Mit szólnál, ha ezt mondaná neked a 20 éves gyereked?
Figyelt kérdés
20 éves, dolgozik, de otthon él, kb egy hónap múlva költözik.
Azt mondaná, hogy "Fogd már be a pofádat, bmeg, senki nem kérdezte az agyhalott véleményedet"
A kontextus az, hogy hazaért este fél hétkor, mert meló után a barátaival lógott, leült vacsorázni, te meg beszóltál neki, hogy nem ilyenkor kéne enni, így is elég dagadt.
2023. aug. 3. 22:16
21/33 anonim válasza:
Családi idill... 😃 hát sajnos ilyen az átlagos helyzet. Nem csak itt, mindenhol a világban, ahol emberek élnek egy háztartásban. Gyakoriak ezek a helyzetek. Ezek ilyen rossz dolgok bennünk emberekben, hogy sajnos nem igazán tudunk kommunikálni. Főleg fáradtan, meggyötörve kijönnek ezek a szúrkálódások, és sokszor nem is gondoljuk úgy, vagy nincs is szándékunkban a másikat bántani. Engedd el, míly levegő, és legközelebb jobb lenne egy tudatosabb kommunikációt használni. Asszertivitásról érdemes sokat olvasni.
22/33 Darius- válasza:
Sértőt tolerálom, nem vagyok érzékeny, de a trágár szavakat nem preferálom. Ezeket nem kell eltűrd. Így én megértelek téged is, viszont azt nem, hogy megmondod mit tegyen feltétlen egy húsz évesnek. Én azt mondanám, hogy oldjuk meg a problémát. Ha velem élne tuti lefogyna, mert volt amikor ez volt a munkám is, tornaórán is beépítek fogyáshoz szükséges gyakorlatokat azoknál, akiknél kell. Tehát nemcsak amiatt hízik valaki, mert eszik. Segíts neki ebben.
23/33 anonim válasza:
Ilyen stílusú beszólás után, ne várj szebb választ.
24/33 hosszúhajú válasza:
hát menjünk időben előrébb: nem ilyenkor kellene enni így is elég dagadt vagy... ez már eleve olyan amit nem mondanék. sértő. bocs, de szerintem nevelés. el nem tudom képzelni hogy egy tiszteletre nevelt gyerek ilyet mondjon.. ha valaha te mondtál neki durvát, vagy házastárssal beszéltél ilyen hangnemben, akkor ez borítékolható várható és nem meglepő.
25/33 anonim válasza:
Ilyen beszólás után teljesen jogos a hangnem. És mutter örüljön, ha elcuccolás után nem csak évi párszor látja a kölkét, mert hamarabb is leléphetett volna úgy, hogy többet felé nem néz, akár ilyen kötekedős mocsok stílus miatt is...
26/33 anonim válasza:
Hát ezek után az oké, akkor már csonagolhatsz is össze, holnap költözöl lenne a válasz. Huyle a szülő is, mega gyerek is.
27/33 anonim válasza:
Tehát a szülő csesztetheti, sértegetheti a gyerekét folyamatosan, aztán csodálkozik, ha a gyerek is ehhez szocializálódott, tehát igyekszik kellően visszavágni.
28/33 anonim válasza:
A bátyám kb. ilyen szinten beszél anyámmal, apámmal csak azért nem, mert pofán törölné. Ők csináltak belőle egy aszociális, bunkó barmot, most ihatják a levét.
29/33 anonim válasza:
Teljesen igaza van.
Én így nőttem fel, minden nap ment valamin a bszogatás. Aztán egyszer rossz passzban találtak meg és elküldtem őket a halál f...ára, ahová valók. Persze én voltam a hálátlan szar. :D
30/33 anonim válasza:
Döbbenetes, hogy mennyi diszfunkcionális család van, ahol ilyen gyűlölettel kommunikálnak a családtagok egymással. Dermesztően ijesztő. Mi soha nem mondtunk egymásra még egy hülyét sem. Meg kellene tanítani az embereket a kommunikáció legalapvetőbb formáira és a mentális defektjeik kezelésére, a frusztrációjuk, dühkitöréseik normál módon történő levezetésére. Szörnyű, hogy mennyi ilyen "család" van. Sokkoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!