Meztelenkedő apa a házban, mit tudok vele kezdeni hogy ne sértsem meg?
Apa 52 éves, pocakos, szőrrel teli + feszült a kapcsolatunk, az első szavamban keresi a beszólás gyanúját és támad rögtön. De a legundorítóbb gond hogy fecskealsónadrágban mászkál a házban mindig minden egyes nap, nyáron met meleg van, télen mert hideg van (fűtünk mint a hülye), nem is akármi hanem egy ilyen kis bugyi, vakarássza vagát meg ilyene na és a bűz....
22/N vagyok, itthon lakok még, igen nyár van, melegem van, de ha egy hasonló ruhában pl monokiniben mászkálnék/tangában büdösen és izzadva a közös térségben, hogy testszene neki.
Akárhányszor felhozom a témát diplomatikus módon, toleranciával az én oldalamról, mindig megsértődik, hogy valami normláisat hordjon, hogy ne szúrja ki a szemem a műszere meg a szőrős ...-be.
Mi van ha átjönnek hozzám, nekem full kellemetlen lenne. Nagyon gáz...
Szerintem ez az alsógatyában mászkálás meg "én házamban azt csinálok amit akarok" igazi proli szokás.
Értelmes ember tiszteletben tartja azt, hogy nem egyedül él, otthon sem azt csinál, amit ő prolisága akar, hanem vannak bizonyos alapvető normák amiket illene szem előtt tartani.
Lehet azzal jönni, hogy "legalább otthon azt csináljon amit akar, de a világ nem így működik. Attól, hogy otthon van valaki még illene minimálisan emberi szinten viselkedni.
Megközelíteni? Gázálarcban, nagy ívben.
Ha már meg is mondta, hogy nem akar változtatni, mert ő tudja, hogy mit és hogy kell csinálni, akkor nem sok esély van arra, hogy ezután meggondolja magát.
Mást nem tudsz tenni, mint minimálisra korlátozod a közelében töltött idődet.
Figyelj, kérdezö, azt fogd fel, hogy ez az apád háza, és azt csinál benne, amit akar, függetlenül attól, kinek mi a véleménye róla.
Tök mindegy, tetszik-e neked vagy sem, ha nem akar változtatni.
Amúgy nem azt mondom, én apám is ilyen volt.
Hetekig, hónapokig elvolt ugyanabban az alsógatya + kinyúlt atléta kettősben. Konkrétan az alsógatyája már vastagon féknyomos volt, úgy hordta. Olyan ordas büdös volt, mint egy görény. Aki járt állatkertben a görények környékén az el tudja képzelni.
Volt, hogy ismerős meg is jegyezte, hogy nem szeret átjönni, meg már be sem mer nézni a szobába, mert rémálmai vannak attól, hogy apám egy szál alsóban döglik a tv előtt. Másik haverok csak mondta, hogy legközelebb szóljak már apámnak, hogy öltözzön már fel.
Nyilván nem szóltam, mert az én apámban is megvolt ez az "én házam, neked itt kuss a neved" proli mentalitás.
Azt, hogy ezzel mit lehet kezdeni fogalmam sincsen. Nyilván aki arra nem veszi a fáradtságot, hogy napi (vagy legalább heti 2-3) rendszerességgel megfürödjön, azzal egyszerűen nem lehet mit kezdeni.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..
De jól megtippeltem, hogy lesz ma meztelenkedős kérdés. :D
Talán segít, hogy a Mad TV màr évtizedekkel ezelőtt feldolgozta ezt a témát, mivel más családban is előfordul:
Kitartás, amíg különköltözöl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!