Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor kezdjem el adagolni...

Mikor kezdjem el adagolni anyámnak, hogy valszeg nem kerülök be koliba a következő tanévben?

Figyelt kérdés

Elsős vagyok egyetemen, jelentkezés határidejekor még nagyban tart a vizsgaidőszak, így csak az első féléves eredményem számít a tanulmányi pontok terén. És hát az a baj, hogy nekem a második félévem nagyon eredményesnek ígérkezik (úgy néz ki nem lesz négyesnél rosszabb gyakorlati jegyem, és négy tárgyat leszámítva csak gyakorlatom volt), anyám tud róla, és ő abban a hitben van, hogy ez majd javít a kolibakerülési esélyeimen a tragikusan rossz elsőféléves eredményem fényében. (És a tragikus alatt értsétek azt, hogy rosszabb, mint amit bevallottam neki) Csak hát ja, ez nem igaz.

És tartok tőle, hogy megvágná a támogatást teljesen, ha nem kerülnék be a koliba. És nekem hiába feltett szándékom dolgozni suli mellett, meg csak szobát bérelni lakótársakkal, félek nem jönnék ki a segítsége nélkül. És én nem azt várom, hogy így, hogy növekszik a velem járó költség, fizessen mindent. Nekem elég, ha csak nagyjából annyival támogat, mint most, vagy kevesebbel, tehát nem kerülnék neki többe, ha azt a plusz költséget én fizetem, ami azzal jár, hogy nem kerülök be a koliba.

Szerintetek mi legyen? Szembesítsem most, hogy tanulmányi alapon semmi esélyem? Vagy várjam meg, hogy mi lesz, hátha bekerülök szociális alapon, és akkor nincs miről beszélni?

2023. máj. 14. 18:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
24%

Mondjuk nem adagolni kell, hanem már RÉG meg kellett volna mondani, hogy szrtál a tanulásra, és emiatt 99%, hogy kivágnak a koliból.

És igen, megértem, ha ezek után nem támogat, mert mondjuk nincs annyi, hogy egy albit fedezzen, csak mert nem teljesítetted a kötelességedet.

Voltam egyetemista nem is büfészakon ráadásul, és kolis, mert megmondták, hogy vagy az, vagy dolgozok, nem tudnak albérletet fizetni.

Eszem ágában nem volt ellazázni a tanulást. Nem voltam színötös sohasem, de a stabil 4-es átlagot hoztam, részben pont azért hogy ne cs.szenek ki a koleszből, mert akkor ugrott az egyetem.

Vagy B megoldás: elmész nyáron melózni mint a kisanygyal és fizeted ősztől az albérletedet. Felnőtt ember vagy, és a döntéseidnek 18 év felett következményei vannak.

2023. máj. 15. 10:55
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

#11 Azért nem kellene ennyire nekiesni a kérdezőnek. Nem tudjuk, hogy mi történt, miért lett rossz az átlaga. Simán lehet akkora magánéleti szr, ami miatt elkúrja az ember, nekem is volt. Na meg első félév, fene tudja, hogy mihez volt szokva azelőtt. El tudom képzelni, hogy ha mondjuk olyan volt gimi végéig, hogy hallás után minden jól megy, nem kell nekiülni, csak annak, ami írásbeli, és akkor ebbe belekényelmesedik, aztán első félév végén kiderül, hogy ez egyetemen nem így megy. Na meg a rászabadult nagy szabadság se segít ilyenkor az emberen, ha előtte erős szigor alatt volt, márpedig nekem gyanús, hogy volt ilyen, mert nem magától, puszta hobbiból hazudik az ember az anyjának, ha az jófej, megértő.

Meg a kérdező azt mondta, hogy amilyen átlagot mondott otthon, az is kevés lenne a bekerülésre. Ergo "tudja" az anyuka, hogy mi van. Csak ilyenkor, ha én fizetném a gyerekem dolgait, akkor ad1, megkérdezem tőle, hogy hogyan működik a kolis felvételi, ad2 megnézem valami honlapon, és akkor nem az van a fejemben, hogy ó de király, a második félév majd sokat javít, és akkor van esélye, hanem tudok róla.

Még mondjuk én nem értem, hogy ja mondjuk tudok adni a gyerekemnek annyi pénzt, hogy koli+kaja, ha több kell, dolgozz, ennyi fért bele, akkor miért ne adhatnék pontosan ugyanennyit (esetleg kevesebbet, ha gondok vannak), ugyanezekkel a feltételekkel. Nekem ugyanannyiba kerül, nekem anyagilag mindegy, hogy ahhoz, amit adok a gyerekemnek 0 vagy 20 ezer forintot kell hozzátennie, vagy 80 ezret, ahhoz, hogy a költségeire elég legyen.

Annyira meg ne legyünk naivak, hogy amit a nyáron keres, az elég lesz egész tanévre, pláne, ha otthon tényleg megvágnak mindent.

2023. máj. 15. 11:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!