Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem partner abban, hogy...

Anyám nem partner abban, hogy helyrehozzuk a kapcsolatot, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eljutottam arra a szintre, hogy meg kell húznom a határaimat és ez nem szép szó de feltételekhez kötni az anyámmal való kapcsolattartást. Ő ebben abszolút nem partner, de még annyit sem tesz, hogy megpróbálja megérteni, hogy mennyit árt nekem. Szerinte jogos minden. Mert ha én ilyen ronda és dagadt vagyok akkor azt ki kell mondani mert igaz. Vagy szerinte nekem kell még úgy is hogy elköltöztem boltba járnom amit nem fizet ki meg takarítanom nála, pedig jó egészségnek örvend és sok a szabadideje, tehát nem is az hogy beteg és segítségre van szüksége. Vagy mondjuk én nem szeretek fölöslegesen beszélni de elvárja hogy mindennap neki írogassam hogy mikor mit csinálok. Ebben már kénytelen volt változtatni de azért ha pár napig nem jelentkezem már megy a siránkozás hogy én eltűntem. Ja és mindenkinek kibeszél de jót nem mond csak rosszat.

A lényeg hogy ezeket megmondtam neki hogy változtasson vagy nem fogunk beszélni. Ő azt választotta hogy inkább nem beszélünk. Adtam időt mindkettőnknek hogy átgondoljuk és én továbbra is azon vagyok hogy ezeken muszáj változtatnia, nincs kompromisszum hogy pl kicsit szidhat hogy kövér vagyok.

De nem értem, elvileg minden anya jót akar a gyerekének és ha azt látja hogy elveszítheti akkor küzdenie kéne érte, hiszen a gyereke a legfontosabb neki. Apámmal is volt egy ilyen beszélgetésem és ő egyből bocsánatot kért és elmondta az ő álláspontját, nem akart elveszíteni. Nem értem, anyám miért ilyen. Apám amúgy nem ilyeneket csinált hanem kevésbé durvákat.

Őszintén én azt szeretném, ha normális kapcsolatunk lenne, ha nem bántana, ha akkor írhatnék neki amikor tényleg mondanivalóm van, ha nem akarna hasznot húzni belőlem. Haza szeretnék járni mondjuk havi egyszer úgy hogy nem kínos. De ő ezt nem akarja mert így már nem tehet meg amit akar.

Van bármi megoldás?

2023. máj. 22. 08:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Vagyis meg akarnád változtatni őt. Csak magadat tudod. Mondjuk olyanná, hogy nem ez az életed középpontja. Felnőttél. Legyen a középpontod a jövőd építése. Mondjuk nem egyszerű, akkor min rágódnál? De ezt már az eddigi kérdéseidnél is megírtuk.
2023. máj. 22. 08:37
 2/19 A kérdező kommentje:
Pár hete még nem akartam helyrehozni. Ezek szerint most se akarjam. Nem kell megváltoznia hanem csak kibírnia hogy ne szólogasson be. Azt hittem egy anya képes erre a gyereke miatt.
2023. máj. 22. 09:20
 3/19 anonim ***** válasza:
93%
#2 Hinni tudod, hogy hol kell. Ez a te elvárásod, amit felnőtt emberre nem kényszeríthetsz rá, főleg felnőtt emberként nem. Ezt a kártyát kaptad, nem a legjobb, de nem teszel magaddal sem jót, ha "meg akarod oldani".
2023. máj. 22. 09:36
 4/19 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem hagyd, nem tudod megnevelni a szüleid. Nézz a jövőbe, foglalkozz a céljaiddal. Lelkizésre találj barátokat, párt, ne olyanhoz akarj kapcsolódni, aki nem akar hozzád. Elmondtad a feltételeid már, ha meggondolja magát, majd jelentkezik. Hidd el, sok az érzéseidben a megszokás, ha eltöltesz nélküle pár hetet, már nem fog hiányozni, hogy neki mesélj és elkezded majd végre nem az ő szemével látni magadat.
2023. máj. 22. 09:48
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem gondolod végig? Egész életében ilyen volt. Jársz pszichológushoz. Ő biztos, nem azt mondta, hogy az a határhúzás, hogy majd anyád megváltozik.
2023. máj. 22. 10:07
 6/19 A kérdező kommentje:
Ő azt mondta beszéljek vele részletesen mivel bánt, hát nem jött be
2023. máj. 22. 10:13
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Engedd el.
2023. máj. 22. 10:18
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
De azt nem mondta, hogy majd anyuka belátja a hibáit, bocsánatot kér és te tiszta boldog lehetsz. Alapban túl korai volt, láthatólag nem tudod elfogadni, hogy nem az elképzelésed szerint alakult. Akkor lehetett volna szembesíteni mikor már elbírod azt is, hogy nem az van amit vársz. Mert kevered saját magad jogos védelmét és az elvárásaidat.
2023. máj. 22. 10:19
 9/19 anonim ***** válasza:
96%

Ez neked fontos persze, hogy ki tudd adni és elmondhasd, mindent megpróbáltál. Mert tök jó lenne persze, ha megértene, pláne bocsánatot kérne és egymás nyakába borulnátok. Alapvető vágy, hogy az embert az anyja jól szeresse.

Csakhogy ő egy másik ember saját akarattal, saját döntésekkel, amit nem befolyásolhatsz semmilyen manipulációval vagy kéréssel, könyörgéssel vagy bármennyire korrekt magyarázkodással. Ha nem akar, nem fog belehelyezkedni a te szemszögedbe, nem lesz empatikus, nem fog akarni megérteni és nem fogsz tőle még válaszokat sem kapni, hogy ő mit miért... szóval nem lesz belőle az az anya, akire vágysz. Ezt sajnos a folyamat végén valószínűleg el kell fogadni, hogy van, ami nem javítható. Max. megbocsátható, ha majd már felülemelkedtél a problémám, de az is azért érdemes, hogy te ne mérgezd vele többé magadat, és ne nézz folyton hátra, hanem tudj haladni. Mindig csak magadon tudsz változtatni, másra nem viheted át az akaratodat, hiába van szerinted igazad és hiába akarsz jót neki.

2023. máj. 22. 10:50
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd őt békén, és ne akarj egy felnőtt embert megváltoztatni, mint tennéd.

Inkább magadat tedd rendbe, hogy ne érdekeljen anyukád, sem a problémái vagy beszólogatásai > ignore.

2023. máj. 22. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!