Mit csinálnál ha öngyilkos lenne a 27 éves lányod?
21-es vagyok:
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy 18-20 évesen hogy csenget ki az ember több ezer eurót - vagy annak megfelelő forintot - pszichológusra és pszichiáterre? Mert azt baromi könnyen ideírta valaki, hogy jaj, hát el kell menni pszichológushoz, egyeztessen az illető a pszichiáterével, gyógyszerek blabla... aha. Ezért is kérdeztem, hogy majd a kedves mama fizeti a terápiát? Ha már ilyen könnyen vesszük a dolgokat?
Nekem sem fizette ki apám a többezer eurót, amit MIATTA terápiára és gyógyszerekre kellett költenem.
Szövegértés elégtelen.
Akarni kell és nem nyavajogni.
Léteznek ingyenes segélyvonalak, önsegítö csoportok, pro bono pszichiáterek. Google segít...
Tudom, mert nekem sem volt pénzem magánkezelésre. Mégis utánamentem, kerestem és találtam.
AKinel mentális betegsége van, eleve ne vállaljon gyereket!
A másik: biztos nem a szülő írta ki a kérdést.
És aki öngyilkosságot akar elkövetni, nem jelenti be. Talán vannak jelek előtte, de ez... nehogy úgy járj, mint szegény Molnár Csilla, aki szintén csak fel akarta magára hívni a figyelmet, egy rosszul sikerült segélykiáltása halállal végződött! 17 évesen!
#25 Ügyes vagy. Viszont nem vagyunk egyformák, a traumáink és a megnyomorításunk mértéke sem egyforma. Nem tudhatod, hogy ki mennyire sérült, kit mennyire tettek tönkre és hogy min ment/megy keresztül. Hogy milyen háttérrel rendelkezik, hogy van-e bárki, akire számíthat. Hogy egyész életében, főleg gyerekkorában volt-e bárki, akire valamennyire számíthatott.
Az egész téma sokkal összetettebb annál, mint hogy el lehessen intézni annyival, hogy "akarni kell és nem nyavajogni". Ezen kijelentésed alapján egyébként úgy gondolom, hogy te közel sem jártad meg a poklot. Közelében sem voltál soha a depressziónak vagy a komoly bántalmazásnak.
Kedves Szilvi.
Ideje lenne befejezni a szüleid hibáztatását (teljesen független megérdemlik vagy sem) fejezd be.
Közel a harminchoz ☝️ 27 évesen rohadtul össze kellene szedned végre magad, szakember segítségével vagy anélkül, de tedd. Ne a neten picsogj, meg járasd le magad. Hanem lépj ki végre a gyerek szobádból , változtass az életeden, nőlj fel, vállald a tetteidért felelősséget, vállj le fizikailag és mentálisan is végre. Önállósodj!
Költözz el.
Ne azzal foglalkozz anyád apád mit mond, mit nem mond amit te várnál, ők mit várnak el, mivel fenyegetnek.. éld már a kibszott életed!
Ha kell szakítsd meg velük a kapcsolatot, hidd el egyik se fog bele halni, de lépj!
Amíg a langyos szarban ácsorogsz és a világot hibáztatod, ahelyett , hogy mélyen önmagadba néznél és fejlődnél, sosem leszel rendben.
30
Valószínű nem tudja kiről van szó csak úgy tesz...
Szomorú egyébként olvasni a kommenteket, hogy mennyire felvárról veszik az emberek ezt a dolgot.
Sajnos aki annyira mélyponton van úgy érzi segítséggel sem fog kilábalni belőle így nem is kér.
Az öngyilkosság semmire sem megoldás vesd el ezt a dolgot, tudom könnyű azt mondani jobb lesz de én szívből kívánom jöjjön helyre az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!