Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált apaként jogosan vagyok...

Elvált apaként jogosan vagyok "féltékeny" anyámra?

Figyelt kérdés

Elvált apa vagyok. A gyermekemtől messze lakok, a szüleimhez közelebb vannak. Kocsi hijján többnyire a szüleim könnyítik meg hogy találkozhassak vele, akkor általában anyámnál töltjük a napot.

Anyum sokszor többet van együtt a gyerekemmel mint én, elviszi magához ha úgy van, programot szervez neki.

Ezzel kapcsolatban csak annyi tüske van bennem hogy egyszer mikor kifejtettem neki a bánatomat azzal kapcsolatban hogy ritkán látom őt, azt találta mondani hogy "ez az én próblémám, nem tud vele mit kezdeni".

Az sem segít hogy sokszor elég aggresszívan beleszól hogy nevelem.

Van hogy ha nem tetszik neki valami amit a gyerekemnek mondtam, ott előtte lebasz, és felülírja azt amit mondtam, kértem a gyerektől.

Jogosan érzem úgy hogy jobban tiszteletben tarthatná hogy én vagyok a gyermek apja, ő "csak" nagyszülő?

Szóval ha tudja hogy keveset van velem kettesben akkor lehetne tekintettel erre?

Legalább kérdezné meg hogy elviheti-e magához, meg ha neveléssel kapcsolatban van meglátása akkor azt véleményként mondja el, ne lebaszás formájában mondja el?

Az a gond hogy ilyen szempontból kivagyok szolgáltatva anyámnak, illetve elég "temperamentumos" jellem...

(Mielőtt írnátok, nem, sajnos a saját kocsi nekem nem opció)

Köszönöm a értelmes, segítőkész hozzászólásokat!

2023. júl. 13. 21:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
Inkább legyél hálás hogy segítenek. Nem értem miért kell bajt keresni ott ahol nem feltétlenül van.
2023. júl. 13. 21:27
 2/13 anonim ***** válasza:
51%
Igen, tiszteletben tarthatná, hogy te vagy a szülő és nem kellene jelentéktelenítenie téged a gyerek előtt, a nevelési elveidet meg kötelessége lenne tiszteletben tartani, amennyiben nem veszélyezteted a gyereket. Állítsd le határozottan, ha így kommunikál. Csak azért, mert kisegít a kocsival, nem lenne joga ilyesmihez.
2023. júl. 13. 21:30
 3/13 anonim ***** válasza:
51%

Anyád egy realista nő, te meg egy picsogo férfi (!?) vagy.

Tud segíteni nektek. Segít. Mi a probléma?

Az Anyád verzióját nem ismerjük, csak a tiédet felületesen.

2023. júl. 13. 21:31
 4/13 anonim ***** válasza:
20%
Inkább örülnél neki.
2023. júl. 13. 21:33
 5/13 A kérdező kommentje:

3:

A hozzászólásod alapján csak felületesen ismertelek meg, de az elég is volt XD

Szerintem nézelődj egy másik topikban ha értelmesen nem tudsz hozzászólni...

2023. júl. 13. 21:34
 6/13 anonim ***** válasza:
78%
1részt örülj neki. Másrészt egy ezres swiftet szó szerint fillérekből lehet fent taratni és arra, hogy a ból b be juss a lehető legolcsóbban arra tökéletes.
2023. júl. 13. 21:57
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Féltékenységnek nincs értelme ebben a kérdésben.

De...

Azt írod, anyád csak úgy elviszi a gyereket.

Mennyire kicsi gyerekről beszélünk? A gyerek anyja csak úgy hagyja akármikor, hogy a nagyi vigye? A gyerek anyja és a te anyád jóban vannak? (Lehet, hogy semmi ilyen nincs a háttérben, de egyből az jutott eszembe, hogy anyád nem-e a volt nejed/párod pártján állt a szétmenés előtt, és így fitogtatja a "bezzeg ha még együtt lennétek" kártyát. De lehet túlgondolom.)

1. Az, hogy ők több időt tölthetnek együtt, mert te nehezebben teszed meg azt a távot, az sajnos ilyen, hogy tényleg ez van. Hülyén nézne ki, hogy azért ne találkozzon az unokával, ha ez jó az anyjának is, az unokának is meg a nagyinak is, mert apu ritkábban tud jönni...

2. Az, hogy beleszól a nevelésbe, ráadásul a gyerek előtt felülbírál, az nagyon nem oké. Te persze ne süllyedj erre a szintre, ne a gyerek előtt intézd, de mindenképp ülj le vele ezt megbeszélni, és ne töketlenül: húzd meg a határokat, és mondd meg, hogy még egy ilyen, és nem mentek nagyihoz közösprogramozni.

3. Miért nem viszed el a gyereket valahová, mikor találkoztok, ahelyett, hogy mindig az anyádnál vagy vele? Így a gyereknek is kb a nagyis szett díszlete vagy csak, nem önálló apuka. Értem én, hogy kényelmesebb így, de a gyerek is kibírja a tömegközlekedést, ha úgy van, egész nyugodtan csinálhattok máshol is közös programot. Szerintem csinálj is.

2023. júl. 13. 22:02
 8/13 A kérdező kommentje:

7-es:

Szokott nálam aludni. Most azt beszéltük meg az anyjával hogy tartsuk inkább a kéthetente látogatást (mert amúgy gyakrabban szoktam), de az legyen inkább minőségi idő, így az egyik alkalommal a szülöknél látom, másik alkalommal meg nálam alszik.

Egyre nagyobb a gyerkőc, úgyhogy lassan legalább az egyik irányba megtudjuk oldani majd busszal a dolgot.

Amúgy ez egyáltalán nem kényelmi megoldás hogy segítenek hozni-vinni a gyereket. Ha nem tudnának segíteni akkor is megoldanám, csak az kb úgy nézne ki hogy a városban megyünk fel-alá, meg kevesebbet vagyunk együtt.

2023. júl. 13. 22:23
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez anyád meg a te, azaz a kettőtök problémája. Egy nagyszülő számára az unokája már fontosabb, mint a gyereke. Az ilyen élethelyzet, amikor kevesebbet látod a gyerekedet, mint anyád az unokáját, tehát többet vannak ők együtt, csak feszültségeket rejt magában. Így érthető, hogy anyád megpróbál téged is "helyettesíteni", amikor te nem vagy velük. Ha nem tudsz változtatni a helyzeten, akkor inkább örülj, hogy a te családodhoz is kötődni fog a gyerek.
2023. júl. 13. 22:23
 10/13 anonim ***** válasza:
73%

Nem értek egyet azokkal akik szerint “picsogo férfi” vagy!

Rengetegszer futunk bele abba, hogy más akarja megmondani hogy neveld a gyereked, kutyád, cicad, és mit kene csinalnod itt meg ott.

A Te gyereked, és ő a nagyszülő…. Te neveled, Te vagy a rossz zsaru, ő pedig a nagyszülő = jó zsaru… vannak határok, a gyerek előtt nem oktathat ki… tehát ajánlást vagy mondhat ellentétet (pl a gyerek fagyizni szeretne, de te nem engeded mert egy óra múlva ebéd, a nagyi pedig ad neki jégkrémet)

De ha te agresszívnak és túl vehemensnek éled meg ezt a viselkedést akkor szólj neki mikor kettesben vagytok

A féltékenység pedig úgy érzem abból fakad hogy ő több időt tölt a gyerekeddel mint te, és irigyled hogy ő ezt megteheti, szerintem ez normális érzés

2023. júl. 13. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!