Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen érzés lehetett anyámnak...

Milyen érzés lehetett anyámnak? Egyáltalán szeret minket?

Figyelt kérdés
Anyámtól hallottam, hogy amikor elfolyt a magzatvize, és ordított apámnak, ő csak a másik oldalra fordult és aludt tovább. Nem tudom kinél volt ez, de emlékszek arra amikor a kisebb húgom és öcsém született, itthon feküdt és nézte a tévét, cseppet sem érdekelte mi van anyámmal. Anyámnak mondtam régebben, hogy szomorú, hogy nem élhette meg a terhesség szépségét. Milyen érzés lehetett anyámnak? Egyáltalán szeret minket?

2023. jún. 21. 19:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
35%
Akkor jó kérdés miért vállalt ennyi gyereket. Néha megfogalmazódik bennem hogy anyáink apáink korában mennyire lehetett jelen a felvilágosítás, védekezés formái. Szerintem semennyire, kb úgy működhetett az egész mint az állatoknál.
2023. jún. 22. 14:02
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted!

Én a nagyapák és nagyanyák korosztályát képviselem, de már az én szüleim is ismerték a gumit (falun!) bár tény, hogy anyám elbeszélése alapján az apám mindig Pestre utazott fel megvenni, mert a környéken szégyellte volna. Ilyenkor megvett egy havi adagot.

Az én fiatalságomban jött be a fogamzásgátlótabletta.

Az Infecudint, a magyar antibébi tablettát 1967 májusában, a Bisecurint 1971-ben vezették be Magyarországon.

A felvilágosítással sem volt baj, érdekes, mindnyájan tudtuk, hogy a védekezés nélküli szexből gyerek lesz.

Aki viszont annyira primitív és felelőtlen, hogy ezzel nem törődik, arra a jelenben is van millió példa a te korosztályodban is!

2023. jún. 22. 14:39
 13/14 anonim ***** válasza:
52%
12-gondolom mennyien nem utaztak fel külön Pestre azért hogy beszerezzék.. inkább sorozatgyártottak mintha az lett volna a dicsőség..
2023. jún. 23. 07:10
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek nem kellett ezért felutaznia Pestre, apám csak azért tette, mert szemérmes ember volt. Minden gyógyszertárban lehetett kapni.

De az antibébit 1967-től már felírta a körzeti orvos.

Fenntartom, hogy a nem kívánt teherbeesés kizárólag szellemi szint kérdése volt 100 éve is és most is.

De szerintem ne offoljunk szegény Kérdezőnek!

2023. jún. 23. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!