Anyám széthajtja magát a szemem láttára. Mit csináljak?
Vázolom a szituációt, 26 éves vagyok. Otthon élek a szüleimmel, mivel van egy mozgásképtelen apám, akit ápolunk ketten anyámmal. Viszont anyám széthajtja magát ezen felül, egy percet nem pihen, mert vagy dolgozik, vagy apámat látja el, vagy ha lenne is ideje pihenni, akkor is talál magának valami munkát itthon. Gyakorlatilag munkamániás. Ezzel már csak az a baj, hogy az én idegrendszeremre megy, feszült, ideges, mert neki nincs soha szabadideje és örökké dolgoznia kell, holott ezeket a dolgokat magának generálja. Próbálok itthon segíteni, de a múlt héten pl. levágtam az egész udvaron a füvet, a héten végig esett az eső, és ő már menne és vágná a füvet, mert neki nem tetszik hogy nőtt fél centit. Hétből hat napot dolgozom, ezen az egy szabadnapomon is azt kell hallgatnom hogy anyám magyaráz hogy ő nem tud pihenni. Az elköltözésről és a párkeresésről -a jelen helyzet miatt- már letettem, pénzügyileg sem engedhetem de úgy érzem hogy ebbe hosszútávon belebolondulunk ebbe mindannyian.
Mit tegyek? Kezdek csalódottá, reményveszetté válni sajnos..
"Az elköltözésről és a párkeresésről -a jelen helyzet miatt- már letettem..."
Pedig az lesz a megoldás. Ha édesanyád tönkre akarja tenni magát, tegye nyugodtan, de téged ne rángasson bele. Ám most még te is ugyanolyan mártír vagy, mint ő és az is leszel, amíg nem állsz a sarkadra és nem költözöl el.
Anyád magának választotta a sorsát - és az ilyen embereket nem tudom sajnálni, már bocs.
Gondoztam idős embert apámmal közösen, én megmondtam, miután meghalt, hogy ezt soha többé, és ha ő lerokkan, akkor intézünk neki egy otthont, de hogy még egyszer nem ápolok 0-24 egy magatehetetlen 90 kilós férfit az is biztos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!