Milyen ember az, aki 30-40 évesen se képes leválni és külön életet élni a szülőjétől / szüleitől?
Mert az önállóság illúzió.
Én is szeretnék egyedül élni, de a társadalom szerint ehhez találnom kell valakit, magyarán szülőt váltani.
Most ha egy idegennel lakok együtt, megint nincs saját terem, osztozzak a konyhán, fürdőn.
Ennél az is jobb, ha tetőtérben laksz, ott betudod csukni az ajtót.
Sajnos ez van, ez csak a gazdagok kiváltsága.
32 vagyok, szülőkkel élek.
Előtte lakást béreltem, amit eladtak, és mennem kellett. Most olyan drága lett a lakásbérlés, hogy a fizetésem 2/3-át elvinné csak a bérleti díj.
Ingatlant vennék, mert van önerő, de 10-11%-os LH kamattal nem fogok, tudok.
Kivárok 1 évet, hátha addigra jobb feltételek lesznek.
Jah még valami, pont nem érdekel mit gondolsz.
Ált. az a réteg szokott megrökönyödni a szülőkkel együtt élésen, aki valaga alá a szülők odatoltak egy lakást.
34 éves nő vagyok, néhány éve az exemtől hazaköltöztem a szüleimhez. 2 éve veszítettük el aput így ketten maradtunk anyuval. Közben volt párom de az összeköltözés fel sem merült vele. Szóval ketten élünk minimálbérből, nem luxusban de nem is szűkösen, viszont én sem látok semmi esélyt rá (pláne egyedül), hogy lakást vegyek vagy béreljek, főleg, hogy az utóbbi évek is bizonyítják, hogy egyetlen munkahely sem biztos.
Vagy egy testvérem is, de neki már családja van, plusz nem is érdeklik az itthoni dolgok, nem érdekli kell-e nekünk bármi segítség, mindent magunknak kell megoldanunk ahogy tudunk. Sokat kell segítenem anyunak már most is és látom előre, hogy egyre többet kell majd.
Mi is hasonlóan voltunk, mint a 10-es. A szüleinél laktunk, családi házban, de külön emelet, külön bejárattal. Pont a földszint volt a miénk. A főbejárati ajtót nem zárhattuk nappal, mert arra volt a pince lejárat.
Az anyuci állandóan nézett be az ablakon, mit csinálok.
Bezártam a szobaajtót, mert szeretett csak úgy besétálni. Mérgesen kérdezte, miért vsn zárva.
Aztán kopogott, hogy itt vagyok-e, miért nem szellőztetek, miért nem most mosok, miért 5 perc múlva.
Ha kint ültem, akkor miért nem a napon ülök, miért árnyékban, stb.
Na ezt nem birtam elviselni, eljöttem onnan 4 év után vissza anyuhoz, itt vagyunk most kettecskén. Az agyamra megy néha, de ez van, nem tudok elmenni innen, ilyen árakkal meg fizukkal 🥺😢
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!