Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hagyjam itt őket és költözzek?

Hagyjam itt őket és költözzek?

Figyelt kérdés

Szeptemberben házasodunk össze a vőlegényemmel. Három hete volt az eljegyzés, és a szüleim teljesen kiakadtak, szerintük még nem kellene összeházasodnom vele, nem is ismerem, mégis miért mondtam igent, hogy akarok így házasodni, nem is itt lakik, miért nem mondtam el nekik hamarabb, hogy meg fogja kérni a kezem, legalább akkor fel tudtak volna erre a stresszre készülni stb. A párom Ausztriában dolgozik, két és fél éve vagyunk együtt. Ha összeházasodtunk, szeretnék én is kiköltözni Ausztriába a páromhoz, mivel neki ott jó állása van, én pedig home officeból dolgozom amúgy is.

Amióta megtörtént az eljegyzés és megtudták a szüleim, hogy ki is akarok költözni, folyamatosan zaklatnak, zsarolnak, mindenbe beleszólnak, játsszák a nagy halált. Mivel jelenleg velük élek, így ezt nem tudom elkerülni. İszonyatosan rosszul esik, hogy így bánnak velem, így azon gondolkozom, hogy összepakolok és még most elmegyek.

Nem szeretnék haragban elválni, vagy soha többé nem keresni őket, nem tudom, mit csináljak, hogy megváltozzon a véleményük és örüljenek annak, hogy férjhez megyek?

2023. jún. 11. 15:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A home officeszal nem lesz gond szerencsére :) már beszéltem a munkáltatómmal, és vállakozóként dolgozok be hozzájuk. Az adózásra kell beadni egy kérvényt, hogy a magyar szerint kelljen.

#8 az utazás az más, mivel hogyha van egy bejelentett magyar lakcímed, akkor tényleg tökmindegy, hogy te éveket vagy egy szállodában Új Zélandon és onnan küldöd a munkád. De nekem osztrák bejelentett lakcímem lesz, tehát nem dolgozhatok csak úgy másik országba emiatt.

2023. jún. 11. 18:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
11: nem tudom osztrákokkal hogy van, de nekem van magyar bejelentett lakcímem, amit németeknél el sem fogadnak fő lakhatásinak (Hauptwohnsitz), tahát nekem van magyar bejelentett is, meg egy német is. A németek csak az utóbbit ismerik el. Szóval nem biztos, hogy ha bejelented magad ausztriában, akkor magyarországról automatikusan ki leszel jelentve Mo.-n, ennek érdemes utánajárni.
2023. jún. 11. 19:10
 13/15 anonim ***** válasza:
75%
Jesszusom, nagyon durván viselkednek, elképesztően önzőek és talán nárcizmus is van benne? Valami gáz van velük, az tuti. Már tegnap menj inkább, mert még a végén lebeszélnek.
2023. jún. 11. 21:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp menj ki a vőlegényed városába. Egy olcsó szállóba bejelentkezel mondjuk egy hónapra, vagy bérelsz egy szobát, és lakhattok együtt is, hogy kipróbáljátok.
2023. jún. 12. 12:34
 15/15 anonim ***** válasza:
67%
Hogy szereztél olyan pasit, aki Ausztriában dolgozik? :D Évek óta keresek olyan kapcsolatot, akivel együtt ki tudunk menni és ott felépíteni szépen egy saját életet gyerekkel. Persze mindenki elhiteti velem, hogy ő is ezt szeretné, és idővel kiderül az illetőről, hogy megrögzötten ezen a süllyedő hajón, nyomortanya országban akar maradni és esze ágában nem volt soha kiköltözni. Komolyan ott tartok, hogy inkább nem akarok annyira gyereket és szakítok, és megyek egyedül. Elegem van az örökös küzdelemből, a melóm nem fizet eleget, ha egy kis emeléshez jutok, akkor meg persze minden drágább, szóval semmi értelme. Nem várom azt sem, hogy kint kolbászból legyen a kerítés, de legalább állandó gazdasági környezet van és normális eü ellátás. Meg nem napról napra élés. Meg nem EU-s csúcsinfláció, mint kishazánkban. Egyedül attól félek, hogy így sosem találok párt és gyermekem sem lesz és lassan kifutok az időből :(
2023. jún. 12. 14:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!