Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy segitsek anyun, hogy...

Hogy segitsek anyun, hogy közben tudjam a saját életem is élni?

Figyelt kérdés

Anyukámnak nehéz sorsa volt, apu nem tisztelte, sokat verte, kiabáltak, majd 10 éves koromban eltünt az életünkből. Azóta anyum ezt nem tudta feldolgozni, nem is volt senkije. Mamám betegeskedett, hozzá járt később vigyázni, nagyon sokat vele volt. Anyum jelenleg munkaképtelen. 4 éve meghalt mama, anyum ezen sem tudott tovább lépni, fokozatosan leépitette a gyász, a saját rossz gondolatai. Csak ketten maradtunk, és azóta minden rám hárult. Én vagyok aki eltartja a házat, a háztartást, és aki társasagot ad neki, csak rám számit.

3 éve van egy barátnőm is, akivel komolyan tervezek. Ő mindig mellettem állt, türelmes volt. Jelenleg 31 éves vagyok. De anyagi gondokkal küzdök, mert így ketten Magyarországon nehéz megélni , és anyum olyan, hogy ha nem kap meg valamit, akkor elkezd hisztizni, mint egy kisgyerek. Drágák az élelmiszerek, azt is megkell gondolni melyiket vegyem, és baj az is, hogy anyu láncdohányos volt egész életében, és sok elmegy rá, viszont így van hogy néha muszáj kisegíteni valakinek, hogy 1-2 napig még tudjunk valamit enni.

Nem tudok kedvem kénye szerint azt csinálni amit akarok, mert nehéz neki egyedül maradni, és így sokat vagyok otthon, barátnőmmel se tudok sokat találkozni. Viszont saját családot szeretnék lassan, de anyukám már olyan mintha gyerekem lenne. Nem tudom hogy jöjjek ki ebből a helyzetből.

Próbáltam anyuval beszélni, hogy szeretnék félretenni kicsit, de nem hajlandó lemondani semmiből. Nekem meg muszáj megvenni, mert akkor hisztizik és teljesen megbolondul, amit nem bírok nézni. Barátnőmnek is már lassan elege lesz belőlünk.

Javasolták pszichiátert, csak az a baj hogy így arra sincs pénzem. Nem tudom mi a megoldás, mert szeretném a barátnőmet is feleségül venni és gyereket vállalni, de ilyen körülmények között nem megy. Nincs se pénzem, de anyu mentális állapota sem olyan, hogy bármikor egyedül legyek vagy a a barátnőmmel nyugodtan kettesben.

Volt már valaki hasonló helyzetben? Vagy nekem az a sorsom, hogy egyedül maradjak?

2023. máj. 19. 11:44
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de anyukàd miből dohànyzik? Nehogymàr azt kelljen sajnàlnod, hogy nem telik neki cigire. Téged is megviseltek a dolgok, na és, azzal nem törődik senki? 31 éves felnőtt férfi vagy, azt àllízltod, akkor viselkedj is úgy. A pàrod nem fog veled maradni, bàrmennyire is szeret, ha te örökké anyukàdat pàtyolgatod. Azért ilyen anyukàd, mert te hagyod, hogy ezt megtehesse. Induljon dolgozni, àlljon fel, te pedig gondoskodj a te meg a pàrod jövőjéről. Hogy akarod eltartani majd a közös gyereket? Azt fogod mondani majd akkor is, hogy nem tudsz adni pelenkàra, mert anyudat kell tàmogatni? Ha elmegy dolgozni, akkor nem lesz ideje depressziósnak lenni. Nem kell megmentened senkit. Te is tudod nagyon jól, hogy ameddig nem àllsz a sarkadra, ez lesz, és így mindent el fogsz veszíteni, és nem marad màs, mint az üres pénztàrcàd a rajtad csüngő anyàddal!
2023. máj. 19. 13:10
 12/26 A kérdező kommentje:
Nem tudok tőle elköltözni, mert nem tud egyedül boltba menni, és már a főzés , rendfenntartás sem megy úgy neki. 1-2 napig megoldhato lenne magára hagyni, ha bevásárolok és csinálok kajákat, de azt sem tudom mivel lelkileg meg nem bír egyedül lenni. Így is nehéz neki, hogy távol vagyok amikor dolgozom.
2023. máj. 19. 13:29
 13/26 anonim ***** válasza:
97%

Mi az hogy lelkileg nem bír egyedül lenni? Meg mi az hogy így is nehéz neki hogy dolgozni jársz?

Felnőtt ember, oldja meg. Az hogy nehéz neki az nem a te bajod, nem dolgod őt kiszolgálni és mindent könnyűvé tenni neki. Te jó ég, teljesen átmosta ez a nő az agyadat.... Te nem tartozol felelősséggel érte!

2023. máj. 19. 13:42
 14/26 anonim ***** válasza:
97%

Ó, nagyon sajnállak.

Igazi lelki zsaroló, a legrosszabb fajtából. Azért szült, hogy élete végéig mellette maradj, gondoskodj róla.

Hidd el, ha elköltöznél, egy hétig hisztizne, aztán hirtelen tudna magának főzni, mosni, ellátni magát. Hidd csak el.

Hol látod magad a jövőben? Ezek alapján dönts.

2023. máj. 19. 13:53
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

De akkor mit akarsz? Nem értelek.

Elköltözni nem akarsz, a jelek szerint a barátnőd hozzád költözni nem akar, akkor ez van, fogadd el a gondolatot, hogy ott fogsz meghalni egyedül és magányosan a gyerekkori szobádban, miköznem az életed anyád istápolásával

2023. máj. 19. 13:58
 16/26 anonim ***** válasza:
96%
Kerdező, 9-es valaszoló vagyok. Nálunk is ment ez, hogy ő mennyi mindent nem tud, ő a ház elé setalgatni se tud kimenni kísérő nélkül, az 1 sarokra lévő boltba se, semmit se. Mikor a férjem elköltözött, szépen lassan kiderült, hogy mégis tudja ezeket egyedül is. Nyilván dühös, hogy neki kell "mindent" egyedül megoldani, de ha saját életet akarsz, akkor az ugy nem fog menni, hogy nem költözöl el, mert anyád "nem tud" egyedül lenni. De, fog tudni, ha muszáj lesz neki. Hidd el. Amíg ne hiszed ezt el, nem lesz semmi valtozás.
2023. máj. 19. 14:07
 17/26 anonim ***** válasza:
89%

Tipikus manipulatív nárcisztikus anyád van. Ha nem húzol határokat felzabálja az életed. Te nem a gyereke vagy, hanem a csicskája, rabszolgája, kiszolgáló személyzet.

Megoldás. Szépen lassan elköltözni tőle, egy jobban fizető állást keresnék és esetleg távolról támogatnám.

2023. máj. 19. 14:12
 18/26 anonim ***** válasza:
95%

mert nem tud egyedül boltba menni - nem AKAR!, ugyanis míg eljátssza a nagybeteget ugrálsz neki.

Tudod ki! A barátnődnek remélem, mielőbb megjön az esze és lelép.

2023. máj. 19. 14:19
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Miért, nem tud elmenni a boltba?
2023. máj. 19. 14:50
 20/26 anonim ***** válasza:
95%

Szomorú, ez az egész de lépned kell. Anyukád a saját élete kovácsa.. És most épp a te életed is kezd tönkre menni.

Én keresnek neki egy idős otthont. Ha nem akar menni, akkor vannak olyan lehetőségek hogy az otthonból visznek neki naponta ebédet és takarítanak is rá stb. Beszélj egy otthon al, hogy a lakhelyeteken van e lehetőség erre.

De, ne hagyd hogy a te életed is tönkre menjen, ha már az ővé ilyen lett. Mert, léphetett volna ő is anno. Te most ugyan azt csinálod, mint ő csak más a szitu (ez ragadt rád, mert ezt láttad gyerekként tőle is) az idő nem véges.

2023. máj. 19. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!