Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez? 26 éves vagyok...

Normális ez? 26 éves vagyok és 3 hétre elutazom a nyáron külföldre. Sosem voltam külföldön és a szüleim azt kérik, hogy töltsek le valami appot, amivel 0-24-ben nyomon tudják követni hol járok.

Figyelt kérdés

26 éves felnőtt dolgozó ember vagyok, az utazást saját magam fizetem, 2 évig erre gyűjtöttem, szüleimtől 1 fillért sem kaptam bele (nem is kéne) és amióta 2 hete bejelentettem, hogy el fogok utazni egy nem EU-s országba, azon stresszelnek, hogy töltsek le egy akksi és internetzabáló app-ot, hogy bármikor rá tudjanak nézni, hogy merre járok, mert “nehogy baj legyen….ha baj van tudjuk egyből segíteni valahogy vagy szólni valakinek” szöveggel jönnek.

Én alapból nem is kapcsolnom majd be, mert felnőtt ember vagyok, tudok magamra vigyázni, a pesti éjszakát is megjártam sokszor egyedül, amiről tudnak mindig, de akkor érdekes módon nem féltettek, pedig szerintem az sokkal veszélyesebb.

Már többször elmagyaráztam nekik, hogy nem fogom bekapcsolni, mert 1) engem nem kell ellenőrizni 2) nem lesz korlátlan netem és a net kell a google maps-hez tervezni, roamingon nem akarok 10-20-30 ezreket a hülyeségükre költeni 3) le fog merülni a telefonom hamar és nem tudja a google maps az utat mutatni….de akárhányszor elmondom szépen, nem értik meg és dühöngenek, mint amikor az iskolában egyest kaptam lol. Szerintük ez nem ellenőrzés, csak a biztonságomat akarják

2023. máj. 31. 15:03
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
15%

"a pesti éjszakát is megjártam sokszor egyedül"

. Te aztán kemény vagy, mint a kád széle.

De azért teljesen jogos, hogy aggódnak, még ha kissé irracionális is.

Melyik appot töltetnék le veled?

2023. máj. 31. 16:07
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem győzd meg őket azzal, hogy:

-térképen nem látszik, ha bajban vagy

- az időeltolódás miatt amúgy is csak azt látnák, hogy egyhelyben vagy, mert alszol, és fordítva

- Magyarországról nem tudnak érted semmit tenni

- ami baj kint megtörténhet, az itthon is

- felnőtt vagy

- napi bejelentkezés többet ér (ha baj van, akkor is)

- a nagy távolság és technikai dolgok miatt valószínűleg többször működne ez rosszul, mint jól, ami csak felesleges pánikot keltene

2023. máj. 31. 16:15
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Először azt hittem, valamelyik nem EU-s, kevésbé fejlett európai országról van szó. Felnőtt ember vagy, tudsz japánul, biztosításod gondolom lesz, így kb ugyanakkora eséllyel történhet bármilyen probléma, mint Magyrországon. Na és mit tudnának tenni a szüleid, ha nyomon követnének? Inkább magukat stresszelnék vele, mert pl. látnák, hogy egy helyben vagy egy ideig vagy valamit nem tudnának értelmezni, máris problémát feltételeznének. Ez már túlzott aggodalom. Van esetleg valaki a környezetedben, aki átlátja ezeket meg amiket le is írtál, és el tudja magyarázni a szüleidnek ő is? Testvér, unokatestvér, nagybácsi, bárki? Hátha kívülállóra jobban hallgatnak. De ha nem, akkor se menj bele semmilyen nyomkövető app letöltésébe.
2023. máj. 31. 16:22
 24/32 Flagstaff ***** válasza:
100%

Off: De jó neked, érezd magad nagyon jól!

On: #23-mal tökéletesen egyetértek. Mondd el nekik, hogy érthető az aggodalmuk, de bízzanak benned etc.

2023. máj. 31. 16:37
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Mintha más 26 éves nem élne egyedül akár japánban... Enyni erővel kb az utcára nem lehet kimenni, hozzáteszem pl Bp szinte biztos veszéylesebb mint jó pár japán nagyváros.
2023. máj. 31. 16:37
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Japánban az egyik legalacsonyabb a bűnözési ráta, szóval szerintem túlaggódják magukat.
2023. máj. 31. 17:14
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Japánban szinte mindenütt van wifi.

Távol-Keleten én Skype-ot használtam kapcsolatra -12 euro feltöltéssel körbetelefonáltam a világot, de gondolom a Messengert is tudjátok használni, csak az időeltolódással számolni kell mindkét félnek. Nem őröm éjszaka felébrendi egy hívásra.

2023. máj. 31. 17:23
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Már nem azért, de ha én elrabolnál valakit, az első dolgom lenne, hogy kidobjam a mobilját menet közben a kocsi ablakán.

Ha meg elcsapnak egy útkereszteződésben, vagy megerőszakolnak egy mellékutcában, akkor a szüleid nem sokat tudnak kezdeni azzal az információval, hogy már 10 perce ugyanott állsz az utcán. Márha non-stop nézik, hogy merre vagy, mert ehhez az is kell. Meg különben is mit kezdenek ezzel az információval, ha esetleg biztosra tudnák, hogy valami baj van? Vagy egyáltalán miből gondolnák? 1001 ok miatt állhasz egyhelyben random helyeken. (Mert ezek az undorító nyomkövető appok pont arra nem jók, amivel reklámozzák őket, az egyetlen hasznuk, hogy a szülő kiélheti a hatalommániáját.)

Én amúgy Magyarországtól jobban félnék közbiztonság szempontjából, mint Japántól. A szüleid nem? Nekük nagyobb valószínűséggel lesz valami bajuk, míg el vagy menve, mint neked.

2023. máj. 31. 22:07
 29/32 anonim ***** válasza:
56%

Kiröhögném őket, de komolyan.

26 évesen 1200 km-re költöztem, nem "nyaralgattam". Tudod, ki jelentkezett minden nap. Megírtam, amint odaértem a szállára, aztán majd, valamikor 3-4 hét múlva, miután végre elrendezkedtem a költözéssel.

Ja, majd minden nap írogatok, mintha 10 éves volnék...

2023. jún. 1. 07:45
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Lányom ott él. Oda járt egyetemre, utána elhelyezkedett és kint maradt a gyakorlati helyén.

Japán teljesen biztonságos ország, én aztán para anyu vagyok, de teljes biztonságban tudom ott őt (igaz, már van párja kint).

Jó utat neked!

2023. jún. 1. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!