Ha lehetőséged lenne kiköltöznél Svájcba 2 évre?
Bébiszitterkedni.. :)
Most akarok bele vágni de annyian ellenem vannak, mindenki mondja hogy nehogy kamu legyen, jól bele merek vágni a nagyvilágba stbstb.. Szegény édesanyámat mindennap megtalálja valaki és ossza neki az észt!! :/
Walker ranger mondását idézem:
"Jobb ha próbálsz és buksz, mint ha meg sem próbálod."
De miért buknál? Ha mégis a legrosszabb esetben kamu állás lenne, akkor kipróbálsz valami más munkát ott.
Persze az anti-emberek mondhatják anyukádnak a szöveget, ami magyarra lefordítva így hangzik: Maradjon itthon a lányod, mert itt diplomával sem lehet annyit keresni mint nyugaton egy 8 elemit végzett utcaseprő.
Jó, akkor ők maradjanak itthon.
"Szegény édesanyámat mindennap megtalálja valaki és ossza neki az észt!!"
Először maguknak szerezzenek észt, utána talán lesz mit másnak is osztogatni. Ahogy mondani szokás, a szegény ember mindig az akadályokat figyeli, hogy valamit miért nem lehet megcsinálni vagy miért nehéz. A gazdag meg mindig azt hogy hogyan fogja megcsinálni, nem törődve az akadályokkal.
Ne hallgass a negatív emberekre. Ők nem előbbre fogják vinni az életed.
Köszönöm a választ :)
Feltétlenül belevagok csak anyukámat és a családomat sajnálom, hogy mindenki "támad" minket.. Úgy hogy közben fogalmuk sincs az egészről.. :)
Köszönöm a válaszokat :)
Utolsó : van végzettségem ezen a területen és tudom... Vagyis ahogy az anyuka elmondta így vontam le dolgokat :)
A végzettség semmit nem ér, de majd meglátod.
1. végzettség lószart nem ér :)
2. referencia számít, és hogy TUDJ beszélni
3. a Hochdeutsch okés, de igencsak utálják a svájciak ;)
4. két év az pontosan annyi lesz, amilyen permitet kapsz, én márt 1,5 éve kinn vagyok, és imádom, eszem ágában nincs hazamenni :)
Szemetes:
- mivel a BOLTBAN kell megvenni a szemétzacskót, nehéz mellé lőni.
- az üvegeket a boltban válthatod vissza (PET, olajos, ilyesmi)
- ruhakonténerek vannak, meg ruhás zsák
- leveleknek is adnak zsákot
A szabályoknak NEM kell annyira utánanézni, nem esznek meg a svájciak sem, nyugi már :D
Autó: minek? SBB elvisz bárhová és az autó macera meg gond, pluszban ha nincs még jogsid, és kimész Svájcba, magyar jogsit már nem teheted le. Vagyis de, csak nem vezethetsz vele itt.
Einreisedatum után szerzett magyar jogsi nem érvényes, újra kell vizsgáznod en block ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!