Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülő ápolása milyen áron?

Szülő ápolása milyen áron?

Figyelt kérdés

30-as vagy 40-es korosztály. Ti nem tartotok attól, hogy az idősödő szüleitekkel/szülőddel mi lesz, ha már önellátásra képtelenek lesznek?

Nekem az egyik szülőm egyedül él (már vannak problémái), és ha bár van egy testvérem, kétlem, hogy bármiben segítene később, és minden teher rámmaradna(már most is).

Nagyon tartok ettől, hogy nem fogok tudni ápolót találni, vagy olyan helyre rakni ( varólisták) ahol tudják gondozni. Én lelkileg képtelen lennék fekvőbeteget ápolni, ráadásul ügye fel kell adni hozzá kitudja meddig az életedet...

Kinek milyen tapasztalata van? Ti hogy élitek meg?

2023. jún. 5. 05:21
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
16%
Szülő ápolása milyen áron? Szerintem nem kérdés. Minden áron! Én 7 évig ápoltam ágyban fekvő édesanyám. És az utolsó 3 évben pelenkáztam. És feladtam az állásom, csak az ápolási díj volt a jövedelmem. De úgy érzem ennyivel tartoztam neki. Ő is dönthetett volna anno úgy, hogy otthonba ad, rábíz az állam gondoskodására. Nem tudom mi lett volna akkor belőlem.
2023. jún. 5. 09:18
 12/29 anonim ***** válasza:
9%

Azért az kemény, hogy vad idegen emberek még ilyen témában is képesek lepontozni olyan hozzászólásokat, amiben valami saját példát hoz, és meg csak nem is kérdezőjelez meg másokat abban, hogy ők miért nem úgy csinálják. (#10)

Ez azért számomra elég sokat elmond az itt jelenlevő emberekről.

2023. jún. 5. 09:52
 13/29 anonim ***** válasza:
87%

"Szülő ápolása milyen áron? Szerintem nem kérdés. Minden áron!"

Hát nem, nem minden áron. Azon az áron, ami az adott személynek bele fér. Átlag embernek már partnere, saját családja is van, mire a szülő ápolásra szorul. Dobjon el mindent: munkát, partnert, gyereket, hogy a szülőjét apolja? Nem, nem

". Ő is dönthetett volna anno úgy, hogy otthonba ad, rábíz az állam gondoskodására"

Donthetett volna, de igen ritkán kerül rá sor, hogy valaki egy tervezett terhesseg után született gyereket állami gondozasba ad.

2023. jún. 5. 10:01
 14/29 anonim ***** válasza:
9%

Egy szülő ápolása nem gondolom, hogy azzal járna, hogy a családot is el kell dobni. Nagy általánosságba véve, a 24 ora felügyeletre szoruló betegek mellett sem ülnek ott 24 órát.

Tisztába kell tenni, meg kell etetni stb stb, de ezeket nem a nap minden percében.

Persze van az a helyzet, amikor mondjuk nincs lehetőség oda költöztetni a szülőt, illetve néha macera, hogy a család csak úgy tud utazni, hogy mindig valaki otthon marad, de ezekre is lehet megoldást találni.

Én személy szerint úgy gondolom, hogy természetesen a jelenlegi családom az első, de a szüleim sem kerültek ezáltal bizonyos szempontból másodrendű szerepbe. A szüleimet ugyanúgy gondoznám, mint a pàromat vagy a gyerekemet.

2023. jún. 5. 10:08
 15/29 anonim ***** válasza:
94%

Az én szüleimnek az a természetes, hogy szaksegítsévet veszünk igénybe ilyenkor. Tehát az otthon. Ehhez hozzátartozik, hogy vannak olyan anyagi helyzetben, hogy a legjobb otthont válasszák.

Nameg törődnek az egészségükkel, így kevésbé várható, hogy hosszasan ápolásra szoruljanak. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ne fordulna ez elő, de pl. a demencia valószínűségét kicsit lehet csökkenteni.

2023. jún. 5. 10:10
 16/29 anonim ***** válasza:
97%

"Tisztába kell tenni, meg kell etetni stb stb, de ezeket nem a nap minden percében."

Nem, végül is csak naponta háromszor legalább. Ezt hogy oldod meg napi 8 óra munakido mellett?

De, a 24 óra felügyeletre szoruló személy mellett bizony ott kell lenni 24 órát.

2023. jún. 5. 10:11
 17/29 anonim ***** válasza:
42%

Ez nagyban függ az állapottól is.

Papám félig béna volt, a beszédközpontja sérült, pelenkázni kellett. Papíron 24 órás felügyeletre szorult, gyakorlatban amikor tv-t nézett, vagy aludt nap közben, akkor nem kellett mellette ülni.

Persze a munka necces, nem véletlenül nem is említettem, csak a család részét.

Tudom, hogy nincs mindenki olyan helyzetben, hogy feladja a munkahelyét, nem is bántottam senkit úgy gondolom, de attól még az sem jogos, hogy lepontozzuk, és illetlen megjegyzéseket teszünk azokra, akik feladtak sok mindent és otthon maradtak.

Mind a két oldal érthető, valóban van az a pont, amikor szakemberek segítsége indokolt, de úgy gondolom, hogy ebben a témában sem lehet kijelenteni azt, hogy csak és kizárólag 1 út járható.

2023. jún. 5. 10:22
 18/29 anonim ***** válasza:
91%

Nem tartok tőle, megmondtam neki, mielőtt elköltöztem, hogy az életét szépen oldja meg magának, de engem ne keressen amikor lerobban.

Ott van a nője, ott van a mostohagyereke, majd náluk kopogtasson,elvégre "ők a családja" - ezt ő mondta, szóval engem békén is lehet hagyni.

2023. jún. 5. 11:54
 19/29 anonim ***** válasza:
97%

". Ő is dönthetett volna anno úgy, hogy otthonba ad, rábíz az állam gondoskodására"

Ez nem így van. A szülő vállal gyereket, és nem a gyerek vállal szülőt.

2023. jún. 5. 13:08
 20/29 anonim ***** válasza:
2%

Esküszöm.. én nem szoktam rosszakat kívánni.. de aki rendesen megerőltetésként, és nyűgként gondol ebbe bele, annak kívánom, hogy ugyanezt kapja a szüleitől is, ha esetleg vele történik valami.

Szomorú hogy ezek szerint a szülő sok esetben már a saját gyerekére se számíthat. Kiváncsi vagyok 1-2 ember mit szólna ha látná, hogy miket írogatnak ide a szeretett gyerekei.

2023. jún. 5. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!