Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez? 26 éves vagyok...

Normális ez? 26 éves vagyok és 3 hétre elutazom a nyáron külföldre. Sosem voltam külföldön és a szüleim azt kérik, hogy töltsek le valami appot, amivel 0-24-ben nyomon tudják követni hol járok.

Figyelt kérdés

26 éves felnőtt dolgozó ember vagyok, az utazást saját magam fizetem, 2 évig erre gyűjtöttem, szüleimtől 1 fillért sem kaptam bele (nem is kéne) és amióta 2 hete bejelentettem, hogy el fogok utazni egy nem EU-s országba, azon stresszelnek, hogy töltsek le egy akksi és internetzabáló app-ot, hogy bármikor rá tudjanak nézni, hogy merre járok, mert “nehogy baj legyen….ha baj van tudjuk egyből segíteni valahogy vagy szólni valakinek” szöveggel jönnek.

Én alapból nem is kapcsolnom majd be, mert felnőtt ember vagyok, tudok magamra vigyázni, a pesti éjszakát is megjártam sokszor egyedül, amiről tudnak mindig, de akkor érdekes módon nem féltettek, pedig szerintem az sokkal veszélyesebb.

Már többször elmagyaráztam nekik, hogy nem fogom bekapcsolni, mert 1) engem nem kell ellenőrizni 2) nem lesz korlátlan netem és a net kell a google maps-hez tervezni, roamingon nem akarok 10-20-30 ezreket a hülyeségükre költeni 3) le fog merülni a telefonom hamar és nem tudja a google maps az utat mutatni….de akárhányszor elmondom szépen, nem értik meg és dühöngenek, mint amikor az iskolában egyest kaptam lol. Szerintük ez nem ellenőrzés, csak a biztonságomat akarják

2023. máj. 31. 15:03
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Több városban leszek 4-5-6 napokat
2023. máj. 31. 15:27
 12/32 anonim ***** válasza:
95%
Most mindentől függetlenül ilyen hosszú útra, pláne ha tudod, hogy sokat fogod használni a telódat, akkor a minimum, hogy egy powerbank-et viszel magaddal. Pár ezer forint, bőven megéri a kényelem, hogy nem kell folyton az akkut lesni, hogy meddig bírja még.
2023. máj. 31. 15:30
 13/32 Med_fet_ati ***** válasza:
100%
#12 plusz nem árt egy japánban is működő SIM kártya (bár még abban sem lennék biztos, hogy maga a telefonhálózat azonos rendszerű? )
2023. máj. 31. 15:49
 14/32 anonim válasza:
100%

És mit csinálnak Magyarországon, ha eltűnsz Japánban? Szólnak a Japán rendőrségnek?

Egyébként szerintem Japán nem egy nagyon veszélyes hely, persze rosszakarók lehetnek ott is, de ezzel a logikával Magyarországon is. Itthon nem akarnak megfigyelni?

2023. máj. 31. 15:53
 15/32 anonim válasza:
100%
Ja, és lekövetés alapján honnan tudják, hogy bajban vagy? Az csak egy térkép szinte max... Ezt csak te tudod elmondani, ha felhívod őket.
2023. máj. 31. 15:56
 16/32 Andizsuzsi ***** válasza:
20%

"a pesti éjszakát is megjártam sokszor egyedül"

Troll.

2023. máj. 31. 15:57
 17/32 anonim ***** válasza:
8%
Aki képes nyaralásra költeni a KÉT ÉVIG spórolt pénzét, az szerintem hülye. Belegondoltál, mennyi értékes dolgot lehetne ennyi pénzen venni???
2023. máj. 31. 15:58
 18/32 anonim ***** válasza:
96%
Annak aki 26 éves korára megtanul Japánul, szerintem akkora élmény lesz heteket kimenni, hogy valami tárgyi dolog nem versenyezhet vele, 17-es.
2023. máj. 31. 15:59
 19/32 Kólauborkával ***** válasza:
95%

Szerintem meg tök jó, a hugom is ilyeneket csinál.

Én meg melózok…. ha jelenleg kéne véleményt mondanom, ö jobban csinálja. Az igazi értékek ezek az élmények, semmi értékesebbet nem tudsz pénzem venni.

2023. máj. 31. 16:00
 20/32 Med_fet_ati ***** válasza:
100%
#17 szerintem ez részéről távol áll egy síma nyaralástól...
2023. máj. 31. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!