Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen ember az, aki 30-40...

Milyen ember az, aki 30-40 évesen se képes leválni és külön életet élni a szülőjétől / szüleitől?

Figyelt kérdés
Így képzeld el: egy fedél alatt élés, közös kassza, közös gondok, közös bevásárlás, közös tespedés otthon, közös minden ló@ is. Hogy ne legyen nehéz estig az elszakadás, munkaidőben a telefonhbeszelgetések pótolják a hiányt.

2023. máj. 17. 18:46
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
100%
Miert lenne baj ha szulokkel lakik ? Elottem is irta valaki mai alberlet arak de nemtudok miert faj neked ha valaki esetleg ezt megteheti raadasul nem mindenki azert el szuleivel mert eletkeptelen hanem hogy anyagilag tudjak tamogatni segiteni
2023. máj. 17. 22:50
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Pont leszrom ki kivel lakik.
2023. máj. 17. 22:57
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbben anyagi ok miatt nem tudnak külön költözni. Ha egyedülálló az ember, egyedül ilyen nettó 200 ezres fizetésből nem tud fenntartani egy albérletet egyedül. Szobát bérelni, idegenekkel összeköltözni meg lehet, hogy jó buli 20 évesen, de középkorúan már nem ideális. Arról nem is beszélve, hogy a szülő is idősödik, néhány év múlva lehet, hogy ellátásra szorul már, akkor meg kénytelen lesz a gyereke visszaköltözni hozzá, mert ápolni kell! Szóval egyszerűbb, ha el se költözik.
2023. máj. 18. 05:22
 14/31 anonim ***** válasza:
78%

Mert az önállóság illúzió.

Én is szeretnék egyedül élni, de a társadalom szerint ehhez találnom kell valakit, magyarán szülőt váltani.

Most ha egy idegennel lakok együtt, megint nincs saját terem, osztozzak a konyhán, fürdőn.

Ennél az is jobb, ha tetőtérben laksz, ott betudod csukni az ajtót.

Sajnos ez van, ez csak a gazdagok kiváltsága.

2023. máj. 18. 05:57
 15/31 anonim ***** válasza:
0%
A férjem előtti pasim volt ilyen. Nem is akart önállósodni, mert úgy volt vele, hogy ha meghalnak a szülők, ő örökli a lakást. Persze én költözzek oda, aztán majd gondozzam az öregeket. Még a nagy lófüttyöt, úgy elhúztam, mint a vadlibák. Idén tölti a 46-ot, apukája már nincs, anyukája fekvőbeteg lett, ismerősöktől hallom, hogy már mindent bejárt, hogy kapjon valami segítséget, persze ingyen, mert ő nem gondolta, hogy ez ilyen. De legalább megdolgozik az örökségért.
2023. máj. 18. 08:46
 16/31 anonim ***** válasza:
80%

32 vagyok, szülőkkel élek.

Előtte lakást béreltem, amit eladtak, és mennem kellett. Most olyan drága lett a lakásbérlés, hogy a fizetésem 2/3-át elvinné csak a bérleti díj.

Ingatlant vennék, mert van önerő, de 10-11%-os LH kamattal nem fogok, tudok.

Kivárok 1 évet, hátha addigra jobb feltételek lesznek.

Jah még valami, pont nem érdekel mit gondolsz.

Ált. az a réteg szokott megrökönyödni a szülőkkel együtt élésen, aki valaga alá a szülők odatoltak egy lakást.

2023. máj. 18. 09:27
 17/31 anonim ***** válasza:
80%

34 éves nő vagyok, néhány éve az exemtől hazaköltöztem a szüleimhez. 2 éve veszítettük el aput így ketten maradtunk anyuval. Közben volt párom de az összeköltözés fel sem merült vele. Szóval ketten élünk minimálbérből, nem luxusban de nem is szűkösen, viszont én sem látok semmi esélyt rá (pláne egyedül), hogy lakást vegyek vagy béreljek, főleg, hogy az utóbbi évek is bizonyítják, hogy egyetlen munkahely sem biztos.

Vagy egy testvérem is, de neki már családja van, plusz nem is érdeklik az itthoni dolgok, nem érdekli kell-e nekünk bármi segítség, mindent magunknak kell megoldanunk ahogy tudunk. Sokat kell segítenem anyunak már most is és látom előre, hogy egyre többet kell majd.

2023. máj. 18. 09:34
 18/31 anonim ***** válasza:
85%

Mi is hasonlóan voltunk, mint a 10-es. A szüleinél laktunk, családi házban, de külön emelet, külön bejárattal. Pont a földszint volt a miénk. A főbejárati ajtót nem zárhattuk nappal, mert arra volt a pince lejárat.

Az anyuci állandóan nézett be az ablakon, mit csinálok.

Bezártam a szobaajtót, mert szeretett csak úgy besétálni. Mérgesen kérdezte, miért vsn zárva.

Aztán kopogott, hogy itt vagyok-e, miért nem szellőztetek, miért nem most mosok, miért 5 perc múlva.

Ha kint ültem, akkor miért nem a napon ülök, miért árnyékban, stb.

Na ezt nem birtam elviselni, eljöttem onnan 4 év után vissza anyuhoz, itt vagyunk most kettecskén. Az agyamra megy néha, de ez van, nem tudok elmenni innen, ilyen árakkal meg fizukkal 🥺😢

2023. máj. 18. 09:54
 19/31 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem egy felnőtt ember ne a szüleivel éljen, hanem alakítson ki egy saját önálló életet a párjával... 🤔😊 Elvileg ez az élet rendje! 15 éve költöztem el a szüleimtől, és nagyon jó ez így! Teszem a dolgom, megélek és jól érzem magam 🤗/nem élek luxus körülmények között! (Mert ma nagy divat mások pénztárcájába, életébe vájkálni) 💰💵 Mindenki éljen ahogy jónak látja! 🙏 33/N
2023. máj. 18. 14:52
 20/31 anonim ***** válasza:
78%
Igazad van utolsó, de ehhez megfelelő párt is kell találni. Én kettővel is éltem együtt, egyik sem volt felhőtlen így kénytelen vagyok jelenleg a szülői házban élni. Így hozta az élet, ez van akár ez az élet rendje akár nem. Le lehet pontozni nyugodtan de inkább élek újra "gyerekként" mint olyannal, akivel nem érzem jól magam, nem látom a közös jövőt.
2023. máj. 18. 15:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!