50 feletti szülők! Ti kiköltöznétek a gyerekeddel egy másik országba ha lenne rá lehetőség?
"a kulimunka itt is az, meg ott is, de ott megfizetik"
A magyar viszonyokhoz képest jól, de ha ott akar élni, kulimunkából akkor is csak kuliszinten tud megélni ott is...
11
Lehetséges. Ha a határ közelében talál munkát, most mondok valamit, kézilány lesz egy étteremben Ausztriában havi 2000 euróért, az azért megérős, ha itthon ugyanazt havi 300-ért csinálja. Ha ott lakásra rendezkedik be, akkor kisebb a különbség.
Mint jelenleg külföldön élő azt mondom nem mennék. Egyrészt ismerem a buktatókat, nem egy rózsaszín álomvilág a külföld, másrészt mi lesz, ha az a hely sem végleges a gyermekemnek? Jon neki egy klassz munkalehetőség egy harmadik országba vagy abban az országban de a másik felében?
Láttam én már ilyet, ugyan országon belül. A szülők felszámolak mindent, új ház új munka és 5 év múlva a gyerek költözött megint
A saját szüleimet tudom mondani, őket a kisvárosból sem tudnám elrángatni, úgyhogy nem. Minél idősebb az ember, minek stabilabb az egzisztenciája (ez nem egyenlő azzal hogy tele van pénzzel, hanem stabil és kiszámítható) egy adott helyen, annál kevésbé mozgatható. Mi beszéltünk ilyenről és világos lett, hogy nekik teljesen mások a prioritások mint egy húszévesnek.
De továbbmegyek, harmincévesen, kisgyerekesként én is már most árnyaltabban nézek mindent és sokkal több tényezőt figyelembe veszek, mint egyedülálló huszonévesként.
mi kiköltöztünk gyerekestül ėn 44 évesen 3 gyerekel férjem 50 + nem bántam meg jobban élek kint mint magyarorszågon élnék.
van munkánk rendesen megfizetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!