Milyen érzés lehetett anyámnak? Egyáltalán szeret minket?
Szerinted!
Én a nagyapák és nagyanyák korosztályát képviselem, de már az én szüleim is ismerték a gumit (falun!) bár tény, hogy anyám elbeszélése alapján az apám mindig Pestre utazott fel megvenni, mert a környéken szégyellte volna. Ilyenkor megvett egy havi adagot.
Az én fiatalságomban jött be a fogamzásgátlótabletta.
Az Infecudint, a magyar antibébi tablettát 1967 májusában, a Bisecurint 1971-ben vezették be Magyarországon.
A felvilágosítással sem volt baj, érdekes, mindnyájan tudtuk, hogy a védekezés nélküli szexből gyerek lesz.
Aki viszont annyira primitív és felelőtlen, hogy ezzel nem törődik, arra a jelenben is van millió példa a te korosztályodban is!
Senkinek nem kellett ezért felutaznia Pestre, apám csak azért tette, mert szemérmes ember volt. Minden gyógyszertárban lehetett kapni.
De az antibébit 1967-től már felírta a körzeti orvos.
Fenntartom, hogy a nem kívánt teherbeesés kizárólag szellemi szint kérdése volt 100 éve is és most is.
De szerintem ne offoljunk szegény Kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!