Milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy külföldinek?
Tök mindegy, hogy milyen nemzetiségű és milyen orszgba megy. Úgy általában érdekel minden, ami gondot szokott okozni.
Az oké pl. hogy honvágy, de gondolom, vannak kultúrális különbségek is stb.
Elsősorban nem 1-2 hetes nyaralásokra gondolok, hanem olyan esetekre, amikor kölötzésről van szó.
Ami nekem eleinte sok gondot okozott, azok a megszokott rövidítések (hasonló, mint pl. MO-on az OTP) illetve hogy sok mindennek nem az eredeti nevét mondták, hanem egy-egy márkanevet. (kb olyan, mint pl mirelit a fagyasztott élelmiszerekre MO-on)
Amikor mondanak egy márkanevet, vagy egy (ott) közismert rövidítést, akkor jó esetben el sem tudod képzelni, hogy iröl lehet szó.
Egy csomó szokás más: pl. MO-on valakit születésnap elött és után 8 napig illik felköszönteni, itt elötte "tilos", mert rosszat jelent elöre inni a medve börére, vagy ha valaki ismerösnek meghal családtagja, akkor minden esetben illik egy gyászkártyát adni vagy küldeni, akkor is, ha minden nap találkoztok, a szóbeli részvétnyilvánítás nem elég.
A nyelv. Bár nekem már gondot nem okoz, de elején nehéz volt.
És az anyanyelvemet nem tudom használni, max havi 1-2X tudok beszélni magyarokkal.
-Nyelv. Lehet hogy van egy középfokú angol nyelvvizsgád a Rigó utcából, de ha kiköltözöl mondjuk Jamaikába vagy Trinidadra, akkor kitörölheted vele a fenekedet, hiána beszélnek ők is angolul.
-Szokások (pl. legtöbb országban szipogni szoktak, mivel orrot fújni illetlenség mások előtt, pont fordítva mint nálunk)
-Új kapcsolatok kiépítése
-Amíg nincs helyismereted, addig nehezen közlekedsz
-Bizonyos esetekben éghajlat
-Van hogy kinéznek az emberek. Pl. nem egy esetről hallottam már, hogy illető kiköltözik USA-ba, örül hogy talál egy olcsó ingatlant, majd kiderült hogy egy fekete gettó közepén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!