Milyen hátránya és nehézségei lehetnek annak, ha a gyermek nem válik le a szülőről?
Szerintem a levalas nem fizikai ertelemben ertendo. Ugy ertem, lakhattok egyutt, lehettek el jol, es esetleg megsem vagytok osszenove, te felnott ember vagy, ok nem tartanak gyereknek.
A levalasi problema meg kulon lakva is inkabb az, mikor foleg egy egyedulallo szulo es egyetlen gyereke tulzottan osszenottek, telefonon tartjak akar csak a kapcsolatot.
Én is édesanyámmal élek, ês ez így is marad, amíg ő életben van.
Hogy miért?
1. A családi ház, amiben mindig is laktam, már az enyém. Miêrt mennék el belőle én vagy akár az édesanyám? Teljesen felesleges pénzkidobás lenne.
2. Vigyázni fogok édesanyámra, arra az emberre, aki rám is vigyázott mindig.
3. Anya a nyugdíjából amúgy sem tudná fenn tartani a családi házat.
4. Másik családi ház vétele lehetetlen, albérletbe meg minek mennék, ha van olyan, amiért nem kell fizetnem?
Én 34 vagyok és szintén szülőkkel élek. Nem volt mindig így, éltem külföldön néhány évet, de az élet úgy hozta, hogy ismét itthon vagyok.
Azért nem költözök el, mert nincs hová. Itt van a közelben a munkahelyem, viszont vidék, tehát albérlet meg nem nagyon van.
Nagyon irigyellek, hogy te úgy állsz hozzá ehhez a kérdéshez, ahogy leírtad. Én eléggé szégyenlem ezt, de jelenlegi anyagi helyzetem miatt nincs más választásom.
Párkapcsolatra gondolni sem merek. Milyen lenne már, randi egy nővel és megkérdezi: na és kihez menjünk, hozzád vagy hozzám?
Erre én: menjünk hozzád inkább, nekem anyukámék még ébren vannak ilyenkor.
Én 36 éves nő vagyok. Anyukámmal élünk ketten.
Volt párszor,hogy különköltöztem, mert volt párom, de aztán mégis hazakerültem.
Mondtam anyunak, hogy nem leszek a nyakán sokáig, szeretnék albérletet, egyedül lenni. De ő is azt mondta, minek fizetnék havi 100-at másnak, ha itt a lakás. A mai világban nagyon nehéz, spórolni kb lehetetlen, saját lakást kevesen engedhetnek meg. A munkahelyek sem stabilak, gondolnak egyet, aztán pá.
Valaki írta a családot, házasságot, hogy ilyen korban így, meg úgy. A mai világban már ez is máshogy megy. A nőktől megkérdezik a munkahelyen, van-e gyereke? Ha nem, az a baj, mert akkor majd lesz és ők fizethetnek utána. Ha van, az a baj, mert beteg, meg ovi, suli, stb.
Tapasztalataim szerint a gyereket is egyre később vállalják be, nem 22-26 évesen, mint régebben (ez csak egy példa volt).
Pont ezek miatt. Bizonytalan munkahelyek, saját lakás hiánya.
Van egy ismerősöm. 17 évesen lett terhes. Férjhez kellett mennie, hogy nagykorúsítsák őt. Alig van pénzük. Mellesleg nem takaritanak, nem főznek, piszkos a padló, az asztal. 3 éves a kislány és sz@rnak rá a szülők. A pasi bulizgat, a csaj mobilozik. Amúgy 20 éves most, és jön a 2.gyerek ilyen környezetbe.
Na ennek van értelme??
Meg a sok adóból, amit a szingliktől levonnak, abból "önálló" a sok gyerekgyártó, az államból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!