Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna, ha a lassan 21 éves...

Zavarna, ha a lassan 21 éves gyereked még egy napot sem dolgozott volna életében?

Figyelt kérdés
Gimiben 19 évesen végzett, az érettségit követő év őszén töltötte be a húszat. Azóta egyetemen tanul.
2023. aug. 8. 13:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%
Nem, mivel egyetemista.
2023. aug. 9. 09:05
 12/16 A kérdező kommentje:
De nyaranta nem tanul, akkor dolgoznia kéne, nem?
2023. aug. 9. 12:33
 13/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem, mivel egyetemista nyáron is, ráfér a kikapcsolódás. Nyilván, ha kenyérre kéne, megkérném, hogy dolgozzon, de ha el tudom gond nélkül tartani, akkor nem kell a diákmunka feltétlenül.
2023. aug. 9. 12:43
 14/16 anonim ***** válasza:
66%

Én örültem volna, ha nem kellett volna dolgoznom egyetem mellett.

19 évesen érettségiztem, majd végig dolgoztam a nyarat, 1 hetet kivéve mikor nyaralni mentünk a Balatonra.

Az első fél évben még csak szombatonként mentem dolgozni, mert olyan volt az óra rendem. A többi 3 évben pedig heti 3-4 napot dolgoztam, sokszor munkából mentem órára, vagy suliból munkába. A vizsga időszakban hamar letudtam a vizsgáimat és akkor még tudtam dolgozni általában 2-3 hetet folyamatosan. Nem bulizásra kellett a pénz, hanem kajára, ruhára és sulira, meg otthon rezsire.

Ezért nem szeretném, hogy egyetem mellett dolgozzon, szorgalmi és/vagy vizsga időszakban, de nyáron biztos elzavarnám dolgozni min 2 hónapra! Ha jogásznak vagy orvosnak tanulna, akkor nyáron se szekálnám. Sérvet lehet kapni 1 félév tankönyveinek a súlyától, amit ők meg is tanulnak.

A büfés szakokokba vagy olyan szakmáknál, amikből előre láthatóan sem lehet normálisan megélni és előre lépni, biztosan nem támogatnám!

2023. okt. 29. 15:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Basszus ezt a sok okost!Nyilván attol is függ,hogy milyen az anyagi helyzet!Ha jó,nyilván nem zavarna!
2023. okt. 30. 03:06
 16/16 anonim ***** válasza:
75%
Ha tanul akkor nem! Bár van aki elmegy plusz pénzért!Az más mikor évekig otthon ül és nem csinál semmit!
2023. okt. 30. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!