Igaz, hogy ha egy gyerekes családban az apuka otthagyja az anyukát, a legtöbb esetben a gyerekére, gyerekeire sem tart igényt?
Első, nem megy az értő olvasás?
Azt írták a kérdésben, "legtöbb esetben", nem azt, hogy mindenki. Nyilván nem mindenkire igaz a dolog.
De a legtöbb esetben - ami a kérdés volt -, én is azt látom, hogy az apukák letojják a gyerekeiket válás ut@n.
Ez akkor van így, ha kifejezetten a gyerek az oka annak hogy a férfi lelépett. Ez azért ritka, más konfliktusok vannak, sőt sokan harcolnak a gyerektartásért, vagy azért, hogy minél többet lehessen az apa felügyelete alatt.
Van olyan is aki úgy lép le, hogy soha többé nem jelentkezik. Én sem ismertem az apámat.
Az enyém próbálkozott, csak aztán látta, hogy nekem anyám miatt többet árt, mint használ. Felnőtt fejjel rendeztük a kapcsolatunkat.
Anyám sokáig dúlt-fúlt, de beletörődött, hogy nem tud irányítani. Sőt, már volt rá példa, hogy amit ő nem ért el, bepróbálkozott apámon keresztül, hátha egyesült erővel hatni tudnak rám.
Elvált családban nőttem fel. Anyám megcsalta apámat ezért elváltak és én kicsiként anyámmal maradtam.
Apám minden második hétvégén elvitt. Imádtam ezeket a napokat. Sokat voltunk együtt. Amikor megszülettek a féltesóim akkor is foglalkozott velem az apám. Persze ehhez az is kellett hogy apám második felesége nagyon kedves volt velem. Kamaszként sokkal jobban hallgattam rá mint anyámra. Most felnőttként azt gondolom hogy apám a helyzetből kihozta a maximumot. Jó apám volt/van úgy gondolom. Sokan nem ilyen szerencsések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!