Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell így kiakadni azon,...

Miért kell így kiakadni azon, hogy szó nélkül mentem el? 20l

Figyelt kérdés

Az elmúlt három hétben volt egy nagyon jó barátnőm esküvője, ám az egy hétfői napra esett. Amikor elújságoltam a meghívást anyámnak, rendesen megtiltotta, hogy menjek, mert hétfőre esik, nekem aznap óráim vannak az egyetemen. Meg úgy se menjek, ha az óráim után indulok, mert úgy már minek, hülyeség, meg amúgyis nekem másnap órám van.

Aztán így nem beszéltünk róla. Én végülis a szertartásra nem tudtam elmenni, mert zh-im voltak, de a késő délutáni ünneplésre oda tudtam érni. Én ezt nem említettem anyámnak, mert csak a vita lett volna belőle, full felesleges, amúgy is végül nem tudtam otthonról menni, a koliból mentem, fel se tűnt neki.

Ma meg így megkérdezi, hogy voltunk-e az esküvőn (én, meg a közös barátok). Nekem meg így atfutott a fejemben, hogy vagy spontán beugrott neki, vagy lehet látott valami fb-n megosztott fotón, szóval gondoltam nem tagadom le, hogy ott voltam, szóval mondom igen, elmentem, de csak az óráim után.

Erre nekemállt veszekedni, ilyen passzív-agresszívan hogy én ezt egy szóval nem mondtam neki, teljesen fel volt háborodva, meg mi az, hogy ha ő nem kérdezi, akkor én el se mondom neki.

2023. jún. 1. 19:11
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
94%
Sajnos vannak ilyen szülők, hogy a gyerekük dolgaiban, magánéletében szervezkednek, és nem értik meg, hogy nem rájuk tartozik. A legrosszabb embertípus, és nem fogja fel, mennyire kártékony.
2023. jún. 4. 20:01
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Anyukad nem normalis. Igen,jo hogy kolis vsgy,minrl messzebb annal jobb.

En is kolis voltam egy idoben es skkor borzalmas volt az hogy volt hogy 3-4orat vegig beszelt telefonon,amibol en kb max egy orst szantam volna ra,elvoltam es tanulnom is kellett,de o mondta foyamatisan.

Most is ugyanezt csinalja csak most mrg rosszabb,eloben "kell" vegig hallgstnom,hetvegen semmi nincs nyitva ahol "elbujhstnrk" a szofosasa elol,msr ezt zaklatasnak erzrm. Amit mond hogy mit fog csinalni azt nrm teszi csak a szajs nsgy.

Engem is megkerdezett mikor mondtam xy-hoz mrgyek lehet,megkerdrzi hogy de minek,mit akarok.Nrm mindrgy neki,felnott vsgyok kesz ennyi.

2023. jún. 4. 22:04
 23/27 anonim ***** válasza:
24%

Ó.. valami szemèlyes viszály lehet itt a dologba.

(Viszont ha elmèsz ide oda azèrt jó ha tud róla valaki valamit) Mai világba akármi megeshet.

De èn se èrtem a problèmat.

2023. jún. 4. 22:13
 24/27 A kérdező kommentje:

#23 Hát, akihez megyek/akik ott vannak egyéb barátok tudnak róla, hogy megyek, feltűnne nekik, hogy nem érkeztem meg. És jelenesetben a szobatársaim tudtak róla, hogy hova megyek, meg a szomszéd szobában lakók is, ez akárhogy számolom alsó hangon 10 ember.

Nem szokásom úgy menni valahová, hogy senki nem tud róla, max a legközelebbi boltig megyek el úgy, ha éppen semelyik szobatársam nincs bent, amikor indulok. Az meg már más kérdés, hogy ha olyan programra megyek, ami éjszakába nyúlik, akkor azt nem említem meg anyámnak, függetlenül attól, hogy hétvége, vagy hétköznap, mert tudom, hogy túlreagálja, meg olyanokat lát bele, hogy kialakulóban van az alkoholizmusom és társai, közben meg lehet csak egy mentes sört ittam az este.

2023. jún. 4. 22:52
 25/27 anonim ***** válasza:
61%
Jól van kérdező, akkor engedelmeskedj anyádnak és aharagítsd magadra a barátnődet, hogy annyit nem számít neked, hogy elmenj az esküvőjére...
2023. jún. 5. 16:45
 26/27 NTBS ***** válasza:
36%
Esetleg félt.
2023. jún. 5. 17:31
 27/27 anonim ***** válasza:
53%
Susan Forwarrd: Mérgező szülők című könyv. Készülj fel a leválásra anyádról. Örülj, hogy külön laksz, és tervezd meg, hogy hogyan lesz majd albérleted vagy lakásod egyetem után. Ha nem szeretnél egy életed végéig tartó rabságot, akkor meg kell tanulnod meghúzni a határaid. A te életed és csak egy életed van. Csernus Egy életed van című könyv is szuper. Eric Berne sorkönyv címűjét is ajánlom. Illetve többféle határmeghúzásos könyv is található a könyvtárban. Anyád fizeti a kolit? Vállalj diákmunkát. Havi párezer forintot azért ki lehet termelni. Vagy szerezz ösztöndíjat. Anno én a tanulmányi ösztöndíjamból és a diákmunkákból fedeztem az életemet. 20 éves vagy, felnőtt ember, anyukád tanulja meg, hogy nem szólhat bele az életedbe. De ezért csak te tudsz tenni. Vagy keresd fel az iskolapszichológust (egyetemen is van), és kérd a segítségét, mert anyád nem normális.
2023. jún. 5. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!