9 éves fiatoknak hogyan közölnétek, az válás végett apjától szétmegyünk ?
Abúzusban vagyok férjem által évek óta, mostig nem tudtam semmit tenni csak tűrni, apám elhunyt rákban, anyám szegény egyedül él egy kis 20nm-es lakásban. Fél van ügyvédhez válás miatt. Minden nap mondja a férjem, hogy húzzak el innen a mocskos hányadékkal (a gyermekemmel) Tervezgettem de 3 napja megint fizikálisan abúzált a férjem, szétvert konkrétan és fojtogatott. Hála istennek, teremtődött egy opció hogy már a hétvégén a két gyerekkel mehetek valahova egy kisvárosba. Férj és anyóst ebből kihagytam majd pár nappal közlöm velük félek hogy valahogy megakadályoznak. (Nagyon komplikált a történet de tényleg)
A problémám kisebbik gyerekemmel van. Ő még 9 éves az apja manipulálja pénzzel, játékkokkal egyebekkel nála a helye ilyenek, emelett nagyon imádja az apját természetesen hát melyik fiú nem.. de nemtudom hogyan mondjam meg neki a költözést. Gyereket így nevelni ha a férjed minden téren az ellentétét teszi hogy keresztbe tegyen. Jóváhagy olyat amit én nem, vásárol azt amit én nem tartok helyesnek csupán azért, hogy keresztbe tegyen mutassa őt jobban kedveli a gyerek.
Tud valaki valamit tanácsolni??
Milyen dolgokat tudok tenni?
Őszintén. Kicsim, elköltözünk, visszük a kedvenc takaródat/játkékodat(ami fontos neki) is.
Miért költözünk el? Tudod, anya és apa sokat veszekedik egymással, és ez így nem jó.
Iskolába tudnak ugyanoda járni majd a gyerekek? Szerintem baromira nagy balhé lesz, ha egy teljes napot hagysz nekik a költözés előtt...
Hívd fel ezt a számot, szerintem tudnak segíteni, tanácsot adni ebben is, sok mindent láttak már. Viszont figyelj arra, hogy jól készítsd elő a költözést. Ha van rajtad külsérelmi nyom, vetess látleletet, valami írásos nyoma legyen annak, hogy a férjed bántalmaz. Még jobb lenne, ha feljelentést is tennél ellene. Ott fog majd keresztbe tenni, ahol tud, úgyhogy kérj soron kívül ideiglenes gyermekelhelyezést a bíróságon.
5
Szerintem ez nem a humor kategória. Ez nem vicces helyzet akit szétver a gyerek előtt a férj és manipulál. Ha ez neked szarkazmusra elég keress fel egy orvost.
2
Köszönöm a válaszod!
Mivel a válás kb 6honapig fog tartani tehát az iskola végéig ugyan abba az iskolába fognak járni! Viszont a következő évtől már szeretném abban a városban elképzelni az életem és a gyerekeimet is abba a városba szeretném taníttatni! (Én abban a városban nőttem fel)
Bocsánat 1. esnek akartam írni az előzőt
2. Köszönöm!
Nincs nyoma annak, hogy megütött bár sajnos a gyermekeim szeme láttára történt mindez. Az ügyvédem tanácsára hangfelvételeket készítettem a fenyegetéseiről! A bíróságon ez nem számít bizonyítéknak de befolyásolással mindenképpen bír. A célom az, hogy minél hamarabb nyugodt körülmények között éljünk.
Én a bejelentést csak azután tenném meg amikor már eljöttetek a lakásból.
Komolyan mondom, egy ilyen embernek 5 perc, sőt, fél perc is elég, ha az ajtóban állva közlöd vele, hogy most elmentek, akkor se engedné el veled a fiadat.
Bár ne legyen igazam, de jobb félni...
A gyereknek semmit ne mondj, mert ha elszólja magát, bezár titeket.
Szar megoldás, de muszáj, sajnos. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!