Szüleimnek idős korukra elment a józan esze?
Átmentek gyűjtógetőbe, amivel komolyan megijesztenek. Semmit nem akarnak kidobni, tönkrement vízcsapot, rossz porszívót, üres tejfölös bögréket azzal a szólammal hogy meglátom egyszer majd jók lesznek valamire. Meg majd hálás leszek még nekik ezért.
Én ehelyett meg csak a lomot, a szemetet látom amit majd nekem kell kidobálni a kukába, konténerbe.
A másik hogy összevásárolnak ruhákat, ágyruhákat stb de olyan szinten hogy egy 5 fős családnak se kellene ennyi.
Nem tudom mit tegyek...
Anyósom is ilyen.
Mindent gyűjt, ha meghal egy ismerőse, annak a cuccait is áthordja magához.
Millió liszteszacskó, klf élemiszer csomagolóanyaga.
Nem lehet meggyőzni.
Sajnos ilyenek a szüleim is. Nem lehet kidobni semmit. Van a kert hátsó részében vagy 10 már kibelezett porszívó, sok vas, műanyag játékok unokának... Ha "véletlenül" bedobok valamit a kukába, mert mondjuk penészes(egy hűtőtáskánál nem épp előnyös) kiveszik. Suttyomba szoktam kidobni még a saját lyukas cipőmet is a szomszéd kukájába téve, mert kiveszik...
Ha rájuk szólok megvannak sértődve. Ha szónokolok, hogy mi a szarnak tartják a 100adik tejfölös bögrét, akkor még én vagyok a valaami... Aztán néha valami fordul bennük, mert kidobálnak mindent. Főleg az én cuccaim, a fél életem arról szól, hogy keresem az általuk kidobált holmimat. Kiskorom óta, ivel egy telken vannak a házaink így keverednek a holmik... Nagyon nehéz.
Néha hátra sem tudunk menni a műhelybe, annyi a szemét... 😞
Sajnos néhány idős embernél ilyen lesz. Kiskorukban, ha megtanulták, hogy gyüjtögetni kell, akkor hiába minden. Ez lehet a demencia első jele is. 😞
Beszélni kell velük, ha nem megy, akkor segítség kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!