Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jól döntöttem ebben az esetben?

Jól döntöttem ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Szüleim kiskoromban szétmentek. Apámmal sokáig ha havonta 3-4x beszéltünk/találkoztunk, nemigazán törődött velem soha. Rengeteg sérelem és igazságtalanság miatt pár éve egy szót nem beszéltünk. Iszonyat énközpontú, egoista, arrogáns, nem törődik különösebben másokkal. Igazán nem is ismer hisz csak sekélyes viszonyunk volt, semmibe vesz lényegében. Igazából a pár év alatt nemigazán éreztem hiányát és szerintem ő sem. Lehet ez az egész annak bizonyítéka hogy valójában sosem érdekeltük egymást és hogy felesleges úgy csinálni mintha nem lennének szakadékok köztünk? Illetve helyesen döntöttem? -Annak tekintetében hogy az ember jellemében sosem változik, és mindig ugyan oda lyukadnánk ki.

2023. jún. 21. 22:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem kell itt döntéseket hozni előre. majd ahogy alakul. lehet egyszer lesz kedvetek megismerni egymást lehet nem. és van aki változik van aki nem. szerintem kezeld lazán.
2023. jún. 22. 00:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem kell erőltetni a dolgot, megy magától ha épp úgy alakul.
2023. jún. 22. 01:13
 3/6 anonim ***** válasza:
50%
Ahogy hozza az élet, nem vagyok a híve a “szaladjunk el egymástól örökre” dolognak, mert nem tudhatod mikor lesz szükséged a másikra
2023. jún. 22. 08:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem mit kellett dönteni. Ez egy kész kialakult helyzet. Vagy te döntöttél úgy hogy hiába keres nem beszélsz vele? Nem derült ki konkrétan a nem beszélés oka sem, csak az hogy keveset beszéltetek, de akkor se törődött veled. Ez nehezen értelmezhető számomra.

De ha te jónak érzed így akkor jó. Még később változhat bármi ameddig éltek. De nem muszáj.

2023. jún. 22. 08:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem keres egyáltalán, vagyis azzal hogy véget vetettem ennek, azzal nem egy egészséges szülő-gyermek kapcsolatot szakítottam meg, hanem egy sekélyes, látszat kapcsolatot. Én sem akarok teljesen elzárkózni de sok aljas húzása utána tényleg nem látom reményét hogy változna. Főleg hogy neki ez nevelésből és alakult ki, sosem mondtak neki nemet. Mindig kapta a megerősítést hogy mindenki szar csak ő nem, a mai napig. És mivel látszólag én nem sokat jelentek neki, család felől egyáltalán nincs rajta nyomás így nincs is miért megváltozzon.
2023. jún. 22. 13:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Ami a döntést illeti, a lényeg az az hogy nem egy egészséges, később jó irányba változó kapcsolatnak, hanem egy ilyen semminek vetettem véget, ami sosem változik.
2023. jún. 22. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!