Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám meg fog halni?

Édesanyám meg fog halni?

Figyelt kérdés

A történet hosszú, de a családban mindig voltak viszályok, sosem tudtunk kötődni egymáshoz, sosem tartottunk össze, mint család, rengeteg rossz dolog történt, tehát nem tudtunk normálisan családként funkcionálni, édesanyám sem mondott soha el semmit magáról.

4-5 évvel ezelőtt mondta, hogy daganatos, utána édesapám is. 1-2 évvel ezelőtt mondta, hogy már nem azok, kigyógyultak. Amikor felhozom a témát, mindig tereli, hogy "az beteg, aki orvoshoz megy, és én nem megyek" és hasonlók, de sokszor meghallok olyan beszélgetéseket a szüleim között, amik gyanúra adnak okot, például "nekem már úgy sem kell ennem annyit, hamarosan végem" és ilyenek. Nekem is egyre többször hoz fel olyan témákat, hogy "mit szólsz, ha apátokra maradtok?", "mit terveztek a házzal?" és ilyenek.

Őszintén megmondom, ezt a mértékű terhet nem tudom elviselni. Nem tudom mit gondoljak. Nem tudom miért mondja ezeket. Nem tudok semmit, és hiába kérdezem, hiába könyörgök, nem mond semmit, csak terel, vagy nemleges választ ad. Mostanában olyan, mint akinek nincs kedve élni, alig szól máshoz, befásult, stb. Szerintetek beteg? Mit tehetnék, hogy elmondja? Hogyan deríthetném ki az igazságot? Az orvosok elmondanák mi van vele?!?!?!?!?!?!

2023. aug. 16. 00:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

Igen, itt én is azt látom, hogy anyuka csak fel akarja hívni magára a figyelmet. Talán nem kap elég megbecsülést, szeretet, érzelmileg sivár környezetben él.

Kérdező, nem fog meghalni. De próbáljátok meg kirángatni a szemmel látható depresszióból, és éreztessétek vele, hogy szükségetek van rá.

2023. aug. 16. 04:17
 12/19 anonim ***** válasza:
37%
Próbálni kell a pozitív dolgokra koncentrálni.
2023. aug. 16. 04:22
 13/19 anonim ***** válasza:
95%
Ennyi alapján nem lehet megmondani. Több olyan idősödő/idős embert is ismerek, akik nagyon tudnak ilyeneket mondani, csak hogy több figyelmet kapjanak és az ember reagáljon ezekre. Nagymamám is mindig sajnáltatta magát valami miatt (nem mintha érzéketlen lettem volna rá, csak kapta a megfelelő gyógyszereket, az orvos szerint nem volt komoly gond), és észrevehető volt a mintázat, hogy mikor van olyan hangulata, hogy "ő tudja, már nincs sok hátra", aztán még élt relatíve egészségesen 15 évet. Viszont amikor meg tényleg baja volt már, nem panaszkodott, nem célozgatott. Szóval ilyen is van. Meg olyan is van, hogy tényleg tudja, és azért csinálja.
2023. aug. 16. 06:05
 14/19 anonim ***** válasza:
73%
A daganatoknak van két fő típusa: jóindulatú és rosszindulatú. A jóindulatúval bármeddig élhet. Ellenben ha rosszindulatú daganata volt 4-5 éve és arra nem kapott kezelést, akkor már nem élne. Az ilyen titkolozo, önmagukat sajnálato embereknek van ilyen tulajdonsága, hogy nem mondanak igazat. Valószínűleg csak így akarja elérni, hogy azt csináld, amit mond. Gusztustalan viselkedés.
2023. aug. 16. 06:09
 15/19 anonim ***** válasza:
85%
Azt mondják, hogy 5 évig rákosnak számítunk. Én 10 évig sűrű kontroll járásra vagyok kiírva. Első két év negyed évente, majd 10 évig félévente. Utána végig évente. Nálam most egy másik rákot diagnosztikáltak. Az előzőt két éve műtötték. Ezt most egy hete. Szeptember közepén fogják megmondani, a besorolását. Szövetminta akkor lesz meg. Az mát 100% , hogy ez is rosszindulatú. Érezni nem érzek úgy semmit. Kivéve a műtét helyét. Tehát , semmi különleges bajom. Annyi , hogy az első rákom óta 4-6 óránként lemerülök. Mint akit kihúznak a konnektorból. Fogyni , nem fogyok. A műtét helyén kívül úgy nem fáj semmim. Igazán az sem. Az első rákom , húgyhólyagdaganat. Urosztómás vagyok. Most már két éve. Most bőrrákom van. Inkább lelkileg fáj. Ha lehet így fogalmazni. Újra kemoterápia stb... . Meg még kitudja mi vár rám. Majd bő egy hónap múlva megtudom. Valahol , lelkileg elég. Van olyan , mikor szeretnék végleg elaludni. Te , ti mit tudtok tenni? Talán egy kis kedvesség, figyelmesség. Nem az a nyálas viselkedésre gondolok. Helyedben , leülnèk és komolyan kikérdezném anyukádat. Ha kertel akkor mondd neki, hogy így nem lehet neki jót tenni. Mit szeret? Néha lepd meg vele. Én kérek perec megmondtam a gyerekeknek is. Apátok megint rákos. Ennyit. Nem jajjgatok. Hiszen jelenleg nincs miért.
2023. aug. 16. 06:21
 16/19 anonim ***** válasza:
94%

Vagy kemény vagy csak így próbál sajnálatot kelteni bennetek - meglepődnél, ha tudnád, mennyien játszmáznak betegségekkel, vagy célozgatásokkal ahelyett, hogy őszintén megmondanák, mi a f... van. :(

Addig is velük foglalkoznak - nem azt mondom, hogy a te anyád épp ilyen, de a családomban kapásból 4 embert ismerek.

2023. aug. 16. 07:42
 17/19 anonim ***** válasza:
57%

Tudok egy tippet,.paraszt dolog de ha megakarod tudni az igazat akkor tedd ezt.

Fotózd le a taj számát és kérd le online h milyen gyógyszereket kap.és milyen beutalásokat kap. Ha nincs akkor csak a szája nagy. Ha van akkor legalább te tudod utóbb úgyis elmondja

2023. aug. 16. 12:04
 18/19 anonim ***** válasza:
Na???
2023. aug. 19. 22:42
 19/19 anonim ***** válasza:
Hát először is hadd fejezzem ki maximális együttérzésemet és sajnálatomat ezzel a szituációval kapcsolatban. Édesanyám a annak idején ugyanígy volt hogy nagyon rosszul érezte magát, elment orvoshoz először nem találták az okát aztán kiderült hogy rákos. Mondjuk nálunk a családban az a különbség megvolt hogy igazából nem volt titok előttünk gyerekek előtt. 1. perctől az utolsó tudtuk. A ráknak vannak szemmel látható jelei. Lefogy a beteg, nagyon rossz a kedélyállapota a későbbi stádiumban fájdalmai vannak. Van, hogy naphosszat csak alszik fekszik de van hogy nem bír fölkelni stb. Akik a Rákbetegség következtében halnak meg azok folyamatosan folyamatosan leépülnek és apránként egyre rosszabb és rosszabb lesz az állapotuk ez nem egy hirtelen jövő halál azt nagyon nagyon egyértelműen lehet már látni előre.
2023. aug. 20. 20:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!