Más családokban is gyakran felkapják az emberek a vizet?
Párom családja ilyen, anyukájánál a normál kommunikáció az ordítás. Mindenért azonnal üvölt a felnőtt gyerekeivel és az unokákkal is.
Próbálom nem szóvá tenni, de borzasztó. És ugye mindenki hasonlóan reagál, szóval állandóan ordítoznak egymással. De mindenért.
Páromon látom igazán, teljesen kifordul magából, mikor otthon vagyunk náluk, egyszerűen idomul ehhez a környezethez. Szerintem ő észre sem veszi.
Szerencsére jóóóó messze lakunk, ritkán kell elviselni. :)
Más családokban is előfordul ilyen...
A gyerekek is eltanulják eme indulatkezelési képtelenségi stratégiát.
Nekünk is volt ilyen, szimplán egy érzelmi analfabéta, aki képtelen kérni!, helyette parancsol, a következő pillanatban pedig már ordít, mert nem csináljuk meg "mostazonnal", hanem csak 5 perc múlva.
És ebben az a szomorú, hogy a gyerek vagy eltanulja és ő is ugyanilyen idegbeteg állat módjára beszél mindenkivel (a saját családjával is), vagy folyamatosan szorong.
Én inkább csendben meghúztam magam, és csináltam szó nélkül, meg bőgtem, amiért ordítottak (a semmiért gyakorlatilag), és máig szinte elsírom magam, ha a barátom felemeli a hangját. Tudom, hogy nem bántana, csak kicsit mérges, de megijeszt vele és félek, hogy a következő percben üvölt - sohasem, mert nagyon nyugodt, de nem tehetek róla.
A tesóm ellenben ugyanazt az üvöltözős mintát viszi.
Nem járok haza sűrűn, de akkor is ez van, szerintem undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!