A szüleim mindent utálnak, mit tegyek?
Igyekeztem a teljes listát összeszedni. A szüleim közül legalább az egyikük utálja:
- a liberálisokat
- az ellenzékieket
- az Amerikaiakat
- az Ukránokat
- úgy általánosságban a Nyugat és Észak-Európai országok lakóit és kormányait
- a muszlimokat
- az Arabokat
- a menekülteket
- a zöldpolitika támogatóit
- az Ázsiaiakat, különösen a Kínaiakat
- a nem heteroszexuálisokat
- a nem átlagos kinézetű embereket (pl egyedi ruha, vagy hajviselet, tetoválás, piercing stb)
- minden zenét, ami 1990 után lett megalkotva
- a modern építészetet
- a biciklistákat
- a városiakat, főleg nagyvárosiakat
Ezek közül inkább a felsorolás első fele, vagyis a politikai alapú dolgok zavarnak, mert azokban a témákban különösen kompromisszum és vitaképtelenek.
Pl teljesen átlagos, hogy hallgatjuk az Inforádiót (szerencsére nem a Kossuth-ot), és van egy hír a háborúról, akkor egyből belekezdenek a dühödt megjegyzéseikbe Ukrajnáról, meg Amerikáról.
Próbálok nem figyelni rájuk ilyenkor, de azért elég zavaró folyamatosan visszahallani valamelyik aktuális Origo-s hülyeséget.
Ráadásul, mivel tudják hogy nem rajongok a kormányért, ezért már szoktak célozgatni is, hogy "látod, ezért kell a Fideszre szavazni" (miután elolvasnak valami különösen nagy hülyeséget valamelyik pártközeli hírportálon, és elküldik nekem)
Szerintem mindenkinek szuverén joga olyan politikával szimpatizálni, amivel akar! Neked is és nekik is. Ezt nevezik demokráciának.
A gond azzal van, ha valamelyik fél erőszakosan és agresszíven térit, nem tartja tiszteletben a másik meggyőződését. Ez együttlakás esetén - nem túl intelligens feleknél - könnyen előfordul.
Nálunk a családban 4-en négyfelé szimpatizálunk, de tabutéma a politika, aminél mocskosabb dolog a világon nincs.
Senki ne győzködjön a családban senkit, teljesen felesleges a zsírosbödön aktuális gazdáján nekünk ölni egymást.
Te megbeszélheted velük, hogy veled ne osszák meg a nézeteiket, cserébe te sem tartasz nekik fejtágítást! ...kivéve, ha ez nektek valami perverz szórakozás.
Fogott rajtuk az origo rendesen
Minden ami kelet az jó minden ami nyugat az rossz? Ezt a mai napig nem értem nem szeretik a városiakat? Ha ti is ott laktok akkor egymást sem szeretitek?
Miért kell neked közösen rádiózni a szüleiddel?
És miért kötelező neked együtt lakni velük?
Tartsátok tiszteletben egymás értékrendjét, te az ők konzervativizmusát, ők a te liberalizmusodat! Mellesleg az EREDETI liberalizmus vezér gondolata az, hogy "Bár nem értek veled egyet, de a jogodat elismerem, hogy te másképp gondolkodj!"
Egyébként igazolt tény, hogy az emberek fiatalon mindig - akár szélsőségesen is - liberálisok, aztán ahogy öregszenek, konzervatívok lesznek. Ez az élet rendje, illene tiszteletben tartani egymást!
Mit tegyél?
1)
Ne vitázz!
2)
Költözz el!
Utóbbi minden politikai ideológiától függetlenül is hasznos lenne, az önállóságod szempontjából.
Itt egy a baj hogy falun élnek
Én szerintem, és a városiak és maga a városok a fejlődést hivatottak képviselni míg a a faluk lemaradnak ezért mint falusiak akikhez sok infó nem jut el ezért csak a kormánypropaganda jut el
Elhiszem ha zavarnak, de meg tudod változtatni őket? Nem.
Kerüld őket, ha mondjuk szól a rádió, ignoráld, ha politikáról van szó. Aztán költözz el.
8.
Sajnos nem csak a falusiak. Én egyetemi nagyvárosban élek. Ne tudd meg az a sötétséget ami itt van.
Van egy elenyésző értelmes százalék, de a többség...
Mondjuk ide rengeteg a beköltöző suttyó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!