Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hagytátok már abba hirtelen...

Hagytátok már abba hirtelen az egyik szülő vagy közeli rokon megajándékozását nyomós okból és azóta sem adtatok semmit?

Figyelt kérdés

Mi volt az oka vagy a kiváltó dolog? Esetleg szóvá tette a meg nem ajándékozott?

Én 11 éves voltam, mikor apámnak adtam utoljára ajándékot születésnapjára, amikor közölte, hogy "nekem ez aztán nem kell, tartsd meg, de kösz" (nem valami gagyi gyerekes dolog volt). Ez kisgyerekként akkora csalódásként ért, hogy azóta nem adtam neki semmit (szüleim később elváltak, ő felénk se nézett).

2023. júl. 15. 23:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Szintén apámnak nem adok, mert soha semmi nem jó neki. Nyilván nem várom el hogy mindig tetsszen az adott embernek amit veszek, vagy hogy tettesse hogy tetszik, mert mellé lehet lőni ezt beismerem. De mikor már tényleg semmi nem felel meg, az szerintem nem az én saram. Példának okádék, születésnapjára a mamámmal sunyiban csináltam meg a tortát, én vittem a hozzávalókat, aztán anyával másnap elhoztuk, szóval elég sok erőfeszítés és szervezés volt benne. Erre anyától tudtam meg, hogy apám utána neki verte a picháját hogy ő ennél többre számított. De olyan is volt hogy apák napjára csináltam sütit, és közölte hogy ő ezt nem eszi meg. Mi ettünk anyával ketten, elég depresszív volt. Szóval most már csak anyával közösen adok, pl besegítek a torta sütésben. Persze szóvá teszi, de leszarom, akkor is beszólna ha kapna valamit.
2023. júl. 16. 02:13
 2/13 anonim ***** válasza:
46%
Nalunk sosem votl nagy divatja a nagy ajándékozásnak.
2023. júl. 16. 02:44
 3/13 anonim ***** válasza:
67%

Hagytátok már abba hirtelen? - igen

Mi volt az oka vagy a kiváltó dolog? - meghalt

2023. júl. 16. 03:02
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Sose voltunk ajándékozósak, de anyám mindig kifejtette, hogy szart vettem és, kioktatott, hogy mit kellett volna. 10 évesen is, amikor a táborból vittem valamit haza... Na neki semmit nem szoktam.
2023. júl. 16. 05:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A nagynénimnek, amikor kiderült, hogy csak arra kellettem neki, hogy behízelegje magát a nagybácsimnál (aki apám helyett volt, apám).
2023. júl. 16. 08:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nevelőanyámnak.

Szóvá tette? Hát hogyne, de nem érdekelt túlzottan, ő kezdte a nettó szarkavarást minden nap, meg a beszólogatós, passzív-agresszív stílust.

Megmondtam neki, hogy bocs, én ilyen emberre nem költöm a pénzemet - na ERRE mekkora sértődés volt, de nem izgat.

2023. júl. 16. 09:08
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Öreganyámnak pl azért nem mert sose jó semmi. Ha veszek neki pl egy doboz fagyit akkor tuti hogy miért ilyen nem olyan. Bezzeg ha a másik unokája becsomagolná neki a szart, azt még a falra is kitenné bekeretezve.
2023. júl. 16. 13:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én a nagynénémnek nem adok semmit már évek óta. Meguntam, hogy szó szerint mindenben csak a sz@rt látja meg és kötekedik meg hisztizik, hogy mi mennyibe kerül. Ha valami drága, akkor megy a hiszti, ha valami olcsó, akkor kötekedik, hogy az biztos valami olcsó kínai utánzat.

Láthatóan meg volt többször sértődve, hogy tőlem nem kapott semmit, de nem érdekel, magának köszönheti.

2023. júl. 16. 16:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Amikor még együtt voltam az exemmel, azért nem adtam neki ajándékot, mert mindig húzta a száját, aztán elsuvasztotta a szekrénybe, amit kapott, bár mindenki ajándékával ezt csinálta, nem csak az enyémmel. Utána vagy az volt, hogy vett magának valamit pl szülinapra én meg kifizettem, vagy együtt elmentünk egy számára kedves boltba és azt választott, amit akart.

Zenélt, sportolt, szerette a kocsikat, szerette a borokat mégse tudtunk soha kitalálni semmit, aminek örült volna. De ő se tudott be ajándékozni, nála ez egyszerűen zsákutca volt.

2023. júl. 16. 16:59
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az öcsémnek már nem veszek semmit. Egy alkoholista hazudozó. Idén játszotta el a tényleg utolsó esélyét. Már volt a névnapja, fel sem hívtam. Végleg megszakítottam vele a kapcsolatot.
2023. júl. 17. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!