Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért jó az a gyerekek anyjána...

Miért jó az a gyerekek anyjának, ha folyamatosan feszültséget tart fent az anyagiak miatt?

Figyelt kérdés

Kevesli a gyerektartást. Ezt eddig meg is értem, mert ma a 3*30000Ft semmi, de ennyi van megítélve és ez egy kicsivel amúgy is magasabb mind az apa fizujának a fele, mert az egészségi állapota miatt csak 4 órában tud dolgozni. Eleinte folyamatosan azzal zsarolta az apát, hogy ha nem fizet többet, akkor nem láthatja a gyerekeket, utána arra váltott, hogy akkor inkább nevelje apuka őket az "új családjával".

Szegény gyerekek már azt sem tudják, hogy mi van. Ők csak a feszültséget érzik, meg azt, hogy semmi fix nincs az életükben. Mire jó ez az anyjuknak? Tényleg nem lesz semmi megfelelő neki?

2023. máj. 24. 06:05
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
78%

De te irtó buta vagy, kérdező - vagy te vagy a fószer vagy az új puncus.

Anyuka helyében odaadnám a három gyereket, én fizetném a gyt-t, apuka meg oldja meg a gyerekek ellátását - megsúgom: nem menne.

2023. máj. 24. 07:25
 12/44 anonim ***** válasza:
86%
Az egyetlen gond csak, hoyg az anya szereti a gyerekeit, az apa meg nem.
2023. máj. 24. 07:49
 13/44 anonim ***** válasza:
62%

Nekem valami nem kerek ezzel az egésszel. Az anyának igaza van azzal kapcsolatban, hogy kevés a gyerektartás összege. De az már furcsa, hogy az apát zsarolja, aztán meg nem hajlandó odaadni a gyerekeket, ha apuka magához venné őket. Olyan, mintha anyuka valami beteg hatalmi játszmát tartana fenn.

Ha kevés a GyT, akkor bíróságra kell menni és újra kell tárgyalni. De nincs joga önkényesen megtagadni az apa láthatási jogát, és fröcsögni.

Vannak helyzetek, amikor apuka igenis saras, de itt nagyon nem úgy tűnik. Vajon a házasságból nem anyuka kiállhatatlan (esetleg lelki bántalmazó vagy zsaroló) viselkedése miatt lépett ki apuka?

2023. máj. 24. 08:12
 14/44 anonim ***** válasza:
73%

"Azért nem veszi magához őket, mert anyuka nem hajlandó róluk ténylegesen lemondani, ugyanis akkor csak a másik 2 gyerek után kapná a csp-ot (14800Ft), ami kevesebb mint a 3+ gyerek után járó (17000Ft) és ha lejár a gyes-e, utána nem járna neki a gyet sem."

Ez meg milyen zavaros katyvasz? Alapban nem értem.

Milyen másik 2 gyerek?

Akkor van 3 közös és 2 egy másik kapcsolatból?

Azaz összesen 5 gyerek?

Azaz egyedülálló nőként 5 gyereket tart el a volt asszony?

Mit ne mondjak, felelős emberek, akárhány purdéról van szó.

2023. máj. 24. 08:33
 15/44 A kérdező kommentje:

Nincsen új puncus. Az "új család" a férjemet, a gyerekeinket és engem takar. Apának fel kellett adnia az alberletét mikor kórházba került. Mióta kiengedték velünk él. Óvodás korunk óta vagyunk barátok. Ha nálunk vannak a gyerekek, akkor ugyanúgy bánok és viselkedekvelük mint a sajátjaimmal.

Nem tud több munkát vállalni, mert ez a 4 órás is csak barátok révén jött össze, hogy nehogy végképp elhagyja magát.

A gyerekek anyja abba belemenne, hogy papiron és anyagilag maradjon minden a régiben és a gyerekek az apjukhoz költözzenek, ez viszont több szempontból sem korrekt sem az apával, sem velünk szemben.

Igen, 5 gyereke van, 2 a mostani párjától, de papíron nem élnek együtt.

2023. máj. 24. 08:50
 16/44 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és az korrekt, hogy anyuka nevelje gyerekenként 30 ezer forint hozzájárulással a kicsiket? Azt mondod, van családod, akkor neked is tudnod kell, hogy ez az összeg ma már kb. a normális étkezését nem fedezi egy gyereknek, nemhogy a ráeső lakhatási költséget, rezsit, ruhát, cipőt, iskolai kiadásokat, osztálykirándulást.

Nem tudom, miért cseszegetitek csak anyukát, nyilván apuka nem tehet róla, hogy beteg lett, de ne csodálkozzatok már, hogy anyukának nem tetszik, hogy apuka szerint 3 gyerekre elég a havi 90 ezer forint hozzájárulás, miközben egy pár "occsó" kínai téli bakancs 10-12 ezernél kezdődik, nem beszélve a gyümölcsök, zöldségek áráról meg arról, hogy anyukának kell megoldania egyedül, ha betegek a gyerekek és csak táppénzt kap vagy nem is tud emiatt dolgozni. És még tőle várjátok, hogy vágjon jópofát.

Két felelőtlen ember, akik megcsináltak 3 gyereket a semmire, de miért pont azt ekézitek, aki a többet vállalja belőle? Persze, apukának könnyű mosni a kezeit, hogy ő nem tudja vállalni a saját gyerekeit, ez a legkönnyebb. Ti meg azt hiszitek, amiatt a 2 ezer forint miatt nem adja oda anyuka őket, nyilván :D

Mit csinálna apuka, ha anyuka bejelentené, hogy mennek a gyerekek intézetbe, mert ő sem tudja eltartani öket?

2023. máj. 24. 09:09
 17/44 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező, te kije vagy ennek a férfinak?

Ha a felesége, akkor miért írsz ilyeneket, hogy "5 gyereke van, 2 a mostani párjától"? Miért nem azt írod: "5 gyereke van, 2 tőlem"? Ha meg nem, akkor mi az, hogy "Az "új család" a férjemet, a gyerekeinket és engem takar."?

Teljesen zavaros az egész.

Kezdem azt hinni, hogy ez egy troll kérdés, és belezavarodtál a történetbe.

2023. máj. 24. 09:09
 18/44 anonim ***** válasza:
0%

Mondom én, hogy valami gáz van azzal a nővel... Tulajdonképpen pénzmágnesnek használja a gyerekeit, és elvárná, hogy apa magához vegye a gyerekeket és mégis gyerektartast küldjön a nőnek minden hónapban? Ez 3x30.000 + 2x30.000? Az 150.000 nettó, ami azért nem rossz :D Volt egy ilyen film: Jó estét Mrs Campbell. Érdemes megnézni.

Szerencsétlen apjuk meg szereti a gyerekeket,csak nem tudja teljesen magához venni őket. Sajnálom a helyzetet.

Esetleg nem lehet vele megértetni, hogy a gyerekek erdekében összeszedje magát? Mert attól a nőtől olyan lelkisérültek lesznek felnőttként, mint annak a rendje. Milyen anya az, aki azt mondja, hogy vidd a gyerekeim, de a pénz továbbra is jöjjön?

2023. máj. 24. 09:12
 19/44 anonim ***** válasza:
72%
"Nekem valami nem kerek ezzel az egésszel. " Persze hogy nem: a kérdező ferdít. és a nőt próbája szarnak beállítani (szokás szerint), mikor az apa baszik gondoskodni a gyerekekről.
2023. máj. 24. 09:24
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
19 abból tudok kiindulni, amit itt leírtak.
2023. máj. 24. 09:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!