Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem szeretem a szüleim?

Miért nem szeretem a szüleim?

Figyelt kérdés

Tudom, ezt más nem tudná megmondani konkrétan,de gondoltam kiírom az érzéseim (vagy azok hiányát).

Kiskoromban eleinte a nagyszüleim neveltek, majd olyan 11 éves koromtól a szüleim vettek át. Jelenleg elsőéves egyetemista vagyok, egyedül élek ősz óta, szüleim kint dolgoznak külföldön, és minimálisan sem hiányoznak. Egyáltalán nem igénylem hogy találkozzunk,nem igazán jutnak eszembe. Természetesen nem akarok nekik rosszat, de ha kiderülne hogy soha többé nem találkozhatnánk, nem hatna meg.

Nem mondhatom el, hogy rosszul bántak volna velem, sőt, úgy érzem megkaptam amire szükségem volt, az utolsó pár hónapban mondjuk sok kisebb konfliktus volt anyummal mielőtt kimentek volna külföldre, (pl ha nem pakoltam el a zoknim,ilyen apróbb dolgokon) eléggé rendszeresen.

Soha nem éreztem azt a kötődést feléjük, amit látok kivülállóként hogy mások éreznek a szüleik iránt. Barátnőkhöz sokkal erősebben tudtam ragaszkodni mindig, jelenleg van párom és őt is sokkal jobban szeretem. Szoktam elmélkedni, hogy vajon miért nem tudom őket igazán szeretni, igazából csak elvagyok velük, ők tudom hogy szeretnek,de én mégsem igénylem a társaságukat annyira.

Tisztában vagyok azzal,hogy sokaknak ezerzer rosszabb a szülő-gyerek kapcsolatuk,mégis szívből képesek szeretni a szüleiket. Nekem sincsen negatív érzésem feléjük,csak semleges.:/

2023. máj. 12. 19:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
normális, főleg ha nem foglalkoztak veled.
2023. máj. 12. 19:13
 2/17 anonim válasza:
95%
Szerintem azért, mert kiskorodban kimaradt egy olyan korszak, amikor kialakulhatott volna a kötődés. Mivel kb 11 évig a nagyszüleiddel voltál, még talán az normálisabb is lenne ha hozzájuk kötődnél úgy, mint mások a szüleikhez. Szerintem ezzel nincs addig probléma, ameddig nem érzel gyűlöletet/utálatot irántuk, és mondjuk haza nem állítanak hogy "oké mostantól veled fogunk élni", ami nem hiszem hogy valószínű. Szerintem teljesen jogos, hogy így érzel, ne érezd magad rosszul emiatt:)
2023. máj. 12. 19:19
 3/17 Senior Séf ***** válasza:
22%
Valóban normális, a múltra való tekintet nélkül, ha férfi vagy. Evolúció bácsi így oldotta meg, hogy a szüleiről leválasztott fiatal hímek az otthonuktól távolabb alapítsanak új családot. Később egyébként meg fog ez változni. Főleg miután neked is lesz gyermeked, és megtapasztalod, hogy a szülő is ember, ő is hibázik, ő is a saját gyerekén kénytelen megtanulni a szülőség mibenlétét, mint ahogy az ő szülei is rajta tanulták ezt meg.
2023. máj. 12. 19:25
 4/17 anonim ***** válasza:
90%
Nekem nem változott meg.
2023. máj. 12. 19:34
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert a nagyszüleid neveltek
2023. máj. 12. 19:49
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert a nagyszüleid neveltek. Normális, hogy így érzel.
2023. máj. 12. 19:57
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert kisgyerek korodat a nagyszuleiddel töltötted.
2023. máj. 12. 19:59
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Az életed első éveit nem velük hanem a nagyszüleidnél élted le. Nem volt megfelelő közeg a kötődés kialakulásához. Ezen már nem igazán tudsz változtatni. Viszont érdekel, hogy a nagyszüleiddel milyen volt a kapcsolatod?
2023. máj. 12. 20:08
 9/17 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen normális, 11 éves korod után a nevelésed már elenyésző, szóval te a nagyszüleidtől kaphattad meg azt, amit más a szülőtől.

Nincs semmi gond veled, ne aggódd túl. Ráadásul ha a szüleiddel éltél volna is meg lenne a "jogod" úgymond, hogy ne szeresd őket.

(3-as válaszolónak üzenem, hogy ilyen áltudományos hülyeséget nem tudom, hol hallott, de inkább edukálja magát)

2023. máj. 12. 20:30
 10/17 anonim ***** válasza:
95%
Valóban úgy áll a helyet, hogy a kötődés csecsemő-kisgyerek korban alakul ki. Arról nem írtál, hogy milyen a kapcsolatok a nagyszüleiddel ?
2023. máj. 12. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!