Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárhatom anyámtól, hogy ne...

Elvárhatom anyámtól, hogy ne jöjjön be és ne ücsörögjön a szobámban?

Figyelt kérdés

Én már 25 vagyok szóval rég, nagyon rég nem kellene itthon laknom, de itthon lakom néha-néha. 1-2 hónapig vagy fél évig időnként.

Mi általában a lakásban papucsban vagyunk, nem megyünk be utcai cipővel, hanem az előszobában le vannak téve, de az a baj, hogy a bejárati ajtó és az előszoba területe átjáró a WC-hez illetve az egész lakás közepén van, ezért átjárunk rajta. Anyám néha fel sem veszi a papucsot.

Gyakorlatilag nem megoldható az, hogy a papuccsal ne vegyük fel az utcai koszt az előszobából, hiába van rendszeresen felmosva, valamennyi kosz, amiről azért tudjuk, hogy az utcai kosz az nagyon erősen fertőző tud lenni, szét van hordva, ezért én egy + faktort közbeiktattam, én le szoktam venni a papucsot a szobám előtt a szobám meg úgy fel van porszívózva és mosva, hogy enni lehetne róla annyira tiszta a padló. Ez azért is van így, mert mezítláb amikor befekszem az ágyamba, vagy leheveredek, nem hordom fel az ágyra a koszt, ezért gyakorlatilag minimális az esélye a pattanások, furunkulosok, koszkiütések kialakulásának amit pont az okoz, ha valaki az utcai koszt felhordja az ágyára, vagy utcai ruhában leül rá.

Na anyám viszont sokszor bejön papuccsal, vagy zokniban úgy, hogy a zokni felvette a lakásból a szétszóródott utcai koszt is.

Ráadásul leül az ágyamra és ott szokott ücsörögni, ráadásul az ágyamnak arra a részére, ahol az arcom szokott lenni.

Na ezzel az a baj megint csak, hogy ő sokszor ugyanabban a ruhában ül le a BVK-n, amiben otthon van, így a csöveshugyos-bkv-s nadrággal ül bele az ágyamba ahol az arcom van. Én ezt úgy szoktam, hogy amikor hazaérek azonnal leveszem az utcai ruhát, de úgy mintha valami fertőző labor védőruha lenne, ha tehetem lezuhanyozom és felveszek egy tiszta otthonit.

Anyukám viszont nem tart ilyen erős hiigéniai védőgátakat és fölöslegesen szivatom magam ezekkel a dolgokkal ha ő simán ráül a bkv-s nadrágjával az ágyamra. Amúgy ezt általában akkor csinálja amikor elmegyek otthonról, akkor bejön a szobámba, nem nyúl semmihez csak ücsörög, elmereng. Igazából nem szeretném bántani ezzel, hogy behordja a koszt és el sem tudom neki magyarázni az egészet.

Na szerintetek én vagyok tisztaságmániás, vagy tényleg elvárható lenne, hogy ne ücsörögjön az ágyamon, vagy ez bántó dolog?

2023. jún. 20. 05:34
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
81%

Fura, és nem normális, hogy anyád bemegy a szobádba ücsörögni. Megkérted már, hogy ne csinálja?

Fura, és nem normális, hogy így véded az ágyadat, ellenben nincs ágytakaród. Paradox.

A viselkedésed is fura és nem normális, de ez nem tisztaságmánia, hanem pszichés probléma. Pszichológust ajánlanék, ha még nem jársz, mert elég komoly fóbiának tűnik.

Ettől függetlenül anyádnak tiszteletben kellene tartania a kérésedet, hogy ne üljön így az ágyadra, vagy akár ne császkáljon csak úgy a szobádba.

2023. jún. 20. 07:44
 12/35 anonim ***** válasza:
67%
Igazából magánszvéra dologra hivatkozva bőven okés lenne, ha zavarna, de így, hogy kifejtetted, senki nem fog veled egyetérteni, mert ez a tisztaságmánia már fura
2023. jún. 20. 08:47
 13/35 anonim ***** válasza:
70%

Használj ágytakarót, amikor befekszel az ágyadba vedd le róla.

Amúgy mivel az ő háza és csak időszakosan laksz ott fura kérés lenne, hogy ne menjen be, nagyjából már nem a te szobád(ugyan jó érzés lenne, de nem várhatjuk el, hogy kiköltözés után ugyan úgy a mi privát helyünk legyen a gyerekkori szobának).

Valószínűleg azért járkál be mert a közeledben akar lenni, dumálni stb. Ha zavar, hogy ez a te szobádban történik ülj ki a nappaliba, beszélgessetek ott

2023. jún. 20. 09:20
 14/35 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell otthon lakni, ha ilyen nagy problémát jelent az, hogy valaki fél métert utcai cipővel tesz meg a lakásban.

A saját lakásodban jogodban áll vegyvédelmi ruha felvételét követelni a téged meglátogatoktól, de a szüleidében szépen alkalmazkodsz - bár, ha az én gyerekem volnál, keresnék neked egy jó pszichológust, mert komoly mentális problémákkal küzdesz.

Gyereket ne vállalj, és nőd se legyen. Az, hogy a saját életedet elcs.szed a folyamat értelmetlen szorongással, egy dolog, de mást ne tégy tönkre.

2023. jún. 20. 09:27
 15/35 anonim ***** válasza:
73%
Érthető a félelmed, de megfelelő biztonságot csak egy 4es szintű laboratórium tud adni. Veszélyes és különleges biológiai hatóanyagok, amelyek a legnagyobb kockázatot jelentik a személyekre és a környezetre nézve. Általában fertőzést okoznak. Minden ilyen ellen véd a 4es szintű labor.
2023. jún. 20. 09:44
 16/35 anonim ***** válasza:
63%
Kicsit mániákus vagy, de én se szeretem, ha bárki leül-lefekszik az ágyneműre utcai ruhában, pláne bkv után.
2023. jún. 20. 09:56
 17/35 anonim ***** válasza:
25%

10.

Nem egy kozmezikus mondta, hogy a párnahuzatot érdemes minden nap cserélni, mert fokozza a pattanások kialakulásának kockázatát.

2023. jún. 20. 10:00
 18/35 anonim ***** válasza:
81%
Mi ugyan ilyen szabály szerint élünk. Az előszobában/folyosón/konyhában papucsban/cipőben megyünk, a szobákba zokni vagy mezítláb. Nem egy agytröszt. Amúgy mi lenne ha letakarnád az ágyat valami lepedővel? Aztán ha használod akkor azt leveszed és félre teszed. A padlót meg feltörlöd törlőkendővel pl.
2023. jún. 20. 10:25
 19/35 anonim ***** válasza:
0%
Lepontozhatsz, akkor is hisztis gyerek vagy.
2023. jún. 20. 10:50
 20/35 A kérdező kommentje:
Hát ezek milyen beteg válaszok már. Amúgy az ágytakaró jó ötlet, de nehogy már pszichiáterhez menjek mert anyámnak nem lehet elmagyarázni, hogy ne mászkáljon a szobámban, meg azért se mert esetleg tisztán tartom a környezetemet. Gondolom sokan a putris koszból írnak és furcsa nekik a patikatisztaság.
2023. jún. 20. 11:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!