Miért baj az, ha későn kelek fel nyáron?
Most kivételesen a szüleim is otthon vannak bizonyos okok miatt, szóval látják, hogy mikor kelek, de főleg anyám ezen ki van akadva, minden nap szóvá teszi.
Egyébként 10-11 előtt sosem ébredek, de 12-nél tovább nem alszom. Az utóbbi egyébként elég ritka, jellemzően 11-kor kelek. El nem tudom képzelni, hogy ez miért olyan nagy baj anyunak, ő még semmi értelmes magyarázatot nem ad, csak hogy "nem délig kell aludni". Mármint nem izélek, hogy semmi hangosat ne csináljanak a házban, mert én alszom. Házkörüli munkát megcsinálom, többnyire az olyanokat, amit odakint kell, azt meg úgysem a melegbe akarom végezni, szóval lévén nem kelek hajnalban, megvárom, amíg hűvösebb lesz. Egyébként meg dolgozom home officeban, de nem fix munkaidőm van, hanem határidőre kell elkészülni a feladatokkal, tehát annak is marha mindegy, hogy melyik napszakban csinálom.
Közös családi programjaink nincsenek, még olyan se, hogy együtt ebédelünk, nincs miről lemaradni. Ha esetleg megkérem anyámat, hogy csináljunk együtt valamit, akkor húzza a száját, nincs hozzá kedve, ha dumálok hozzá nem is reagál sokszor. Szóval nem hiszem, hogy az együtt töltött időt hiányolja.
Vannak emberek, akiknek ez a fix meggyőződése, hogy aki későn kel fel, az egy lista semmirekellő.
Én hagyom aludni a kamasz gyerekeimet, hacsak nincs valami program. Ha itthon vagyunk alszanak akár ebédig. De ha elutazunk már 8-kor reggelizünk és megyünk várost nézni, vagy ami éppen adott. Én nem piszkálom őket ha alszanak (ha nincs semmi különös program) ők meg nem húzzák a szájukat ha utazásnál kelni kell reggel.
Főleg az idősebbeknél van ez beakadva.
Középiskola meg egyetem alatt is sokszor aludtam délig, a rekordom a 2 óra volt egyszer.
Sose zavarta a szüleimet szerencsére.
Viszont ha már dolgozol javasolom költözz el amint teheted és nem fognak beleszólni mindenbe.
Egyetemista vagyok, csak nyáron lakom itton, mert olyankor nem látom értelmét, hogy többszörös áron a koliban lakjak. A munkám nem helyhez kötött, felesleges lenne az egyetem városában maradni, pláne hogy a barátaim nem maradnak. Ha tudom előre, hogy most a szüleim bizonyos okokból itthon lesznek a nyár nagyrészében, és ez lesz a napirendem miatt, akkor lehet inkább maradtam volna, de mire ez kiderült, már túl késő volt, kifutottam a nyári koli igényléses határidőből. :D
Egyébként ha hamarabb van dolgom, akkor felkelek "időben", de ez elég ritka.
Szerintem szimplán élvezi, hogy b"szogathat, akár tudat alatt is. Ha nem lenne ez, akkor találna mást. Sajnos vannak ilyen emberek.
Nekem is vannak ilyen családtagjaim, ha érzem, hogy szekálódásra megy ki csak a beszélgetés, otthagyom őket vagy témát váltok és nem megyek bele a csapdába.
Azért, mert irigyli hogy egy kicsit lazíthatsz, meg örömöt okoz neki a b@sztatás.
Én anno 18 évesen 12 óráztam egészségügyben és felkeltettek, hogy nem normális délután 4-5-ig aludni. (18-06-ig szülőszoba, rendkívül kimerítő volt fizikailag és szellemileg egyaránt)
Természetesen hagyom a gyerekeim bármeddig aludni.
Jaj, nálunk is ez volt. Miért nem kelek fel 7-kor.
Minek?
Válasz: csak; nem kell délig aludni?
- Közöd? Semmi, az én dolgom, meddig alszom, és hogy osztom be a napomat, MÍG mindent megcsinálok (és mindig elvégzem az összes feladatomat).
Csak ő már 7-kor indította az első mosást, mert olyan beteg, hogy nem bír lazítani - tényleg, sohasem -, és állandóan molyolnia kell, a halálba idegesítve vele a másikat, meg passzív-agresszíven morogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!