Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túlzottan szeretek egyedül lenni?

Túlzottan szeretek egyedül lenni?

Figyelt kérdés
1 éve, hogy külön költöztem anyától,előtte együtt laktunk.Nagyon jó a kapcsolatunk ő a legjobb barátnőm is,egyszerűen imádom! De mióta egyedül élek és néha eljön,itt alszik-elkezdtük irritálni egymást...Mindig veszekedés a vége.Sokszor nem úgy válaszolok ahogyan kellene és erre utána jövök rá amikor már elment. Kikészít ha valamit nem úgy csinál ahogy szeretném,szerintem néha irányítom is de nem direkt hanem egyszerűen nem tudom elviselni ha nem úgy csinál valamit ahogy szeretném:D Előtte ilyen nem volt,mióta egyedül élek azóta tényleg.Nagyon szeretem,hogy azt csinálok és akkor ahogy én akarom,ha kell hangosan hallgatom a zenét egy szál semmiben,nyugodt vagyok,nem tartozok elszámolással senkinek,igazi lelki béke,imádom.Ha itt van őt zavarja a zene,zavarja a telefon ha nézem a videókat,engem is zavar ha ő néz valamit,nem egyezik az ízlésünk.Nem oda rak semmit ahova kellene,hallgatom hogy ennek itt nincs jó helye,ezt miért oda raktam...Nincs párom és még soha nem is költöztem össze egyikükkel sem,eszembe jutott,hogy velem lenne a gond?A párommal is ilyen leszek majd? Igazi házisárkány?Valószínűleg igen de hogyan tudnék ezen változtatni? Egyszerűen nem tudom visszafogni magam ha egy idő után valaki az agyamra megy,próbálom a fogam is összeszorítani de ha valaki zavar akkor otthagyom a fr**cba de ezt otthon nem tudom megtenni.

2023. jún. 28. 10:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos kor után már nem olyan a szülőkkel együtt élni, mint gyerekként. Normális, ha kezd zavaró lenni, felnőttél, megszoktad a kényelmes egyedüllétet. Párjának viszont olyat választ az ember, akivel szívesen megosztja az életét. Ha nem kényszerből mész bele egy kapcsolatba, akkor nem hinném, hogy gond lenne. Ki kell próbálni, milyen együtt lakni a pároddal, ha eljön az ideje. Ha kiderül, hogy nem tudtok egymáshoz alkalmazkodni, akkor vége a kapcsolatnak, mást kell keresni. Nem lehet megúszni kompromisszumok nélkül, de lehet olyat találni, aki mellett nem jelent nehézséget az alkalmazkodás, és nem jár túl sok lemondással.

Fiatalabb korban még könnyebb alkalmazkodni, később egyre nehezebb. Emiatt is nehezebb a szülőkkel, ha öregszenek. Tehát nem érdemes sokat várni, próbálkozni kell.

2023. jún. 28. 14:44
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

Itt szerintem nem is kifejezetten az egyedüllét a lényeg, hanem az, hogy az embernek kialakul egy "én házam én váram" gondolkodása.

Kialakul az otthona, a kis territóriuma, amiben szeret maga lenni és nem szereti ha abban mások tartózkodnak. És mivel ott minden az övé, ezért kifejezetten frusztrálja ha mások belepiszkálnak, módosítanak az általa felépített rendbe, rendszerbe.

2023. jún. 29. 02:10
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is imádok egyedül lenni. Engem nem zavar, csak az, ha győzködni próbálnak, hogy márpedig nem érezhetem jól magam így stb. Nehogy már más jobban tudja nálam, hogy én hogy élem ezt meg. Én meg azokat nem értem, akiknek mindig mindenhez társaság kell, mert még a boltba sem akarnak egyedül menni. Nekik lesz rosszabb, mert én nem aggódok attól, hogy egyedül maradok, hiszen ez nekem nem frusztráció.
2023. jún. 29. 12:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
szeretek én is egyedül lenni, azt csinálni, amit akarok és úgy, ahogy én akarom. Anyám ritkán jön, de így vagyok vele én is. Nem kell annyit hívni. Ő beleszól, mert azt hiszi, jót tesz, de nem. Sőt ahogy öregszik, egyre rosszabb.
2023. jún. 30. 08:19
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"Egyszerűen nem tudom visszafogni magam ha egy idő után valaki az agyamra megy"

Akkor nem kell, hogy olyan sokáig maradjon, ami már mind a kettőtöket zavar.

2023. júl. 1. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!