Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Véleményekre lennék kiváncsi,...

Véleményekre lennék kiváncsi, az alábbi élethelyzettel kapcsolatban??

Figyelt kérdés

Férjemnek van egy nővére, akinek van 2 kisgyermeke, kislány(7), kisfiú(9).

A gyermekek apjával 1 éve külön élnek, mert folyamatosan veszekdtek, verekedtek, a gyerekek nem jó nevelést kaptak. Tavaly vissza költözött az anyjáékhoz, ahol nyugodt és kiegyensúlyozott életet éltek a gyerekek, szép környezet, higiénia, kaptak oda figyelést, törődést, nagyszülőktől, tőlem, és férjemtől, mert az anyukajuk nem igazán zavartatta magát. Tavaly novemberbe össze költözött egy fickóval, akinek van 3 gyermeke (kamaszok). Az elején nem volt gond, de aztán jött a fekete leves. Azt kiemelném, hogy gyerekek anyja sosem volt jó szülő, de amit most művelnek minősíthetetlen. A kislány 1 hete itt van a nagy szülőknél, mert az anyukája azt mondta, hogy ő nem tudja meg nevelni, így neveljék a nagyszülők. Azt állítják, hogy a kislány nem hallgat rájuk, csavarog , olyan dolgokat csinál, amit nem kellene( nyilván nem csinálná, ha az anyja oda figyelne rá). Azt mondta, ő senkiert sem hagyja el a szerelmét, és csak így lehet boldog, ha a kislányt a nagyszülők magukhoz veszik. Ma föl hívták anyósomék őket, hogy nem tudják el vállalni azt, hogy itt legyen a kislány, mert dolgoznak, iskolába kell járatni, és ezt nem tudják meg oldani. Itt jövök én a képbe, hogy én vigyáztam a kislányra ebben az 1 hétben is, és azt tudni kell, hogy van 2 pici gyermekünk is. Jeleztem nagyszülők felé, hogy napközben el vigyázok a kislányra, de azt, hogy én vigyem-hozzam az iskolába, azt nem tudom vállalni a 2 pici mellett, mivel jogosítványom sincs. Így holnap viszik vissza a kislányt az anyjához.

Nagyon rossz érzésem van, és nagyon sajnálom a kislányt , mert nincs vele gond, ott azért vannak vele gondok , mert törődés hiányában nem tudja másképp magára hívni a figyelmet.

Lelkiismeret furdalásom van, mivel én nem tudtam el vállalni , vissza kell oda vigyék. Ti mit tennétek a helyemben? ☹️☹️

2023. jún. 15. 22:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
72%

Még a nyáron el kellene intézni, hogy hol legyenek a gyerekek hivatalosan, és akár iskolaváltással megoldani.

Ha közel lesz az iskola, akkor gondolom a nagyszülők is tudják majd rendezni a vitelüket. Illetve nemsokára mehetnek mehetnek majd ketten is, önállóan.

2023. jún. 16. 10:15
 12/12 anonim ***** válasza:
80%
Mindenki a saját gyerekéért felelős.Ha nem akarja a saját gyerekét nevelni és lepasszolja inkább akkor gyámügy.Lehet a gyereknek is jobb lenne.
2023. jún. 16. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!