Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnék segíteni a testvér...

Hogy tudnék segíteni a testvéremnek?

Figyelt kérdés

Testvéremnek van egy fia, aki màr tizenéves. Sajnos, màr kicsiként is nagyon csúnyàn beszélt, és erőszakos volt. Az idegenekkel is és a csalàdtagokkal is, főként a sajàt szüleivel. Volt, hogy egy kicsit ezt kezdte elhagyni, viszont újra nagyon ez megy. A testvérem az édesanyja, làtszik rajt,hogy ki van égve, nem tud mit kezdeni a helyzettel, a gyerek apja pedig vagy odavàg, vagy üvölt a gyerekkel. Tudom, nincs hozzà közöm, és én nem mondhatom meg, hogy mit csinàljanak, de ez szàmomra felfoghatatlan. Ha telefonàlni akarok velük, akkor az is abból àll, hogy nem velem beszélnek, hanem közben a gyerekkel kiabàlnak, hogy fejezze be, amit épp nem kellene csinàlnia, ha ott vagyok, akkor is csak a fegyelmezés megy, illetve, hogy amit a gyerek kiejt a szàjàn, az egyből úgy is van, mindegy, mi az, el van kényeztetve, nem mernek neki nemet mondani, és ennek ellenére a szüleivel is írtó csúnyàn beszél, stb. Semmi önkontrollja sincs.

Én ezt nem tudnàm elviselni napi 24 óràban, màr attól teljesen kivagyok, ha csak pàr óràt kell... Viszont végtelenül sajnàlom a gyereket, mert nem tehet róla, és valamilyen szinten a szülőket is.

Mit tudnék tenni, hogy lehet segíteni nekik úgy, hogy ne legyen sértődés?

2023. júl. 23. 10:39
 1/5 A kérdező kommentje:
Nekem egyébként mint szintén felnőttnek az lenne a tanàcsom, hogy költözzenek el a gyerekkel, mert csak rosszabb lesz, és kicsit félek is, hogy késő.
2023. júl. 23. 10:41
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
Nevelési tanácsadó, pszichiátriai vizsgálat az egész családnak. Egy gyerek magától nem ilyen. Vagy valami fogyatékja van, vagy bántják, és fel akarja hívni magára a figyelmet, vagy el lett kényeztetve és a szülők fejére nőtt, amit te is említesz. Nem tudom, miért félnek a mai szülők a kölykeiktől, de kb senki nem mer nevelni. Akkor nem kell gyereket vállalni.
2023. júl. 23. 12:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Te semmit. Itt a baj mélyebben van. Az egész családnak pszichoterápia, a mélyebb okok feltárása. A szülők gondolom sosem jártak, nincs megdolgozva a szemelyiségük és emiatt nincs is eszközük az odavágáson, kiabáláson kívül. És neked sincs. Ezért kérdezel itt.
2023. júl. 23. 14:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan: semmi közöd hozzá, és mivel agresszív a férfi, NE kavard nyíltan a szrt.

Mondd meg a tesódnak, bármi van, segítesz, de szállj ki az életükből, mert a végén apuka esetleg majd meg is veri valamelyiket vagy téged.

Egyébként ezt a tesódnak kell elrendeznie, ha ő nem lép, akkor nem lép. nekem is van olyan családtagom, ahol a férfi nettó agresszív, de "vannak jó pillanataink elég sok, olyankor kenyrre lehet kenni". Na, ennyi.

2023. júl. 23. 14:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Szakember kéne ehhez, csak úgy ezen már nem igen elhet segíteni.
2023. júl. 23. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!