Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudok segíteni fiamon és hogyan?

Tudok segíteni fiamon és hogyan?

Figyelt kérdés
Felnőtt ember, nem szeretnék az életébe beleavatkozni, viszont segíteni szeretnék rajta valahogy mégis. Elmúlt 40 és pár éve még egy szorgalmas, dolgos ember volt tele tervvel, aztán az elmúlt évek ilyen kudarcosak voltak neki. Először szakított vele a menyasszonya, utána megszűnt a munkája amit szeretett is, jól is fizetett neki, végül lebetegedett a szívével. És azóta 180 fokban pont az ellentéte lett annak, aki volt, idénymunkákat dolgozik aztán ha keres valamennyit akkor nem dolgozik amíg az kitart meg a betegsége miatt kap valamennyi pénzt az államtól ebből él. És nem akarom kimondani, de egy lusta, motiválatlan emberré vált, aki csak van. Ül a lakásba és a házimunkán kívül semmit nem csinál és ami a szomorú látom, nem is törekszik rá, hogy jobb legyen az élete, hogy előbbre jusson. És mi az apjával ezt látjuk és tehetelen düh van bennünk.
2023. jún. 11. 19:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%
Jöttem válaszolni, de pont azt akartam írni mint a 2-es, aki rommá lett pontozva jó gyakoris szokás szerint, holott az utána írók szinte ugyanazt írták, magas pontminősítéssel. Ki a fene érti ezt? Részemről hidegen hagy a pontozás, csak nem akarom az előttem szólókat ismételni, szóval hajrá indulhat a frusztráció kiélése rajtam is!:D
2023. jún. 12. 18:11
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted mitől lenne motivált.

Ettől rosszabb nem is lehetne, egyedül, betegként, csökkent munkaképességgel.

Ilyen az élet.

Nekem van ismerősöm, 35 éves koráig egészséges volt, aztán beteg lett, elvesztette a jól, fizető, állását, 3 gyereke van, az addig jó életszínvonal visszaesett, és ott van betegen, 3 gyerekkel. . .

2023. jún. 14. 23:36
 13/15 NTBS ***** válasza:
50%
Ha talál új célt motivált lesz.
2023. jún. 15. 06:50
 14/15 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk én 32 voltam, amikor azt mondták, nem dolgozhatok tovább a sokízületi gyulladásom miatt. Tudod, milyen jó volt hallani,hogy mostantól kvázi munkaképtelen vagyok? (sajnos tényleg).

Még szerencse, amiért a férjem jól keres, de na. Azóta szerencsére találtam olyan elfoglaltságot, amit szívesen űzök, nem terhel le (értsd: nap végére is képes vagyok létezni), és még valamennyi pénzt is hoz, de ha ez sem volna, biztosan én is teljesen bezárkóznék.

2023. jún. 15. 07:26
 15/15 anonim ***** válasza:
69%

Ha 15-20 évig jól keresett, akkor megteremtette a számára szükséges körülményeket, nem? Saját lakás, meg ami kell, megszerezte.

Amit most keres, az meg elég a megélhetésére.

Mire kellene törekednie szerinted ezeken felül még?

Ti a férjeddel mire törekedtek ezen felül?

2023. jún. 15. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!