felmérni, hogy na most akkor több-e benne a szívás, vagy az öröm ellensúlyozza a sz*r napokat?

Igen, biztos ők is társadalmi nyomásra szültek. 🤷

2023. aug. 20. 10:08
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Van esze a vezírnek, tudja mi van, csak játssza a hülyét. Vissza akarja hozni a száz évvel ezelőtti állapotokat, legyen parasztság meg ilyenek.

Már rég le kellett volna váltani.

2023. aug. 20. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!