Miért jó az a gyerekek anyjának, ha folyamatosan feszültséget tart fent az anyagiak miatt?
Kevesli a gyerektartást. Ezt eddig meg is értem, mert ma a 3*30000Ft semmi, de ennyi van megítélve és ez egy kicsivel amúgy is magasabb mind az apa fizujának a fele, mert az egészségi állapota miatt csak 4 órában tud dolgozni. Eleinte folyamatosan azzal zsarolta az apát, hogy ha nem fizet többet, akkor nem láthatja a gyerekeket, utána arra váltott, hogy akkor inkább nevelje apuka őket az "új családjával".
Szegény gyerekek már azt sem tudják, hogy mi van. Ők csak a feszültséget érzik, meg azt, hogy semmi fix nincs az életükben. Mire jó ez az anyjuknak? Tényleg nem lesz semmi megfelelő neki?
Nem a semmire csinálták őket. Az apának a betegsége súlyosbodása előtt volt rendes munkája, akkor a gyerektartás is több volt. A szüleitől örökölt házat is a gyerekeknek adta mikor külön váltak, de most ebből is csak a baj van, mert ha hivatalosan is az apjukhoz kerülnének a gyerekek, akkor anyuka nem maradhatna haszonélvező és költöznie kellene.
Az egyik gyerekkori barátja vagyok, most velünk él. Anyuka szemében mi vagyunk az új családja.
22-re:
Jól értem????
Tehát te, kérdező, nő vagy. Van férjed és férjeddel közös gyerekeid. És ti befogadtátok a te óvodáskori férfibarátodat (őróla szól a történet), akinek két nőtől összesen 5 gyereke van.
Hát ..... szép dolog a gyerekkori barátság. Én is férfi és férj vagyok. Nagyon remélem, hogy a feleségem sosem akarna egy másik férfit ideköltöztetni a családunk nyakára. Ha meg én tennék ilyet (akár férfi baráttal akár nőivel) alighanem azonnal elválna. Miután nagy veszekedés közepette az összes tányért a fejemhez vágta volna. :-)))
Anyukának van 5 gyereke. 3 közös a szóban forgó apukával, 2 az új párjától van.
Nem csak az én barátom, a férjemé is.
Ha apuka szívesen magához venné őket, akkor menjen a bíróságra és jelezte ezt, ma már nem kell mindkét fél beleegyezése a közös felügyelethez, akkor majd 2 hetet nála lesznek a gyerekek, 2 hetet anyukánál.
Anyukával meg közli, hogy lehet kiköltözni a házból, ő megy oda a gyerekekkel, gondolom nem volt annyira hülye, hogy a saját örökölt házát átíratta az ex nevére (mondjuk ha igen, azt is visszavonhatja még).
Akkor lehet lakni a házába, vagy kiadja albérletbe és maradnak nálatok, de nem kell gyerektartást fizetnie és a gyerekek is legalább az idő egyik felében nála lesznek. Vagy kéthet teljes felügyeletet is, ha tanúk bizonyítják, hogy nálatok vannak 1-2 hónapot is a gyerekek, simán neki ítélhetik.
Ennyi a megoldás. De gondokom erre is lesz kifogás, miért nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!