Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez? 26 éves vagyok...

Normális ez? 26 éves vagyok és 3 hétre elutazom a nyáron külföldre. Sosem voltam külföldön és a szüleim azt kérik, hogy töltsek le valami appot, amivel 0-24-ben nyomon tudják követni hol járok.

Figyelt kérdés

26 éves felnőtt dolgozó ember vagyok, az utazást saját magam fizetem, 2 évig erre gyűjtöttem, szüleimtől 1 fillért sem kaptam bele (nem is kéne) és amióta 2 hete bejelentettem, hogy el fogok utazni egy nem EU-s országba, azon stresszelnek, hogy töltsek le egy akksi és internetzabáló app-ot, hogy bármikor rá tudjanak nézni, hogy merre járok, mert “nehogy baj legyen….ha baj van tudjuk egyből segíteni valahogy vagy szólni valakinek” szöveggel jönnek.

Én alapból nem is kapcsolnom majd be, mert felnőtt ember vagyok, tudok magamra vigyázni, a pesti éjszakát is megjártam sokszor egyedül, amiről tudnak mindig, de akkor érdekes módon nem féltettek, pedig szerintem az sokkal veszélyesebb.

Már többször elmagyaráztam nekik, hogy nem fogom bekapcsolni, mert 1) engem nem kell ellenőrizni 2) nem lesz korlátlan netem és a net kell a google maps-hez tervezni, roamingon nem akarok 10-20-30 ezreket a hülyeségükre költeni 3) le fog merülni a telefonom hamar és nem tudja a google maps az utat mutatni….de akárhányszor elmondom szépen, nem értik meg és dühöngenek, mint amikor az iskolában egyest kaptam lol. Szerintük ez nem ellenőrzés, csak a biztonságomat akarják

2023. máj. 31. 15:03
1 2 3 4
 1/32 Hovarju ***** válasza:
81%

Az hogy aggódnak érted, normális. Hogy végig szeretnék követni merre jársz, az nem normális.

Egyezz meg velük abban, hogy ha megérkezel a szállásra felhívod őket, és onnantól naponta egyszer jelentkezel egy adott időpontban (mondjuk ebédkor)

2023. máj. 31. 15:13
 2/32 Hovarju ***** válasza:
83%
vagy esetleg küldhetsz nekik egy-egy fotót arról amerre épp vagy
2023. máj. 31. 15:14
 3/32 A kérdező kommentje:
Igen, én is mondtam nekik, hogy Facebookon hozzunk létre egy családi csoportot, ahova beküldök napi 1-2 képet, pl ottani idő szerint este felhívom őket 5-10 percre, de ezen nagyon kiakadtak, hogy egy lánynak ez nem biztonságos, és ők végig követni akarnak lol
2023. máj. 31. 15:17
 4/32 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem az addig oké, hogy mindig jelentkezz. Én nagyon sok eltűntekről szóló dokumentumfilmet nézek :D Elég parázok az ilyenektől. Ezért gyakran jelzek a szüleimnek, pedig 27 vagyok, éltem Pesten és Miskolcon is... De így is néha beparázok, hogy mennyi ember tűnik el minden nap.
2023. máj. 31. 15:17
 5/32 Hovarju ***** válasza:
78%
egyedül mész, vagy társasággal?
2023. máj. 31. 15:19
 6/32 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Van ennek előnye és hátránya is. Előnye csak akkor, ha bűncselekmény áldozatául esnél, de ennek azért nagyon kicsi az esélye.

Hátránya, hogy gyereknek érezheted magad egész idő alatt.

2023. máj. 31. 15:22
 7/32 A kérdező kommentje:
26 éves nő vagyok, teljesen egyedül vágok bele a nagyvilágnak. Japánba megyek
2023. máj. 31. 15:23
 8/32 Hovarju ***** válasza:
83%

Hát én sok évvel ezelőtt, amikor még nem volt mobil meg net mindenki zsebében, vízitúrázni jártam kb.20-22 évesen.

Mi abban egyeztünk meg, hogy ahol találunk útközben telefonfülkét működő telefonnal, akkor jelentkezünk. Egyébként meg a megérkezési dátum volt a biztos. Általában 3 hét volt egy túra.

Szerencsére nem volt baj sosem.

2023. máj. 31. 15:25
 9/32 Hovarju ***** válasza:
72%
Izgalmas útnak ígérkezik. Beszéled a nyelvet? Van foglalt szállásod? Egy helyen lesz, vagy vándorolni fogsz az országban?
2023. máj. 31. 15:26
 10/32 A kérdező kommentje:
Igen, folyékonyan beszélek japánul. Már minden le van foglalva.
2023. máj. 31. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!