Hogy segitsek anyun, hogy közben tudjam a saját életem is élni?
Anyukámnak nehéz sorsa volt, apu nem tisztelte, sokat verte, kiabáltak, majd 10 éves koromban eltünt az életünkből. Azóta anyum ezt nem tudta feldolgozni, nem is volt senkije. Mamám betegeskedett, hozzá járt később vigyázni, nagyon sokat vele volt. Anyum jelenleg munkaképtelen. 4 éve meghalt mama, anyum ezen sem tudott tovább lépni, fokozatosan leépitette a gyász, a saját rossz gondolatai. Csak ketten maradtunk, és azóta minden rám hárult. Én vagyok aki eltartja a házat, a háztartást, és aki társasagot ad neki, csak rám számit.
3 éve van egy barátnőm is, akivel komolyan tervezek. Ő mindig mellettem állt, türelmes volt. Jelenleg 31 éves vagyok. De anyagi gondokkal küzdök, mert így ketten Magyarországon nehéz megélni , és anyum olyan, hogy ha nem kap meg valamit, akkor elkezd hisztizni, mint egy kisgyerek. Drágák az élelmiszerek, azt is megkell gondolni melyiket vegyem, és baj az is, hogy anyu láncdohányos volt egész életében, és sok elmegy rá, viszont így van hogy néha muszáj kisegíteni valakinek, hogy 1-2 napig még tudjunk valamit enni.
Nem tudok kedvem kénye szerint azt csinálni amit akarok, mert nehéz neki egyedül maradni, és így sokat vagyok otthon, barátnőmmel se tudok sokat találkozni. Viszont saját családot szeretnék lassan, de anyukám már olyan mintha gyerekem lenne. Nem tudom hogy jöjjek ki ebből a helyzetből.
Próbáltam anyuval beszélni, hogy szeretnék félretenni kicsit, de nem hajlandó lemondani semmiből. Nekem meg muszáj megvenni, mert akkor hisztizik és teljesen megbolondul, amit nem bírok nézni. Barátnőmnek is már lassan elege lesz belőlünk.
Javasolták pszichiátert, csak az a baj hogy így arra sincs pénzem. Nem tudom mi a megoldás, mert szeretném a barátnőmet is feleségül venni és gyereket vállalni, de ilyen körülmények között nem megy. Nincs se pénzem, de anyu mentális állapota sem olyan, hogy bármikor egyedül legyek vagy a a barátnőmmel nyugodtan kettesben.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Vagy nekem az a sorsom, hogy egyedül maradjak?
Elköltöztem hasonló helyzetben, és haza sem nézek.
Nem az én dolgom egy sértődős felnőtt hisztijébe beleállni, mert akkor sohasem lenne nyugtom - de neked ez nem megy, a barátnődnek meg ha van egy csepp esze, minél gyorsabban lelép, mert NEKTEK KETTESBEN sohasem lesz közös életetek.
Nekem meg muszáj megvenni, mert akkor hisztizik - igen, ismerős, amúgy.
Van egy szó, csodákra képes: NEM.
Én lelkifurdalás nélkül közöltem, hogy bocs, ez nem az én problémám, és míg követelőzöl mint egy dedós, holott dolgozó ember vagy, nem beszélünk.
Azt hitte, csak viccelek - hát, pechje volt. Nekem fontosabb a jövőm és a barátom mint a hisztis szüleim.
Ne haragudj, kérdező, de azzal szúrtad el, hogy nem mondtál már az elején nemet. Tudod, mi finanszírozná a flancolását meg a bagóját, kit érdekel, hogy hisztizik....?
Nyilván értem, az anyád és ezért érzelmileg függsz tőle, nem is azt mondom, hogy hagyd sorsára, de azért ilyen szinten illett volna már leválni és határokat szabni.
aranyos fiu vagy...talan tul aranyos.
ideje lenne a sarkadra allni. donthetsz...ramesz es majd 60 evesen obegatsz ha anyad meghalt hogy de hulye voltal...itt alsz feleseg nelkul csalad nelkul penz nelkul...vagy hagyod a hisztis oreg anyokat (aki szegyelje magat hogy a sajat gyerekevel ezt muveli) en ilyentol nagyon megharagszom. attol meg hogy o eletkeptelen nem kell teged is lehuzni!!!!
szedd ossze magad konyorgom.
talan pont ez kell neki is.
egy pofon az elettol hogy ossze szedje magat mert te mesz a sajat utadra
Anyádnak valószínűleg nem volt olyan rossz sorsa apád mellett, ha nem lépett le tőle. Az meg, hogy 21 éve nem tudja ezen túltenni magát, nevetséges.
A barátnődnek legyél hálás, amiért három éve tűri ezt, én tudod mikor, vártam volna ennyit.
Választanod kell kettejük között, de sürgősen.
Anyád egy érzelmi manipulátor és csak magadat okolhatod, ha benne maradsz ebben.
Mintha a férjem anyjáról olvasnék. Pontosan ugyanez, még a bagó is stimmel. Nehez gyerekkora volt, bántalmazták, férjem sajnálja, mert "traumatizált". Már sikítófrászt kapok ettől a szótól, hogy minden hülyeségére ez a magyarázat.
A férjem elköltözött tőle, mikor megismerkedtünk, akkor volt egy intergalaktikus hiszti. Elvett feleségül, akkor egy másik. De nincs mit tenni, a férjem saját eletet akart, az anyja meg semmiféle megoldást nem fogad el, csak azt az egyet, hogy a férjem váljon el és költözzön vissza hozzá. Úgy, hogy 2 gyerekünk is van már. A bagót nem hajlandó abbahagyni, kaján se hajlando spórolni, mert "ő egész életében csak lemondott mindentől, öregkorában hadd jusson már neki is valami". Pénze persze nincs, minket pumpol. Illetve a férjemet, velem nincs kapcsolata, a gyerekeket leszarja. Tele a ház szeméttel, mert mániás gyűjtögető lett, a férjem régi szobájába konkrétan nem lehet bemenni. A spajzba se. Ki tudja, mi minden rohad a befőttesüveg-, tojástartó- es műanyagpalack-hegyek mögött. Folyamatos a lelki terror. A ferjem látogatja néha, telefont nem mindig veszi fel, irasban szokott neki hosszabban válaszolni. Nagyon szar helyzet. Pszichiátert elutasítja. A férjem próbálta gyámság alá helyeztetni, de a dokinál normálisan viselkedik.
Ahogy a 8-as írja, itt neked van szükséged segítségre, hogy megértsd, te nem vagy felelős anyád életéért. Ő meghozta a saját döntéseit, ez az ő felelőssége, hogy ilyenné alakította az életét idős korára.
A megoldás egyenként nyilván nem fog tetszeni, nem is igen fogod meglépni, de annyi lehetőséged van, hogy elköltözöl tőle. Az anyagiakat oldja meg maga, adja el az otthonát és költözzön kisebbe vagy valami, max. utalj neki havi 25 ezret, ha belefér, de ha nem léped meg ezt most, a csajod otthagy előbb-utóbb és még 50 évesen is otthon találod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!