Hagyjam itt őket és költözzek?
Szeptemberben házasodunk össze a vőlegényemmel. Három hete volt az eljegyzés, és a szüleim teljesen kiakadtak, szerintük még nem kellene összeházasodnom vele, nem is ismerem, mégis miért mondtam igent, hogy akarok így házasodni, nem is itt lakik, miért nem mondtam el nekik hamarabb, hogy meg fogja kérni a kezem, legalább akkor fel tudtak volna erre a stresszre készülni stb. A párom Ausztriában dolgozik, két és fél éve vagyunk együtt. Ha összeházasodtunk, szeretnék én is kiköltözni Ausztriába a páromhoz, mivel neki ott jó állása van, én pedig home officeból dolgozom amúgy is.
Amióta megtörtént az eljegyzés és megtudták a szüleim, hogy ki is akarok költözni, folyamatosan zaklatnak, zsarolnak, mindenbe beleszólnak, játsszák a nagy halált. Mivel jelenleg velük élek, így ezt nem tudom elkerülni. İszonyatosan rosszul esik, hogy így bánnak velem, így azon gondolkozom, hogy összepakolok és még most elmegyek.
Nem szeretnék haragban elválni, vagy soha többé nem keresni őket, nem tudom, mit csináljak, hogy megváltozzon a véleményük és örüljenek annak, hogy férjhez megyek?
1. Nézz utána, hogyan tudsz külföldről magyarországi munkahelyen dolgozni, adózás szempontjából nagyon nem egyszerű. Ezt mielőtt kiköltöznél, tedd meg.
2. Ülj le velük, és kérdezz rá, hogy konkrétan mi a problémájuk. Téged félteltenek-e (és konkrétan mitől), vagy magukra nézve érzik rossznak, hogy felnőtt vagy, vagy mégis mi bajuk. Nyilván maguk miatt idegesek, de ha ezt kimondják, akkor talán feltűnik nekik, mennyire nevetségesek.
Még házasság előtt kellene menned. Nem csak azért, hogy ne legyen feszültség, hanem ha jól értem még sosem laktatok együtt.
Lakva ismered meg igazán, akkor talán kiderül a házasságig, hogy vlóban működik-e. A másik részt a dolognak leírták előttem.
Még csak utána se kell nézzél az adózásnak, mert HO-ban pont az a lényeg, hogy onnan dolgozol, ahonnan akarsz. Magyarországra fogsz és kell adózni, annak kell utánanézni, hogy Ausztriában hogy lesz rendezett az adózási, egészségügyi ellátási jogviszonyod így, hogy ott élsz (majd), de nem oda dolgozol, tehát nem ott fogsz adózni. De az uniónak ez is egy lényege, hogy a tagországok között szabad a mozgás, munkavállás.
Előbb-utóbb biztos szükséged lesz osztrák személyi számra, vagy személyi igazolványra, de ennek utána kell járni, nem ismerem a szabályokat. Párod ha amúgy is ott él, jobban belelát, utána tud érdeklődni. Meg te is itthon meg tudod kérdezni a NAV-nál. Biztos tudnak felvilágosítást adni. Menj ki mihamarabb, a te életed, nem a szüleidnek kell megfelelned.
"Még csak utána se kell nézzél az adózásnak, mert HO-ban pont az a lényeg, hogy onnan dolgozol, ahonnan akarsz."
Nem igaz. Nálunk az egyik nagyobb német konszernnél lista van az országokról, ahonnan lehet HO-ban dolgozni, és pl. magyarország nálunk még nincs benne. Van valami megegyezés az országok közt. Pl. Hollandiából Homeofficeozhatnék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!