Semmi erőm segíteni apámnak, hogy vázoljam ezt fel neki?
Klinikai szakpszichológushoz járok már egy jó ideje, aki megállapította, hogy mélydepresszióban szenvedek. Annyira magam alatt vagyok, hogy egész nap csak feküdni van erőm, vagy max 3 órára elindítani egy videojáték élőközvetítést általánosan 8 nézőnek. Viszont már ehhez is eszméletlen erőt kell összeszednem, mert hiába szeretem csinálni, már nem okoz örömöt. Emellett youtube csatornámat például teljesen elhanyagoltam, mert nincs erőm csinálni. Dolgozni meg egyáltalán nem tudok.
Apám szerint depresszió nem létezik, szcientológus és pszichológia/pszichiátria tagadó. Nem akarja, hogy egész nap csak feküdjek és nem hisz abban, hogy a pszichológus majd megjavít, ezért amíg nem találok addig muszáj lennék besegíteni neki egy új startup vállalkozásába. 72 évesen kitalálta, hogy egy haverjával ők lesznek a legjobb travel guide a Kanári szigetekhez és kiköltöznek Októberben Spanyolországban, ahol berobbanhat a vállalkozás. Nekem kéne véletlenszerű Kanári szigetek youtube videókról lelopni az angol szöveget és lefordítani magyarra, majd szinkronoznom kellene őket alámondással és ezek a bemutató videók kerülnének fel a saját oldalukra.
Semmi erőm ehhez, hogy ilyeneket csináljak, hogy végighallgatom a videókat, közben gépelem a szöveget és utána majd lefordítsam és a többi.. Pénzt ezért nem is kapnék az elején, majd ha csak befutnak akkor az lesz a jutalmam, hogy kiköltözhetek a világ legjobb helyére, a Kanári szigetekre apámmal és majd ott felvesznek alkalmazottnak valamikor a jövőben. Mondtam apámnak, hogy depresszióm nem engedi, de természetesen jön a "bezzeg" érvelés, hogy bezzeg élőközvetíteni 3 órákat naponta van erőm, meg hogy nem dolgozom semmit ezért 100%, hogy van erőm és csak megjátszom magam. Bezzeg a videojátékokhoz van kedved, de a világ legjobb cégéhez nincs, valami itt nem kerek neki...
Pedig nem hazudok, sokszor felkelni nincs erőm, a közvetítéseket csak azért csinálom, mert barátaim szeretik nézni és évek óta néznek és "sok" pénzt áldoztak rám ott én meg nem akarom cserbenhagyni őket...
Te nézel le engem? Besz*rok... :D
Milyen szabadságod van, amikor az ágyból se tudsz kikelni?
Ja nagyon nehéz életed lehet ha felnőttként eltartanak meg egész nap döglesz meg videózol. Majd sajnállak ha ráérek.
Én dolgoztam terápia mellett, mert nem volt senki olyan marha hogy eltartsa a lusta hátsómat.
A neted ki fizeti amire feltöltöd a videóidat?
És a pszichológusos nem irányított még át pszichiáterhez?
Ha valóban ekkora a problémád, az már gyógyszeres kezelést igényelne.
Vagy azért ne nincs akkora baj, csak sokkal jobb otthon dögleni és eltartatni magad mint a való világban gondoskodni magadról?
Jaj, nekünk is volt ilyen depressziós családtagunk (a tesóm). Ő nem tud dolgozni, ő olyan szarul van, nincs ereje semmihez, stb.
Aztán mikor apám megunta, hogy 26 éves létére is fekszik egész nap, és semmit nem segít a ház körül (ez alap, ha nincs munkád, csinálod az egyéb dolgokat), kirakta a cuccait az utcára, menjen, ahová szeretne.
Milyen érdekes, a tesóm kéthéten belül szerzett munkát. Hirtelen nem volt "mélydepressziós".
Írom ezt úgy, hogy én is voltam, mégsem élősködtem a családomon, hanem teápia MELLETT eljártam dolgozni. Nem 8 órában, csak 5-ben, de csináltam valami értelmeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!