Szerintetek elvárható,hogy valaki az idős szüleit támogassa?
Szülők,gyerekek válasza is érdekel.
Akár anyagilag,vagy máshogy.
Mire gondolsz?
Attol fugg...
Az en egyik szulom magunkra hagyott, mikor kisgyerek voltam. Soha egy filler gyerektartast nem fizetett, nem is latogatott.
Mar boven elmultam 30, mikor eszebe jutottam.
Tolem biztosan nem szamithat sem anyagi, sem masmilyen jellegu tamogatasra.
S ha jol tudom a torvenyben is helyett kapott az erdemtelenseg...
"Ha a szülő a tartási, gondozási és nevelési kötelezettségének eleget tett, a gyermek a vele szemben tanúsított kirívóan súlyos magatartás esetén hivatkozhat a szülő érdemtelenségére."
Valóban, a gyermektartassal szemben a rokontartás egyik alap feltétele, hogy nem veszélyeztetheti a kötelezett megélhetését
Szerintem elvárható egy szülőtől, hogy felkészüljön az idős korára úgy, hogy ne legyen rá szükség.
Szóval ha csak nem valami váratlan betegség miatt kell, akkor eléggé visszás, hitelteleníti a szülőt magát, aki korábban évtizedekig arról beszélt, hogyan legyen sikeres a gyereke.
1-es, nem az. Nem kell valótlanságokat állítani :)
Egyébként nem elvárható. Még csak az kéne, a sok alkesz, munkakerülő szülő simán kihasználná.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!